Jabolka (Gala) 1kg

Teža/količina: 1kg (cca. 5 sadežev)
Poreklo: Slovenija

Ta sveža in sladka jabolka vas v trenutku postavijo na noge. Slovenska jabolka, ki so sočna in čvrsta – ni jim para 🙂

2.00

Pregled

Verjetno si tudi ti že slišal/a za pregovor »Eno jabolko na dan prežene zdravnika vstran.« Tudi drugod po svetu poznajo ta pregovor. Angleži na primer rečejo »An apple a day keeps doctor away«, v Nemčiji pravijo »Ein Apfel am Tag haelt den Doctor weg«, na Hrvaškem pa »Jedna jabuka na dan tjera doktora van«… No… verjetno bo res nekaj na tem reku, ki ga je meni povedala že moja babica.

Jabolka gala so izjemno zdrava in poziitvno vplivajo na delovanje našega telesa in na naš imunski sistem. Ta popolnoma “običajen” sadež je pol antioksidantov. Te naše telo potrebuje, saj bodo antioksdanti zavarovali naše celice pred škodljivimi zunanjimi vplivi, ki vzpodbujajo nastajanje prostih radikalov v našem telesu… Med antioksidanti lahko v jabolku najdemo pedvsem veliko polifenolov, poleg tega pa vsebujejo še veliko vitaminov A in C. Oba omenjena vitamina dokazano krepita imunski sistem.

Jabolka gala – vlaknine so ključ do njihovega delovanja

Jabolka gala so bogata z vlakninami in bodo tako odlično vplivala na tvojo prebavo. Poleg tega bodo poskrbela tudi za hitrejše razstrupljanje tvojega telesa, saj se toksini zaradi več vlaknin hitreje izločijo iz telesa. Prehranske vlaknine pa ne delujejo pozitvno le na prebavila, pač pa tudi na srce in ožilje. Poleg tega jabolka gala vsebujejo tudi vitamin K. Ta pa preprečuje, da bi se kri strjevala in bi nastali strdki, ki bi lahko tudi zamašili žilo in povzročili kap.

Jabolka gala pozitivno vplivajo tudi na nivo sladkorja v krvi. S pomočjo študij je znanstvenikom uspelo ugotoviti, da imajo ženske, ki dnevno pojejo dve jabolki, 28 odstotkov manj možnosti za pojav diabetesa, v primerjavi s tistimi, ki jabolka uživajo redkeje. Tudi za to so “krive” vlaknine, ki jih jabolka vsebujejo. Vlaknine namreč uravnavajo nevarno nihanje krvnega sladkorja. Srednje veliko jabolko vsebuje okoli 4 grame vlaknin, od tega je največ t.i. pektina, ki znižuje slabi holesterol.

Z žvečenjem jabolka pa boš poskrbel tudi za zdrave zobe in dlesni! 🙂

P.S. Ne pozabi preveriti tudi ponudbe drugih vrst jabolk v spletni trgovini 😉

7
  7
  Vaša košarica
  borovnice
  Borovnice 0,25kg
  Cena:6.00
  - +
  sadje limone
  Limone 0,6kg
  Cena:1.50
  - +
  zelenjava kumare
  Kumare 1kg
  Cena:2.90
  - +
  zelenjava por
  Por 1kos
  Cena:1.50
  - +
  mladi krompir
  Premium mladi krompir 1kg
  Cena:3.00
  - +
  cvetaca
  Cvetača 1kos
  Cena:4.89
  - +