https://sadjevpisarni.si/
Grenivka (Rumena) 2kos

Grenivka (Rumena) 2kos

2.76

Poreklo: Italija
Količina: 2kos (cca. 0,9kg)

(cena na kg z ddv: 3,07€)

    Zagrenjena gospa – Grenivka Rumena

    Rumena grenivka ima bolj kisel okus, lahko poizkusiš v soku za dober začetek dneva. Namig: številnim ljudem ima grenivka kot takšna preveč intenziven okus, zato pripravijo mešanico grenivkinega in sladkega pomarančnega soka.

    Če razmišljaš, da si ne rabiš greniti življenja s sadjem s tako nehvaležnim imenom, mu daj vseeno še eno priložnost. Tako kot njene sorodnice, je tudi grenivka primerna za iztiskanje soka, poljubno pa lahko dodaš še med, sladkor ali pomarančni sok. No, to se pa ne sliši več tako hudo, a ne? Kostaričani pa celo kuhajo grenivke, da jim odvzamejo kislost in jih spremenijo v sladico, imenovano polnjene grenivke. Iznajdljivost na višku, ni kaj.

    Grenivka rumena je sicer križanec pomela in pomaranče, nastala pa naj bi po naključju na otoku Barbados. V začetku so jo imenovali “prepovedano sadje”, kasneje pa je jamajški kmet skoval ime “grapefruit”, ker grenivke rastejo v šopu oz. grozdu in njihov okus rahlo spominja na grozdje. Plod ima rumeno oz. oranžno lupino in je okrogle sferoidne oblike, sočno meso pa je glede na sorto lahko rumene, bele ali roza barve, okus pa sega vse od kislega, sladkega, grenkega do trpkega.