https://sadjevpisarni.si/
loader image
https://sadjevpisarni.si/
https://sadjevpisarni.si/

Premium pomaranče 1kg

Navelina pomaranča je sladka, sočna in brez pečk. Z lahkoto jo olupiš in poješ. Te pomaranče so kot nalašč za zajtrk, kot popoldanski prigrizek, sladica, uporabiš pa jih lahko tudi za sveže stisnjen pomarančni sok.

Teža: 1kg
Poreklo: Španija

 

2.85

  Pregled

  Na konec sveta

  Le kdo se lahko upre sladkemu oranžnemu sadju iz tropov? To je bolj kot ne retorično vprašanje. Pomisli, pozno jeseni nam narava postreže z oranžnimi plodovi. Ko sonce slabi, nam nameni te krasne darove da ne obležimo, izropani energije in smisla. Pomaranče so eno izmed najljubših okusov na svetu in to z razlogom.  

  Pomaranče izvirajo iz jugovzhodne Azije, a so v 15. stoletju že prepotovale svet. Na pot v Novi svet jih je vzel sam Krištof Kolumb. Danes je največ pomaranč kultiviranih na Floridi in v Kaliforniji, v Južni Ameriki v Braziliji, V Evropi pa na Mediteranu. 

  Beseda pomaranča (orange) je prišla iz prevoda sanskrtskega izraza naranga, ki prihaja iz tamilskega naru. Beseda pomeni dišeč. Oranžna barva je dobila ime prav po pomaranči in ne obratno. 

  Pomaranča oz. “zlato jabolko z Vzhoda” je element, ki se pojavlja v različnih ljudskih legendah ali pravljicah. Ponavljajoče se teme upodabljajo junaka, kot je Heraklej, ki mora najti pomaranče, ki pa so skrita na koncu sveta. 

  Kako porabiti pomaranče?

  Pomarančo je najbolje olupiti in uživati v njenem sladkem okusu. Lahko pa si privoščiš tudi sveže stisnjen pomarančni sok! Če pa si eden izmed tistih, nekoliko bolj sladkosnedih… pomarančna lupinica se odlično poda k različnim čokoladnim sladicam 😉 .

   

  Kako jih shraniti?

  Agrumi so sprva navadno zelo sočni in sladki, vendar se bodo, če jih boš predolgo pustil/a na zraku, pričeli sušiti. Prav nihče ne mara suhih pomaranč in drugih citrusov, zato ti bom pomagal z nekaj nasveti, da boš pomaranče ohranil/a sočne in sladke. Pomembno je, da pomaranče shraniš v nekoliko bolj vlažnem prostoru… Vem… zima, kurjava,… stanovanje pa je precej suho? Na srečo se lahko zatečeš tudi k hladilniku. Vendar samo hladilnik ne bo dovolj. Priporočam ti, da jih shraniš v vrečki in tako preprečiš, da bi sadež izgubljal vlago.

  https://sadjevpisarni.si/

  Razred: II

  Na sliki oz. v opisu izdelka so podane predpisane informacije o svežem sadju in zelenjavi (v nadaljevanju SZ). Podatki o živilih na spletni strani Sadje v pisarni predstavljajo živilo, ki je na razpolago na dan, ko v spletni trgovini oddate naročilo. Med predpisanimi podatki SZ lahko najdemo tudi variabilne podatke. Ker se naročila izpolnjujejo tudi s časovnim zamikom, se lahko zgodi, da se nekatere obvezne informacije, kot so poreklo, seznam sestavin, označba hranilne vrednosti, naziv nosilca dejavnosti in druge informacije, v vmesnem obdobju spremenijo. Med variabilne podatke sodi na primer sorta, razred in poreklo za SZ iz posebnega tržnega standarda: jabolka, agrumi (le za limone, limete, pomelo, pomaranče, klementine in mandarine), kivi, solata, breskve in nektarine, hruške, jagode, paprika, namizno grozdje in paradižnik; za vse ostalo SZ pa velja splošni standard, pri katerih je variabilni podatek POREKLO. Sicer pa podatki o živilih izkazujejo lastnosti živil, ki so v prometu v spletni trgovini.

   

  Ocene kupcev
  5,0 Na podlagi 3 mnenja
  5 ?
  100% 
  3
  4 ?
  0% 
  0
  3 ?
  0% 
  0
  2 ?
  0% 
  0
  1 ?
  0% 
  0
  NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

  Thank you for submitting a review!

  Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

  Filter Reviews:
  A
  10. 05. 2021
  Anonymous
  https://sadjevpisarni.si/ SI
  Pomaranče

  Sladke in okusne.

  A
  16. 04. 2021
  Anonymous
  https://sadjevpisarni.si/ SI
  Pomaranče

  Sočne in okusne!

  05. 02. 2021
  Klavdija Š.
  https://sadjevpisarni.si/ SI
  I recommend this product
  Pomaranče

  Zelo dobre, sladke in lepo se lupijo.

  0
   0
   Tvoj zabojček
   Vaš zabojček je prazenVrni se v trgovino
    Preračunaj poštnino

    Premium pomaranče 1kg 12713

    paypal-iconCreated with Sketch.
    visa-iconCreated with Sketch.
    INFORMACIJE