Orehi 200g

3.50

Neverjetno okusen oreh – vsi obožujejo orehe zaradi njihovega slastnega in edinstvenega okusa. So popolni kot samostojen prigrizek ali kot okusen dodatek v solatah, sladicah in še več!

Neto količina: 200g
Poreklo: Peru
Cena na kg z ddv: 17,52€

 

orehi
Orehi 200g 3.50

 

Brezplačna dostava v Ljubljani nad 39€

  • Odprema naročila v istem dnevu v kolikor je naročilo oddano do 12:00 ure.
  • 100% garancija na zadovoljstvu
  • Plačilo možno preko PayPal, kreditne kartice, Valu, GoCrypto ali po predračunu.

 

Image 2

Ocene kupcev
5,0 Na podlagi 4 mnenja
5 ★
100% 
4
4 ★
0% 
0
3 ★
0% 
0
2 ★
0% 
0
1 ★
0% 
0
NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

Thank you for submitting a review!

Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

Filter Reviews:
A
29. 03. 2021
Anonymous
SI SI

Orehi

Okusno grickanje namesto bolj nezdravih prigrizkov.

A
08. 03. 2021
Anonymous
SI SI

Orehi

Super prigrizek.

A
15. 02. 2021
Anonymous
SI SI

Orehi

Idealen prigrizek, ko bi nekaj grickal, pa se nočeš zakopati v vrečko čipsa.

A
09. 02. 2021
Anonymous
SI SI

Orehi

Izjemno okusni. Jedrca so velika in zdrava, nič piškava.

Dober sosed …

Orehi veljajo za kraljevska drevesa. Dovolj je mogočno, košato in visoko, da o tem res ne dvomimo. In če je drevo kraljevsko, potem lahko njegovemu plodu rečemo kar skrinja – rjava, lesena skrinja z zakladom.😊 Slasten mali priboljšek, poln nostalgije in slovenske dediščine.

Odlično uspeva vsepovsod, tudi v hribovitem svetu. Zato raste na številnih domačijah, pa čeprav so odročne in samotne. Bohoti se na dvoriščih in zato oreh v šali velikokrat poimenujejo “prvi sosed”. Včasih zavzame toliko prostora, da v njegovi bližini ne raste nobeno drevo. A kdo bi mu zameril, da za svojo rast in dragocen sad potrebuje vsa hranila, ki jih ima na voljo. Vsak se ga razveseli, ko zagleda njegove značilne liste, ki poleti pridejo še kako prav! So namreč pravi mojstri v delanju sence. 😊 

… in stari znanec

Orehi so res naši stari znanci. Nekateri pravijo, da segajo celo v čas 10.000 pr. n. š. in veljajo za enega najstarejših virov drevesne hrane. Od tistih dni do danes se je marsikaj spremenilo … A nekaj bi še vedno moralo veljati. Pripadniki starejših generacij pravijo: “Sedem orehov na dan!” Res je, da ti modri ljudje ne razlagajo veliko in se ne spuščajo ravno v podrobnosti. Zakaj orehi? In zakaj ravno sedem?😏 Vendar smo se z leti naučili, da jih je vedno vredno poslušati. 😀 Morda orehi dobro vplivajo na naše možgane … Njegova oblika prav gotovo namiguje na to, pa tudi antični Grki so bili o tem prepričani, saj so ta orešček imenovali karyon, kar pomeni glava. Druge babice pravijo, da zaradi orehov lažje spijo, nekatere pa trdijo, da so orehi pomembni za lepe zobe. Vso to teorijo moramo sedaj preveriti … No, gremo na delo! 

Orehi za posebne dni

Na srečo imamo veliko prednost – orehe si lahko privoščimo kadarkoli in kjerkoli. Ni nam potrebno čakati na posebne dni, na praznike, da bi si jih privoščili, tako kot so to delali naši stari starši. Zato bomo lahko vse te njihove trditve kaj hitro raziskali. 😀 Nekaj orehov bomo vzeli s seboj na pot in jih pojedli kar tako, skupaj z drugim suhim sadjem, na katerega na prav tako ni treba dolgo čakati … Če pokličeš nas, se lahko že jutri mastiš!

Nekaj orehov bomo uporabili za potico, slovensko kraljico, seveda. Druge bomo zmleli in jih uporabili pri peki piškotov, kolačev in pri pripravi brezglutenskega peciva. Tako nam bodo tudi ljudje, ki se izogibajo glutenu, poročali, kako orehi vplivajo nanje. Naša raziskava bo obširna. 😊

Pripravili bomo orehov gazpačo s kumarami ter solato iz hrušk, orehov, slanine, s hrenovim prelivom. Ooo, kako je to dobro! 

Spet drugi orehi bodo nasekljani in jih bomo zamešali v skuto za čudovit namaz ali jih zamesili v testo za kruh. Zagotovo jih bomo dodali tudi tudi na lepo leseno desko, ki bo obložena z različnimi siri, grozdjem in pršutom …

“Trd oreh” oz. “trdi orehi”

S pravo zalogo dobrih prigrizkov, malic in kosil, boste ti in tvoja ekipa strli še tako trd oreh!😊 Poskrbi, da bodo vsi, ki jih poznaš, imeli v predalu nekaj orehov. Za hude čase lakote ali naporne čase oblice dela. V vsakem primeru naj oreh postane tvoj prvi, najbližji sosed.