Banane 1kg

Banane so bogate z mikrohranili, predvsem kalijem, ki je eden najpomembnejših elektrolitov v telesu, ker pomaga uravnavati delovanje srca kot tudi ravnovesje tekočine, ki je pa ključni dejavnik pri uravnavanju krvnega tlaka. Na svetu se vsako leto poje več kot 100 milijard banan, zaradi česar so četrti (pri nas prvi :D) najbolj priljubljeni sadež..

Teža/količina: 1kg (cca. 5 sadežev)
Poreklo: Kolumbija

 

1.75

Pregled

Verjetno si tudi ti že slišal/a, da so banane “polne energije”. To je povsem res. Lahko ti povem, da je banana skoraj najboljša prijateljica tekačev na dolge proge, saj jim zagotovi energijo tudi med izvajanjem aktivnosti. Banana pa ni zgolj hranljiva, pač pa je bogata tudi z vitamini in minerali, poleg tega pa jo enostavno spravimo v torbo ali torbico in že smo poskrbeli za odlično in hranljivo malico.

Kljub temu, da banane veljajo za izjemno sladko sadje, polno energije, pa pomagajo uravnavati krvni sladkor. To jim omogočajo vlaknine, ki omogočajo pravilno in enakomerno absorpcijo vseh hranil, ki jih zaužijemo. Prav visoka vsebnost vlaknin je “kriva” za to, da banane, kljub temu, da so sladke, pri zdravem človeku ne povzročajo velikega nihanja krvnega sladkorja.

Zaradi svojih vlaknin, ti bodo banane pomagale tudi pri izboljšanju prebave. Srednje velika banana vsebuje okrog 3 grame vlaknin, ki pridejo v dveh glavnih oblikah – pektinu in odpornemu škrobu. Odpornega škroba tvoje telo ne more prebaviti, zato le ta potuje v debelo črevo, kjer deluje kot probiotik.

Banane so tudi odličen vir kalija. Kalij je v telesu pomemben za vzdrževanje kislinskega, elektrolitskega in tekočinskega ravnotežja, pravilno delovanje celic, ter celično signalizacijo. Pozorni moramo biti tudi na razmerje med kalijem in natrijem, ki je pomembno za zmanjšano tveganje za pojav srčno-žilnih bolezni, srčnega infarkta in drugih bolezni.

Morda se sprašuješ, če sem pozabil 🙂 … Banane vsebujejo tudi veliko antioksidantov. To lahko pomaga zmanjšati škodo, ki jo povzročajo prosti radikali in zmanjša tveganje za nastanek nekaterih bolezni.

Banane – super hrana za športnike

Kot sem omenil že zgoraj – banane so odlična hrana za športnike. Vsebujejo namreč enostavno razgradljive ogljikove hidrate in veliko mineralov. Med športno aktivnostjo lahko s pomočjo banane učinkovito preprečiš krče (pri tem bo pomagal kalij v banani).  Če jih uživaš po vadbi pa lahko z njihovo pomočjo omiliš mišično utrujenost naslednji dan. Uživanje zrelih banan je odlično pred in med dolgotrajno vzdržljivostno aktivnostjo (na primer dolg tek), ko potrebuje naše telo hiter in lahko prebavljiv vir sladkorjev.

Ocene kupcev
4,6 Na podlagi 5 ocen
NAPIŠITE OCENO Postavite vprašanje
  • Ocen
  • Vprašanje

Thank you for submitting a review!

Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

Filter Reviews:
AJ
11. 08. 2020
Andreja J.
SI SI
Priporočam

Super vse, kvaliteta sadja in dostava.

SS
10. 30. 2020
Saša S.
SI SI
Banane

👍�👍�

A
10. 22. 2020
Anonymous
SI SI
Banane

Všeč mi je bilo da so bile še malo zelene. Dalj časa zdržijo. 😉

10. 22. 2020
Sadje v pisarni

Živjo, Hvala za review! Res se trudimo, da pošljemo banane v kar se le da najbolj optimalni zrelosti, da ne rabite hitet oz. Da čim manj zavržete 😁.. Lep pozdrav, David

AV
10. 20. 2020
Andreja V.
SI SI
Zelo dobro sadje

superiorno!

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino