Grenivka (Rumena) 2kos

2.80

ZAČNITE SVOJ PROSTI DAN PRAV S TEM KISLO SLADKIM SADJEM – Ni vso sadje sladko, nekatero ima kislo-grenak okus. Če ste dovolj pogumni, da poskusite nekaj novega, poskusite grenivko! Iztisnite sok, zmešajte ali skuhajte. Po potrebi posladkajte, a obljubimo, da je vredno okusa.

PRIMEREN ZAJTRK ZA DRZNE – Popolno za tiste, ki želijo dan začeti z veseljem. Z okusom, podobnim pomarančam, je grenivka odlična za tiste, ki želijo nekaj drugačnega od običajnega sadja za zajtrk.

SPREMENITE KISLO GRENIVKO V OKUSNO SLADICO – Prekuhajte in odstranite kislost in trpkost tega sadja ter ga spremenite v sladico, ki bo všeč vsem! Mešanje grenivke z medom ali sladkorjem odstrani njeno kislost in pusti sladko poslastico.

Neto količina: 2kos (cca. 0,9kg)
Poreklo: Južna Afrika
(cena na kg z ddv: 3,07€)

Rumena Grenivka
Grenivka (Rumena) 2kos 2.80

 

Brezplačna dostava v Ljubljani nad 39€

  • Odprema naročila v istem dnevu v kolikor je naročilo oddano do 12:00 ure.
  • 100% garancija na zadovoljstvu
  • Plačilo možno preko PayPal, kreditne kartice, Valu, GoCrypto ali po predračunu.

 

Image 2

Zagrenjena gospa – Grenivka Rumena

Rumena grenivka ima bolj kisel okus, lahko poizkusiš v soku za dober začetek dneva. Namig: številnim ljudem ima grenivka kot takšna preveč intenziven okus, zato pripravijo mešanico grenivkinega in sladkega pomarančnega soka.

Če razmišljaš, da si ne rabiš greniti življenja s sadjem s tako nehvaležnim imenom, mu daj vseeno še eno priložnost. Tako kot njene sorodnice, je tudi grenivka primerna za iztiskanje soka, poljubno pa lahko dodaš še med, sladkor ali pomarančni sok. No, to se pa ne sliši več tako hudo, a ne? Kostaričani pa celo kuhajo grenivke, da jim odvzamejo kislost in jih spremenijo v sladico, imenovano polnjene grenivke. Iznajdljivost na višku, ni kaj.

Grenivka rumena je sicer križanec pomela in pomaranče, nastala pa naj bi po naključju na otoku Barbados. V začetku so jo imenovali “prepovedano sadje”, kasneje pa je jamajški kmet skoval ime “grapefruit”, ker grenivke rastejo v šopu oz. grozdu in njihov okus rahlo spominja na grozdje. Plod ima rumeno oz. oranžno lupino in je okrogle sferoidne oblike, sočno meso pa je glede na sorto lahko rumene, bele ali roza barve, okus pa sega vse od kislega, sladkega, grenkega do trpkega.