https://sadjevpisarni.si/
Hruška Viljamovka 1kg

Hruška Viljamovka 1kg

4.38

Poreklo: ARGENTINA
Količina: 1kg

  Hruška Viljamovka “Božanski sadež nesmrtnosti”

  Če se odločiš vsakodnevno uživati veliko tekočine, bo bolj kot silno zlivanje treh litrov vode po grlu, primerno pojesti kakšno hruško ali dve. Hruške namreč vsebujejo veliko vode in se v tvojem želodcu zadržijo le kratek čas in potem marširajo naprej. 

  Da so hruške cenjene že od nekdaj vemo iz starogrških zvitkov. Sam Homer je hruškam pridal božansko noto, ko jih je v znameniti Odiseji poimenoval kar “darilo bogov”. Iz grške mitologije namreč izhaja, da je bila hruška sveta boginjama Afroditi in Heri, kakor tudi rimski boginji sadnega drevja, Pomoni. Hruška naj bi boginjam zagotavljala mladost in lepoto. Če je to res, ne vemo, smo pa prepričani, da bodo ob uživanju hrušk tvoji notranji dobrovoljni mehanizmi ponoreli.  

  Ker lahko drevo živi tudi do 350 let, na Kitajskem že od nekdaj velja za simbol dolgoživosti, nesmrtnosti. Tudi drugje po svetu jo imajo za simbol krepkosti, plodnosti, čutnosti. Še en razlog več, da si jo privoščiš. 

  • Hruška Viljamovka 

  Viljamovko je začel razmnoževati Richard Williams, po katerem se ta sorta imenuje. Je vodilna sorta hrušk na svetu. Viljamovka je primerna za takojšnjo uporabo, kakor tudi za skladiščenje. Uporablja se tudi za sušenje, sokove, kaše, kompote, marmelado in žganjekuho. Značilna muškatna aroma in okus dajeta krhljem, kompotu in žganju posebno kvaliteto.