Hruška Viljamovka 1kg

3.94

Tako dobra, da jo boste pojedli kar takoj! Ta sočna hruška je popolna za prigrizke med potjo ali za uporabo v vaših najljubših receptih. Popolno ravnovesje med sladkim in kislim okusom. Ta sadež je nepogrešljiv za vse sladkosnede.

  • Okusna – ta hruška zagotovo zadovolji vaše želje! Čudovito sladka in okusna, je popolna za vašo želje po nečem sladkem.
  • Popolna za prigrizke – ta sočna hruška je popolna za hiter prigrizek in  lakoto med potjo.

Ne-to Količina: 1kg
Poreklo: Slovenija

Hruška Viljamovka
Hruška Viljamovka 1kg 3.94

 

Brezplačna dostava v Ljubljani nad 39€

  • Odprema naročila v istem dnevu v kolikor je naročilo oddano do 12:00 ure.
  • 100% garancija na zadovoljstvu
  • Plačilo možno preko PayPal, kreditne kartice, Valu, GoCrypto ali po predračunu.

 

Image 2

Hruška Viljamovka “Božanski sadež nesmrtnosti”

Če se odločiš vsakodnevno uživati veliko tekočine, bo bolj kot silno zlivanje treh litrov vode po grlu, primerno pojesti kakšno hruško ali dve. Hruške namreč vsebujejo veliko vode in se v tvojem želodcu zadržijo le kratek čas in potem marširajo naprej. 

Da so hruške cenjene že od nekdaj vemo iz starogrških zvitkov. Sam Homer je hruškam pridal božansko noto, ko jih je v znameniti Odiseji poimenoval kar “darilo bogov”. Iz grške mitologije namreč izhaja, da je bila hruška sveta boginjama Afroditi in Heri, kakor tudi rimski boginji sadnega drevja, Pomoni. Hruška naj bi boginjam zagotavljala mladost in lepoto. Če je to res, ne vemo, smo pa prepričani, da bodo ob uživanju hrušk tvoji notranji dobrovoljni mehanizmi ponoreli.  

Ker lahko drevo živi tudi do 350 let, na Kitajskem že od nekdaj velja za simbol dolgoživosti, nesmrtnosti. Tudi drugje po svetu jo imajo za simbol krepkosti, plodnosti, čutnosti. Še en razlog več, da si jo privoščiš. 

  • Hruška Viljamovka 

Viljamovko je začel razmnoževati Richard Williams, po katerem se ta sorta imenuje. Je vodilna sorta hrušk na svetu. Viljamovka je primerna za takojšnjo uporabo, kakor tudi za skladiščenje. Uporablja se tudi za sušenje, sokove, kaše, kompote, marmelado in žganjekuho. Značilna muškatna aroma in okus dajeta krhljem, kompotu in žganju posebno kvaliteto.