Lubenica 1kos (cca. 10kg)

26.30

Lubenica kljub temu, da je velika (cca 10kg) jo 3-4 osebe ”potamanijo” v 2 dneh :).. Enostavno je tako fina, da se odrečeš sladici in komaj čakaš, da se jo razrežeš in da zagrizeš vanjo :)…

Neto količina: cca 10kg
Poreklo: Italija

Ni na zalogi

 

Brezplačna dostava v Ljubljani nad 39€

 • Odprema naročila v istem dnevu v kolikor je naročilo oddano do 12:00 ure.
 • 100% garancija na zadovoljstvu
 • Plačilo možno preko PayPal, kreditne kartice, Valu, GoCrypto ali po predračunu.

 

Image 2

Ocene kupcev
5,0 Na podlagi 3 mnenja
5 ★
100% 
3
4 ★
0% 
0
3 ★
0% 
0
2 ★
0% 
0
1 ★
0% 
0
NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

Thank you for submitting a review!

Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

Filter Reviews:
  G
  21. 08. 2021
  Gasper
  Slovenia Slovenia

  Lubenica

  Odlicna lubenica, si pa zelim da bi ble na voljo se kaksne majnse ker ta je rea ogromna 😁

  NK
  17. 07. 2021
  Nina K.
  SI SI

  Lubenica

  Najboljše sadje v celi Sloveniji

  MM
  04. 08. 2020
  Mateja M.
  SI SI
  I recommend this product

  Sočna in osvežilna

  Odlična lubenica, ki je res nekoliko dražja, vendar se to odraža v kvaliteti lubenice. Bila je ravno prav sočna. Smo rekli, da če je ananas tako dober, da cela hiša diši, bomo pa tudi lubenico probal in ni nam žal.

  Hladna, a srčna 

  Lubenica okrogla debela, najmočnejša hotela je biti.. vse, prav vse hotela prekositi… Kot pravi pesem, krogla živahnih barv vedno pripravi predstavo tako za oči kot za brbončice. Kako hitro pritečemo k mizi, ko nam jo kdo še ledeno mrzlo nareže na kocke. Osvežitev in pol. 

  A pa veš, da ni vedno okrogle oblike? Japonske kmete je motilo, da se lubenica ne prilega hladilniku, zato so jih začeli gojiti v škatlah, da postanejo kockaste oblike in s tem bolj praktične za spravljanje. Čeprav so to iznašli iz praktičnih razlogov, so se kasneje domislili, da bi za višjo prodajo lubenice dali v različne okvirje. Tako danes najdemo lubenice oblike glave, piramide in …srčka. Kako ljubko! Je pa treba za take lubenice seči globoko v žep. 

  Lubenica je hrana angelov

  Mark Twain je oboževal lubenico tako zelo, da jo je imenoval hrana angelov. V starodavnem Egiptu pa so bile lubenice postavljene v grobnice, da so hranile dušo po prehodu v drug svet. Te afriške lepotice so torej zmerom imele neko moč, zaradi katere se jim ne znamo upreti.   

  Lubenica je klasificirana hkrati kot sadje in zelenjava, saj ima značilnosti obojega. Drugače pa naj te ne bo strah, da bi ti lubenica zrasla v trebuhu, če poješ njena semena. Semena so užitna, iz njih si lahko skuhaš napitek. Obstaja pa tudi tekmovanje v pljuvanju teh semen. No, glede na to, da je celoten plod užiten, ne le rdeča sredica, ti priporočamo raje, da vse poješ, kot pa da z njimi ciljaš prazne steklenice.  

  Najboljše jo je uživati kot prigrizek, saj je v 90% sestavljena iz vode. Ko pa prirejaš piknik, pa izdolbeš lubenico, meso narežeš na kocke in narediš sangrio. Dotlej pa ti predlagamo, da presenetiš sodelavce z osvežilnimi lubenicami. Ker, saj veš: lubenica je vedno dobra ideja!