Marelice 0,5kg

4.82

Poreklo: ITA
Količina: 0,5kg

(cena na kg: 4,82)

Ni na zalogi

  Žametna lepota marelice

  Slast, strast, mladost. Ta žlahten sadež že od nekdaj velja za afrodiziak, saj sadje samo po sebi nosi simboliko lepe ženske. Njihova velika semena, znana tudi kot jedrca, spominjajo na mandlje in naj bi predstavljala čudovite oči dame.

  V feng šuju velja, da par, ki želi spočeti otroka, obesi sliko marelic ali pa sadje postavi na vzhodni ali jugovzhodni del hiše. Če bi želela imeti fantka, bi marelice postavila na vzhod. In na jugovzhod, če upata na dekle. V nasprotnem primeru lahko njihovo gojenje na vrtu pritegne tudi srečo potomcev. 

   

  Zardele princeske 

  Izvor marelic ni točno znan, zaradi tega ker veliko vrst že od antičnih časov gojijo v Armeniji, bi lahko izvirale od tam, vendar botanisti pravijo, da verjetno izvirajo iz Kitajske. Aleksander Veliki pa jih je prinesel v Grčijo. Danes jih gojijo vsepovsod, razen na Antarktiki.

  Sodijo v družino rožnic, sadež je podoben majhni breskvi, lahko je rumene do oranžne barve, pogosto obarvan rdeče na strani, ki je najbolj izpostavljena soncu; njegova površina je lahko gladka ali žametna z zelo kratkimi dlačicami. Njegov okus je lahko od sladkega do trpkega.