Premium pomaranče 1kg

3.00

Te pomaranče so tako sladke in sočne, da jih boste oboževali vsak dan! Dodajte živahno barvo vašim jedem ali jih uporabite kot dekoracijo za sladice.

  • Enostavne za pripravo – te pomaranče so enostavne za lupljenje in za jesti. So idealne za prigrizke na poti ali za dodajanje sladkosti in barve vašim jedem. So tudi odlične za dodajanje okusa pijačam.

Neto količina: 1kg
Poreklo: Španija

 

Pomaranče_Sočne_in_Sladke
Premium pomaranče 1kg 3.00

 

Brezplačna dostava v Ljubljani nad 39€

  • Odprema naročila v istem dnevu v kolikor je naročilo oddano do 12:00 ure.
  • 100% garancija na zadovoljstvu
  • Plačilo možno preko PayPal, kreditne kartice, Valu, GoCrypto ali po predračunu.

 

Image 2

Ocene kupcev
5,0 Na podlagi 3 mnenja
5 ★
100% 
3
4 ★
0% 
0
3 ★
0% 
0
2 ★
0% 
0
1 ★
0% 
0
NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

Thank you for submitting a review!

Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

Filter Reviews:
A
10. 05. 2021
Anonymous
SI SI

Pomaranče

Sladke in okusne.

A
16. 04. 2021
Anonymous
SI SI

Pomaranče

Sočne in okusne!

05. 02. 2021
Klavdija Š.
SI SI
I recommend this product

Pomaranče

Zelo dobre, sladke in lepo se lupijo.

Na konec sveta

Le kdo se lahko upre sladkemu oranžnemu sadju iz tropov? To je bolj kot ne retorično vprašanje. Pomisli, pozno jeseni nam narava postreže z oranžnimi plodovi. Ko sonce slabi, nam nameni te krasne darove da ne obležimo, izropani energije in smisla. Pomaranče so eno izmed najljubših okusov na svetu in to z razlogom.  

Pomaranče izvirajo iz jugovzhodne Azije, a so v 15. stoletju že prepotovale svet. Na pot v Novi svet jih je vzel sam Krištof Kolumb. Danes je največ pomaranč kultiviranih na Floridi in v Kaliforniji, v Južni Ameriki v Braziliji, V Evropi pa na Mediteranu. 

Beseda pomaranča (orange) je prišla iz prevoda sanskrtskega izraza naranga, ki prihaja iz tamilskega naru. Beseda pomeni dišeč. Oranžna barva je dobila ime prav po pomaranči in ne obratno. 

Pomaranča oz. “zlato jabolko z Vzhoda” je element, ki se pojavlja v različnih ljudskih legendah ali pravljicah. Ponavljajoče se teme upodabljajo junaka, kot je Heraklej, ki mora najti pomaranče, ki pa so skrita na koncu sveta. 

Kako porabiti pomaranče?

Pomarančo je najbolje olupiti in uživati v njenem sladkem okusu. Lahko pa si privoščiš tudi sveže stisnjen pomarančni sok! Če pa si eden izmed tistih, nekoliko bolj sladkosnedih… pomarančna lupinica se odlično poda k različnim čokoladnim sladicam 😉 .

 

Kako jih shraniti?

Agrumi so sprva navadno zelo sočni in sladki, vendar se bodo, če jih boš predolgo pustil/a na zraku, pričeli sušiti. Prav nihče ne mara suhih pomaranč in drugih citrusov, zato ti bom pomagal z nekaj nasveti, da boš pomaranče ohranil/a sočne in sladke. Pomembno je, da pomaranče shraniš v nekoliko bolj vlažnem prostoru… Vem… zima, kurjava,… stanovanje pa je precej suho? Na srečo se lahko zatečeš tudi k hladilniku. Vendar samo hladilnik ne bo dovolj. Priporočam ti, da jih shraniš v vrečki in tako preprečiš, da bi sadež izgubljal vlago.