Črno grozdje 0,5kg

4.40

Začinite svoje brbončice s tem neverjetno okusnim sadjem! Črne grozdje je ena najbolj priljubljenih vrst grozdja na svetu, in to z dobrim razlogom – sladko in sočno, popolno za izdelavo marmelad, sokov, vin, sladic in solat.

  • Okusno – ta grozd je izjemno okusen, všeč vam bo ne glede na to, ali ga jeste svežega ali ga uporabljate v svojih najljubših receptih.
  • Popolen je za poletne prigrizke ali dodajanje v okusne sadne solate.
  • Primeren za vsako priložnost – ne glede na to, ali iščete hitro malico ali želite dodati nekaj okusa svojemu naslednjemu obroku, bo to črno grozdje opravilo delo.

Neto količina: 0,5kg
Poreklo: Južna Afrika
(cena na kg: 7,66€)

Črno Grozdje
Črno grozdje 0,5kg 4.40

 

Brezplačna dostava v Ljubljani nad 39€

  • Odprema naročila v istem dnevu v kolikor je naročilo oddano do 12:00 ure.
  • 100% garancija na zadovoljstvu
  • Plačilo možno preko PayPal, kreditne kartice, Valu, GoCrypto ali po predračunu.

 

Image 2

Črno grozdje – hrana bogov

Ne vemo, kaj je tisti glavni razlog, da je grozdje med bogovi tako priljubljeno. No, ja, seveda … Grška in rimska božanstva med grizljanjem grozdja izgledajo zelo seksi. Morda je to eden od vzrokov. Nam nekako ne uspe, da bi jih posnemali. Vsi ti njihovi prefinjeni gibi … Mi smo bolj “utrgaj in pogrizi” varianta jedcev. Sploh, če je grozdje tako prijetno sladko in aromatično! Ham, ham, ham … Ostanejo samo še prazna stebla.. Res je, lahko bi ga nekaj prihranili … Neoprano in neprodušno zaprto grozdje zdrži v hladilniku dober teden. Ampak zakaj bi ga gledali v hladilniku, če ga pa lahko pojemo takoj?! Seveda brez pretiravanja … Guinessovega rekorda nam ne bo nikoli uspelo podreti. Zmoreš ti v 3 minutah utrgati in pojesti 205 grozdov? 😮

Grozdje – gurmansko grizljanje

Tole sadje je obvezna sestavina jesenske sadne sklede. Pa saj to ni nič novega. Znano že od kamene dobe … Dobesedno. Ali pa vsaj od kakšnih 8000 pr. n. š., odkar se je človeštvo začelo malo bolj intenzivno ukvarjati s trto in vsemi radostmi, ki jih ta starodavna lepotica prinaša. Ne govorimo samo o vinu ali grozdnemu soku … Tu so še razna peciva in marmelade, prelivi in omake. Seveda pa je najbolje za naše želodčke, če jih pohrustamo kar tako, brez kuhanja in mešanja 🙂 … Morda kot del sadne solate. Skupaj z jabolkom in banano zna grozdje ustvariti čudovito kombinacijo! Sadeži se zaradi različnih tekstur tako dobro dopolnjujejo, da ne omenjamo še ravno pravega razmerja med sladkim in prijetno kislim. Njama. 

Kadar kupuješ grozdje, le preveri, kakšno je steblo! Naj bo zeleno, močno in jagode se ga morajo trdno držati. Lupina ne sme biti nagubana, razpokana ali ovenela. Nič lepljivega in zmehčanega naj se ne znajde v tvoji košarici. Samo čvrsto, sveže, dišeče grozdje je tisto, v katerem lahko uživaš, zato smo mi pravi naslov za dostavo grozdja. 😉

Če te ne motijo preveč, pojej tudi koščice. Ljudje pravijo, da je baje notri veliko dobrega in koristnega. Se jih ne splača pljuvati stran. Da ne govorimo o lupini! Nič naj ne ostane! No, razen stebla, kakopak … To smo že razčistili. 

Črno grozdje je dobro za …

… vse! Nima velikega smisla naštevati, kako zelo je naše telo zadovoljno na vseh možnih področjih, takoj, ko zagrizemo v slasten grozd. Predvsem črne jagode so tiste, ki tako dobro delujejo na nas fizično in psihično. Če se čutite preobremenjene, le posezite po njih … In kako zelo prav pridejo v trenutkih, ko se počutimo brez energije! Ker grozdje vsebuje veliko odličnega naravnega sladkorja, je enkratna izbira za hiter prigrizek! Ko nam pade motivacija, pritisk ali ko imamo še nekaj opravkov, a se enostavno ne moremo zbrati. Že Egipčani so to vedeli, zato se nič ne sprenevedaj in si naroči svoj odmerek čudovitih malih bombic energije! 👍