Granatno jabolko 1kos

4.80

Sočno, sladko in kislo, to sadje je razkošje za brbončice.

  • Dodajte to sadje jedem iz mesa ali rib za edinstven okus.
  • To sadje lahko tudi stisnete ali uporabite za pripravo nektarjev.
  • Kupite ga svežega, razpolovite in uživajte v njem!

Neto količina: 1kos (cca. 0,5kg)
Poreklo: Južna Afrika
(cena na kg z ddv: 6,57€)

Granatno Jabolko
Granatno jabolko 1kos 4.80

 

Brezplačna dostava v Ljubljani nad 39€

  • Odprema naročila v istem dnevu v kolikor je naročilo oddano do 12:00 ure.
  • 100% garancija na zadovoljstvu
  • Plačilo možno preko PayPal, kreditne kartice, Valu, GoCrypto ali po predračunu.

 

Image 2

Ocene kupcev
5,0 Na podlagi 2 mnenja
5 ★
100% 
2
4 ★
0% 
0
3 ★
0% 
0
2 ★
0% 
0
1 ★
0% 
0
NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

Thank you for submitting a review!

Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

Filter Reviews:
A
25. 04. 2021
Anonymous
SI SI

Granatno jabolko

Sladko, okusno

A
16. 02. 2021
Anonymous
SI SI

Granatno jabolko

Ravno prav zrelo!

Zrno na zrno … granatno jabolko. Njegova notranjost s karminsko rdečo barvo spominja na mošnjiček drobnih rubinov. Morda je zato v zgodovini umetnosti pogosto znamenje moči, oblasti, smrti pa tudi plodnosti in ljubezni. 

3, 2, 1 … Bum!

Zaradi oblike (in tudi tuje različice imena pomegranate) pa lahko ob njem pomislimo celo na granato, kar se izkaže za presenetljivo pravilno asociacijo. Neobran zrel sadež namreč eksplodira in tako omogoči svojim semenom, da se raztresejo naokrog po tleh in postanejo rodovitna. Resnično slikovita ponazoritev življenjskega cikla in čudovita simbolika …

Vemo pa tudi, da je granatno jabolko predvsem vrhunska sladko-kisla osvežitev v obliki sveže iztisnjenega soka ali samih zrn, potresenih po grškem jogurtu ali na vrhu kupa okusne, hrustljave solate.

Tako enostavno olupiš granatno jabolko!

In zdaj, tvoja glavna skrb, povzročitelj mnogih glavobolov … Kako priti do teh trmastih zrn, ne da bi sok pršel naokrog in po majici in zidovih ustvaril primerek abstraktnega slikarstva? Nič lažjega! 

Potrebuješ le veliko skledo, oster nož in leseno kuhalnico. Sadež podrži nad skledo in z nožem zareži v lupino okrog dela, kjer je bil nekoč cvet, t.i. »muhca« ter jo previdno odstrani. Odprl se ti bo pogled na mošnjiček rubinov, tesno stisnjenih med seboj v petih ali šestih predelih, razdeljenih z belo plastjo. Zareži zopet po lupini, tokrat navpično navzdol, a ne pregloboko, in sicer na izbočenih delih – tam, kjer predeli tvorijo kote. Nežno razpri razrezane dele in s kuhalnico potrkaj po zunanjosti sadeža. Zrna bodo z navdušenjem popadala v skledo. Zalij jih z nekaj vode in počakaj, da beli koščki priplavajo na površje. Odstrani jih, zrnje odcedi in jih pripravi kot ti srce poželi.

Če premoreš zalogo granatnih jabolk, jih shrani v hladilniku, kjer bodo na pridne jedce počakali tudi nekaj mesecev. Že pripravljena zrna pa pohrustajte v 4-5 dneh!