Promocija zdravja v podjetju

Si kar ješ. Ta pregovor je popularen z razlogom. Na rezultate, ki jih proizvedemo v enem dnevu, neposredno vpliva hrana, ki jo zaužijemo.

Povprečen človek preko prigrizkov dobi 25% svojih dnevnih kalorij. Kljub temu številna podjetja še vedno zanemarjajo pomen zdravih prigrizkov.

Če si zadolžen/a za zalaganje hladilnikov v podjetju, vedi da imaš veliko moč in s tem veliko odgovornost.

Prigrizki, ki jih izbereš, so lahko razlika med zaposlenimi, ki se neusmiljeno trudijo pri delu ali pa izgubljajo v bitki z popoldansko utrujenostjo

Tukaj je 5 preprostih in zdravih prigrizkov, s katerimi lahko svojo ekipo vodiš v polnem zagonu.

 

1. Oreščki

Ne le, da so oreščki okusni, ampak v njih nabirajo tudi beljakovine, vitamine in zdrave maščobe. Zelo težko boste našli boljši vir prehranskih vlaknin.

Na voljo imate veliko različnih oreščkov:

Mandlji
Arašidi
Lešniki
Indijski oreščki
Orehi

Ne glede na to za katere se odločite, ne pozabite da praženi ali močno soljeni oreščki niso odlični za zdravje.

” While no one wants to work for peanuts, your employees won’t be able to resist some free nuts!”

2. Sadje

Priznam. Kot podjetje za dostavo sadja ,smo norci sveže in okusno sadje. A pa veš, da so sadeži tudi odličen vir dodatne energije pri delu?

 

Jp! Sadje ne izboljša le zdravja v vašem podjetju, temveč lahko tudi zaposlenim pomaga, da bodo opravili več dela.

Ubistvu je čist logično..

Sadje je poln hranljivih sestavin, vključno z vlakninami, minerali, vitamini, antioksidanti in drugimi mikrohranili.

 

Na primer, ena sama banana je sestavljena iz 160 kcal, ki so skupek ogljikovih hidratov, vlaknin, kalija, magnezija, vitamina C in vitamina B6.

Ni slabo za sadež, ki je na voljo vse leto, ane?

Tukaj je še par hranljivih sadežev:

Jabolka
Pomaranče
Hruške
Slive
Mandarine
Kivi
Grozdje

Možnosti je veliko več, je pa odvisna od letnega časa in vašega okusa.

 
 

3. Zelenjava

Medtem ko zelenjava morda ni tako okusna kot sadje, je zagotovo prav tako zdrava.

Ta hrana je zelo bogata z minerali in vitamini.

Predvsem pa jih prekrivajo prehranske vlaknine, ki ti lahko pomagajo, da se počutiš bolj polno, brez prenajdanje do te mere, da misliš, da boš počil/la

Nekatere izmed najbolj hranljive zelenjave, ki so najbolj priročne za podjetja so:

Korenje
Brokoli
Češnjev paradižnik
Paprika
Zelena ( steblo )

Če vas skrbi, da zelenjava ne bo dovolj dobra, da bi razveselila tvojo ekipo, lahko naročite mešanico zelenjave v obliki solate. 

4. Arašidovo maslo

Če iščete nekaj hitrega, okusnega in hranljivega, je arašidovo maslo na prvem mestu.

Samo ena porcija arašidovega masla vsebuje 8 gramov beljakovin in 3 grame vlaknin ( sicer tudi 15g maščob :).. Laično povedano, to je veliko hranljive vrednosti, ki vas bo v trenutku naredilo bolj zdrave in bolj polne.

To ”božanskost” lahko namažete na rezino kruha in dodate nekaj svežega sadja. Vsak grižljaj bo še bolj osvežilen, kot kdarkoli – tako za vaše okusa kot za zdravje telesa.

 

5. Jogurt

Nenazadnje je tudi jogurt. To kremasto dobroto, človeštvo že stoletja uživa in to z dobrim razlogom.

Vsebuje malo vseh zdravih hranilnih snovi in cel kup beljakovin. Radi ga imenujemo beljakovinska bomba, ker je tako bogata z beljakovinami.

Da jo kar najbolje izkoristite, priporočamo mešanje grškega jogurta s sadjem ali oreščkov za popolen odmerek zdravih hranil. Ne boste našli boljše kombinacije.


S tem se naš seznam preprostih in zdravih prigrizkov za pisarno zaključuje.


 

Če želite, da vam bodo zdravi in okusni oreščki, suho sadje ali sveže sadje dostavljeni naravnost na prag podjetja na dan, ki ustreza vašemu podjetju – naročite svoj paket zdravja še danes!

Spletna stran uporablja anonimne piškotke za spremljanje statistike in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Z nadaljnim brskanjem se strinjate z uporabo. Politika zasebnosti

POLITIKA ZASEBNOSTI

Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vse obiskovalce spletne strani sadjevpisarni.si

Ta politika velja za uporabnika, ko prvič obišče spletno mesto in pri vseh kasnejših obiskih. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o piškotkih in politike zasebnosti uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.

Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Ponudnik vljudno prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s to politiko ali njenimi spremembami ali dopolnitvami, da bodisi odklonijo obvestilo o piškotkih ali zapustijo spletno mesto in ga tudi v bodoče ne uporabljajo več.

Ponudnik v okviru statistike obiska spletnega mesta zbira IP naslove omrežij, iz katerih so uporabniki dostopali do spletnega mesta, vendar pri tem ni mogoča identifikacija uporabnikov.

Ponudnik na spletnem mestu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike, vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija uporabnikov.

Obdelava podatkov

Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene:

- omogočanje prijave na spletnem mestu ter podeljevanje določenih pravic in omogočanje dostopa do določenih delov spletnega mesta registriranim uporabnikom / strankam;
- statistične in marketinške analzile ter raziskave v zvezi z obiskovalci spletnega mesta; analize in raziskave lahko ponudnik pošilja oglaševalcem, vendar pri tem ne sme razkriti nobenega podatka, ki se nanaša na konkretnega uporabnika;
Lastnik spletnega mesta se obvezuje, da pridobljenih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (z izjemo podatkov, ki se prenašajo preko spodnjih piškotov).

Varovanje podatkov in čas hrambe

Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko. Ponudnik redno izvaja varnostno kopiranje podatkov, poleg tega je povezava med obiskovalci in spletnim mestom šifrirana s pomočjo SSL certifikata.

Uporabnik je seznanjen in soglaša, da lahko ponudnik podatke hrani, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati.

Uporaba piškotkov

– Kaj so piškotki?
So tekstovne datoteke, ki omogočajo, da ob ponovnem obisku na spletno stran ohranite nastavitve, ki ste jih že uporabili (npr. enkratna prijava brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla). Piškotke uporablja večina spletnih mest. S tem stran ponuja boljšo uporabniško izkušnjo, prav tako pa s pomočjo pridobljenih statističnih podatkov, ponujamo boljšo in bolj relevantno vsebino.

Za večjo preglednost uporabe piškotkov, ki jih potrdite, smo te zapisali v tabelo, dodali jasen namen in trajanje. Pri tem upoštevamo zakon in predpise, predvsem Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1).

– Kaj so nujni piškotki?
To so tisti piškotki, ki se morajo prenesti, da lahko stran pravilno deluje in da ima uporabnik čim boljšo uporabniško izkušnjo. Prvi so piškotki, ki omogočajo pravilno funkcionalnost in delovanje strani (npr. PHPSESSID). Omogočajo zagotavljanje varnosti in učinkovitost. Drugi so piškotki (npr. wordpress_HASH), ki zagotavljajo storitev, ki jo uporabniki izrecno zahtevajo, to je prijava in registracija.

IME PIŠKOTKA NAMEN TRAJANJE
PHPSESSID - Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

Seja
wordpress_HASH - Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

Seja
wordpress_logged_in_HASH - Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

Seja
WordPress_test_cookie - Piškotek služi preveranju, ali brskalnik lahko sprejme piškotke ali ne. - 1 leto

– Piškotki, za katere potrebujemo vaše izrecno dovoljenje

To so tisti, ki nam pomagajo, da stran posodabljamo, ponujamo relevantne in uporabne informacije ter vam omogočamo uporabo naše spletne strani v povezavi z družbenimi omrežji. Prvi so piškotki vezani na spremljanje statistike. Statistika, ki jo pridobimo, ni vezana na IP računalnika in se zbira anonimno. Z njo lahko izboljšamo vsebine na spletni strani in pridobimo statistične informacije, ki omogočajo, da spletno stran prilagodimo vašim potrebam. Statistiko uporabljamo le za lastne namene. Drugi piškotki so vezani na oglaševanje. Te zbiramo za lastno statistiko in za tretjo stran. Tretji piškotki so piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, npr. Facebook Like okno.

Ime piškotka - Opis - Trajanje - Izbira
Piškotki za namen analiziranja prometa (Google Analytics)
utma - Statistika ogledov spletne strani. Podatke, ki jih pridobimo, Google ne uporablja za svoje namene - 2 leti
Če želite onemogočiti spremljanje vašega obiska preko Google Analytics, potem si namestite orodje Google Analytics Opt-out browser, ki ga lahko dobite na https://tools.google.com/dlpage/gaoptoutali pa spodaj označite, da se ne strinjate z uporabo. Vsi piškotki so v lasti podjetja Google.

utmb - 30 minut
utmc - Do zaprtja brskalnika
utmz - 6 mesecev

Piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, kadar so ti uporabljeni kot sledilni piškotki
fbm - Piškotki, uporabljeni pri Facebook Like oknu. - 2 leti
Če ne želite, da Facebook zbira vaše piškotke, obiščite našo spletno stran, brez da ste prijavljeni na Facebook. Vsi piškotki so v lasti podjetja Facebook.
fbsr - 5 dni

Pravice uporabnikov

Kljub temu, da preko podatkov, ki jih zbiramo na spletni strani, ni mogoče identificirati posameznega uporabnika, pa lahko uporabnik od ponudnika z zahtevo, ki jo pošlje na naš e-mail naslov, zahteva:
– da mu ponudnik potrdi, ali zbira ali obdeluje podatke, ki se nanašajo na uporabnika, ter katere podatke zbira in obdeluje,
– da ponudnik dopolni in popravi podatke, ki se nanašajo nanj,
– da ponudnik pošlje elektronsko kopijo podatkov, ki se nanašajo na uporabnika,
– da ponudnik trajno izbriše vse podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

O vsaki spremembi glede zbiranja osebnih podatkov vas bomo jasno obvestili.

Priporočila za varovanje zasebnosti

Priporočamo vam, da za varovanje vaše zasebnosti in osebnih podatkov poskrbite tudi sami. Vsak posameznik je dogovoren, da poskrbi za:
– varnost uporabniškega imena in gesel, ki naj ga ustrezno hrani ter razkrije le tistim osebam, ki jim popolnoma zaupa,
– varnost svojega elektronskega naslova,
– ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika oziroma drugih naprav za dostop do različnih vsebin.

Končna določba

Neveljavnost katerekoli določbe te politike, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti te politike kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ta politika pa velja naprej brez te določbe.

Kontakt

Naše kontaktne podatke lahko najdete na podstrani Kontakt ali na dnu naše spletne strani.

Zapri