https://sadjevpisarni.si/
https://sadjevpisarni.si/

Hruška Abata 3kos

Zelo popularna jesenska hruška, ki ima belo meso. Je obstojna, okus je pa zelo sladek. Z njo se lahko posladkaš kar tako, za zajtrk ali malico, lahko pa z njeno pomočjo pripraviš slastne slaščice, kompote in druge dobrote.

Teža/količina: 0,7kg (cca. 3 sadeži)
Sorta: Abata
Poreklo: Italija

 

3.50

  Pregled

  Ali si vedel/a, da so hruške gojili že Grki v 8. stoletju pred našim štetjem? Homer jih je celo poimenoval “darilo bogov”. Z njimi pa se niso sladkali le Grki, oboževali so jih namreč tudi Feničani in Rimljani pa perzijski kralji. V srednjeveški Italiji pa so poznali že 200 različnih sort hrušk, dan danes pa največ različnih vrst hrušk gojijo na Kitajskem.

  Hruške lahko zaužiješ na 100 in 1 način. Seveda so zelo okusne, če jih zgolj narežeš in se posladkaš z njimi. Zelo pogosto se hruške uporabljajo pri pripravi različnih sladic. Vendar bodi pozoren/pozorna, da za pecivo, zavitke in različne druge sladice uporabiš mehke in aromatične sorte hrušk, saj bo tako aroma najboljša. Hruške so odlične dušene ali kuhane (namig: hruškov kompot 🙂 ). V kompotih in sadnih kremah se hruške odlično ujamejo tudi z drugimi začimbami. Poskusiš lahko z ingverjem, klinčki, cimetom, meliso, meto in celo z rožmarinom.

  Če si želiš svoje najdražje še posebej presenetiti lahko hruške postrežeš malo drugače. Nareži jih na krhlje in jih postreži skupaj z orehi in koščki sira. Pred tem sveže narezanih rezin ne pozabi pokapljati z razredčenim limoninim sokom, da ne bodo porjavele 😉 .

  Razred: II

  Na sliki oz. v opisu izdelka so podane predpisane informacije o svežem sadju in zelenjavi (v nadaljevanju SZ). Podatki o živilih na spletni strani Sadje v pisarni predstavljajo živilo, ki je na razpolago na dan, ko v spletni trgovini oddate naročilo. Med predpisanimi podatki SZ lahko najdemo tudi variabilne podatke. Ker se naročila izpolnjujejo tudi s časovnim zamikom, se lahko zgodi, da se nekatere obvezne informacije, kot so poreklo, seznam sestavin, označba hranilne vrednosti, naziv nosilca dejavnosti in druge informacije, v vmesnem obdobju spremenijo. Med variabilne podatke sodi na primer sorta, razred in poreklo za SZ iz posebnega tržnega standarda: jabolka, agrumi (le za limone, limete, pomelo, pomaranče, klementine in mandarine), kivi, solata, breskve in nektarine, hruške, jagode, paprika, namizno grozdje in paradižnik; za vse ostalo SZ pa velja splošni standard, pri katerih je variabilni podatek POREKLO. Sicer pa podatki o živilih izkazujejo lastnosti živil, ki so v prometu v spletni trgovini.

   

  Ocene kupcev
  5,0 Na podlagi 3 mnenja
  NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje
  • Mnenja
  • Vprašanje

  Thank you for submitting a review!

  Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

  Filter Reviews:
  A
  16. 01. 2021
  Anonymous
  https://sadjevpisarni.si/ SI
  I recommend this product
  Pohvala

  Zelo,zelo dobra izkusnja. Presenecenje uspelo! Vse pohvale za izvirnost in prijaznost!!Vsekakor priporocam naprej! Masa

  MM
  17. 12. 2020
  Mateja M.
  https://sadjevpisarni.si/ SI
  Hruška debeluška

  Odlične so. Nekaj je manj zrelih, nekaj je bolj zrelih, tako da se lepo razporedi poraba na cel teden.

  AJ
  08. 11. 2020
  Andreja J.
  https://sadjevpisarni.si/ SI
  Priporočam

  Super vse, kvaliteta sadja in dostava.

  3
   3
   Vaša košarica
   https://sadjevpisarni.si/
   Mango 1kos
   Cena:11.89
   - +
   https://sadjevpisarni.si/
   Pitaja (Dragon fruit) 1kos
   Cena:6.50
   - +
   https://sadjevpisarni.si/
   Sveži mladi kokos
   Cena:6.00
   - +

    Hruška Abata 3kos 12155