https://sadjevpisarni.si/
Maline 0,25kg

Maline 0,25kg

10.95

Teža: 0,25kg
Poreklo: Maroko

(cena na kg 20€)

  Maline so višek prijaznosti

  Maline izgledajo tako milo, ko prijazno čemijo sredi grmovja v kakšnem prikupnem kotičku ob potoku ali na obrobju gozda. Prijazno ti pustijo, da se z njimi posladkaš. Opraskajo te le, če pozabiš na oliko in si jih nabasaš toliko, da nič ne ostane za razburjene veverice. Ni zabavno ves čas zobati lešnikov in želodov. Sladek, nežen okus malin je tudi zanje prava poslastica!

  Zapisano v knjigah

  Res, maline so prijazne. Njihov cvet velja za simbol prijaznosti in to že od viktorijanskih časov. Takrat se je razcvetela uporaba jezika rož in če je kdo želel izraziti prijazno gesto, je v svoj šopek pogosto dodal malinin cvet. Oh, kaj vse so si zaljubljenci skrivaj izpovedali s skrbno izbranim cvetjem!

  A zakaj prijaznost? Malinin rdeči sok je mnoge spomnil na kri, ki nam teče po žilah in skozi srce, kjer naj bi ta lastnost imela svoje mesto. Ta živobarvni sok pa je imel skozi preteklost še eno nalogo. Zelo je bil cenjen, uporabljen v slikarstvu in v ilustriranih rokopisih. Lahko rečemo, da je malinov sok v knjigah pomagal ustvarjati zgodovino.

  Rog izobilja 

  Jedle so jih nimfe, jedel jih sam Zevs … Ni razloga, da se izogibaš sadju, ki premorejo noto božanskega priokusa. Z malinami si dopolni svoj rog izobilja, ki ga nameravaš požvečiti danes in ki se bo do jutri čudežno spet napolnil. Samo piši nam. 🙂 

  Zaradi svoje unikatne teksture in kompleksnega okusa so idealno dopolnilo na stotine različnim receptom – slano, sladko, kislo … Povsod najdejo svoje mesto! Med solato, granolo, jogurtom, pito, marmelado, marinado, celo v domačem kečapu! Pa v koktejlu, sorbetu, smoothiju in čaju. Naj še naštevamo? Nima smisla. Enkrat v tvojem rogu, khm, hladilniku, vedno v tvojem hladilniku. 

  Stop!

  Da ne bo pomote. Maline ne potrebujejo raznih spremljevalcev in z njimi ni potrebno ustvarjati ekstravagantnih jedi. Zjutraj najprej zakoplji nos med kupček malin – njihov vonj naj bi pomiril celo konja, so verjeli stari ljudje. Nato jih operi, ocedi ter položi v svojo najljubšo posodico. Po želji jim dodaj še nekaj mandljev, kokosovih lističev, temne čokolade in borovnic. Za tiste bolj drzne velja, naj vtaknejo zraven še košček kvalitetnega sira. Kakšen prigrizek! V službi ali na poti. 

  In ko boš na poti, naj te rdeča luč na semaforju spomni, da moraš danes pojesti še kaj drugega kot “hrano bež barve”. Nekaj živahno rdečega, polnega otroške igrivosti, nekaj z okusom po svežem, rosnem jutru.

  Dodatne informacije

  Teža0.25 kg
  Ocene kupcev
  5,0 Na podlagi 9 mnenja
  5 ★
  100% 
  9
  4 ★
  0% 
  0
  3 ★
  0% 
  0
  2 ★
  0% 
  0
  1 ★
  0% 
  0
  Customer Photos
  NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

  Thank you for submitting a review!

  Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

  Filter Reviews:
   NH
   22. 05. 2021
   Nataša H.
   https://sadjevpisarni.si/ SI

   Zabojček po izbiri

   Zabojček sem namenila v zahvalo specialistu in ekipi oddelka na Pediatrični kliniki. Nisem ga videla, vendar je bil odziv odličen. Menda je bil zelo estetsko sestavljen in vsebina odlična. V imenu prejemnika se lepo zahvaljujem. Ta zabojček je prvi, ki sem ga naročila in definitivno ni zadnji. Najlepša hvala.

   23. 04. 2021
   Tamara Š.
   https://sadjevpisarni.si/ SI

   Jagode

   Super kvalitetno sadje, ki ima okus dejansko po sadju. Vse je super kvalitetno, tudi zelenjava. Vsekakor bom še naročila.

   A
   18. 04. 2021
   Anonymous
   https://sadjevpisarni.si/ SI

   malince

   res dobre, sveže malice... ne moreš se jim upreti.

   A
   22. 03. 2021
   Anonymous
   https://sadjevpisarni.si/ SI

   Okus, vse lepo zrele

   Vse ok, kar tako naprej!

   A
   20. 03. 2021
   Anonymous
   https://sadjevpisarni.si/ SI

   Vaš odnos in sama odzivnost.

   Samo tako naprej.

   A
   08. 03. 2021
   Anonymous
   https://sadjevpisarni.si/ SI

   Slastnega okusa, cudovura embalaza 🥰

   Brez pripomb - vse super 😉

   RG
   05. 03. 2021
   Renata G.
   https://sadjevpisarni.si/ SI

   Prijazni dostavljalec in res super sadje in zelenjava

   Mogoče posvetilo, za vsako stranko, sem ga nekako pričakovala! Recimo, uživaj v sadju saj ti prinese zdravje ali karkoli.. Drugače pa zelo zadovoljna

   RM
   25. 02. 2021
   ROBERT MÜLER S.P.
   https://sadjevpisarni.si/ SI
   I recommend this product

   Odlično sadje in zelenjava

   Vso izbrano sadje in zelenjava je zelo dobro, sveže in polnega okusa. Naročilo zelo enostavno, dostava točna . hvala ekipa, le tako naprej priporočamo :)

   25. 02. 2021

   Sadje v pisarni

   Ma brez besed sem.Hvala iz srca res!!!

   A
   17. 02. 2021
   Anonymous
   https://sadjevpisarni.si/ SI

   maline

   njami, maline so kot z našega vrta