https://sadjevpisarni.si/
loader image
https://sadjevpisarni.si/
https://sadjevpisarni.si/

Jabolka (Zlati deliše) 1kg

Teža/količina: 1kg (cca. 5 sadežev)
Poreklo: Slovenija

Zlati deliše je medeno sladko jabolko, ki nas vedno znova preseneti z blagim, sočnim in sladkim okusom ter hrustljavo in sočno sredico. Plod je nekoliko bolj podolgovat, barva jabolka pa je zeleno rumena do zlatorumena. Vsakič znova, ko bomo jabolko poizkusili, bomo presenečeni nad sladkobo z blago kislino in žlahtno aromo.

2.05

  Pregled

  Medeno. Očarljivo. Pravljično. 

  Vse to je jabolko Zlati delišes, ampak žal ne na policah supermarketa. Nekaj let je bilo po krivici zapostavljano, saj smo se navadili, da nas to jabolko ne more presenetiti. Kako daleč od resnice! Opaziš lahko, da je v trgovini ta sorta jabolk naprodaj v zeleni barvi. Nikar ne izberi takšnega nezrelega sadeža. Če jabolku pustimo, da dozori na svoji ljubi jablani, potem se spremeni v očarljivo rumeno-zlato barvo. V medeno jabolko. Vedno znova nas navduši.

  V zadnjem času se je jabolko zopet zavihtelo med priljubljene in si povrnilo davni sloves s konca 19. stoletja, ko se je prvič pojavilo v Zahodni Virginiji. Njegova prednost je tudi v tem, da dlje ko čepi v naši shrambi, boljši postane! Prav tako se odlikuje po vsestranski uporabi, odličen je v pitah, zavitkih in drugih sladicah. Vendar se včasih nam zdi škoda kuhati in peči take popolne sadeže, saj so odlični že sami po sebi. Na kakšen jesenski večer, ko zunaj močno piha, lahko v medenem jabolku začutiš celo cimet in vse dišave pravljično bele zime.

   

  Razred: II

  Na sliki oz. v opisu izdelka so podane predpisane informacije o svežem sadju in zelenjavi (v nadaljevanju SZ). Podatki o živilih na spletni strani Sadje v pisarni predstavljajo živilo, ki je na razpolago na dan, ko v spletni trgovini oddate naročilo. Med predpisanimi podatki SZ lahko najdemo tudi variabilne podatke. Ker se naročila izpolnjujejo tudi s časovnim zamikom, se lahko zgodi, da se nekatere obvezne informacije, kot so poreklo, seznam sestavin, označba hranilne vrednosti, naziv nosilca dejavnosti in druge informacije, v vmesnem obdobju spremenijo. Med variabilne podatke sodi na primer sorta, razred in poreklo za SZ iz posebnega tržnega standarda: jabolka, agrumi (le za limone, limete, pomelo, pomaranče, klementine in mandarine), kivi, solata, breskve in nektarine, hruške, jagode, paprika, namizno grozdje in paradižnik; za vse ostalo SZ pa velja splošni standard, pri katerih je variabilni podatek POREKLO. Sicer pa podatki o živilih izkazujejo lastnosti živil, ki so v prometu v spletni trgovini.

   

  Ocene kupcev
  5,0 Na podlagi 2 mnenja
  5 ?
  100% 
  2
  4 ?
  0% 
  0
  3 ?
  0% 
  0
  2 ?
  0% 
  0
  1 ?
  0% 
  0
  NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

  Thank you for submitting a review!

  Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

  Filter Reviews:
  A
  10. 05. 2021
  Anonymous
  https://sadjevpisarni.si/ SI
  Jabolka Zlati deliše

  Zelo okusno!

  MU
  08. 01. 2021
  mihael u.
  https://sadjevpisarni.si/ SI
  Miha

  1A

  0
   0
   Tvoj zabojček
   Vaš zabojček je prazenVrni se v trgovino
    Preračunaj poštnino

    Jabolka (Zlati deliše) 1kg 12766

    paypal-iconCreated with Sketch.
    visa-iconCreated with Sketch.
    INFORMACIJE