Kivi 0,5kg

Si tudi ti eden/ena izmed tistih, ki si že na vse zgodaj privošči slasten in sladek kivi? Odlično! S tem poskrbiš za vnos velikih količin vitamina C, ki ga tvoje telo potrebuje za obrambo pred prehladi in virusi v teh hladnih jesenskih dneh.

Poreklo: Slovenija
Teža: 0,5kg (cca 6kos)

(cena na kg 3€)

1.50

Pregled

Ali si vedel/a, da kivi vsebuje zares ogromne količine vitamina C? 100 gramov kivija pokrije kar 154 odstotkov tvojih dnevnih potreb po vitaminu C, kar je dvakrat več kot v primeru limon in pomaranč. Vitamin C je tudi eden izmed najmočnejših antioksidantov, ki jih lahko najdeš v naravi in učinkovito blaži vnetja, zavira staranje in varuje pred rakavimi obolenji. Kivi poleg vitamina C vsebuje še cel kup drugih vitaminov, ki ti bodo pomagali, da ostaneš zdrav/a.

Kivi je bogat z železom, kalijem in magnezijem. Železo nujno potrebuješ za to, da se v tvoji krvi tvori hemoglobin. Kalij je ključen, pri uravnavanju krvnega pritiska. Ker 100g kivija vsebuje kar 312 miligramov kalija, ti priporočam, da ga redno uživaš in tako poskrbiš za zdrav krvni tlak. Tudi magnezij je zelo pomemben mineral, ki pomaga pri blaženju mišičnih krčev (to dobro vedo vsi športniki 🙂 ). Tudi, če te muči nespečnost, je možno, da trpiš za pomanjkanjem magnezija.

Kivi bo poskrbel tudi, da bo tvoja koža mehka in gladka, saj vsebuje odlično kombinacijo antioksidantov in mineralov, ki nahranijo našo koži in poskrbijo, da je le-ta gladka in napeta.

A veš, da je lahko zakisano telo je pogost vzrok za tvoje slabo počutje in bolezni? Kivi ti lahko pomaga pri tem, da ga razkisaš, saj bo na tvoje telo deloval bazično. Poleg kivija na telo bazično deluje tudi drugo sadje, ki ga lahko v naših krajih najdeš predvsem pozimi.

Aha… pozabil sem omeniti…Kivi vsebuje še encim aktinidain, ki razgrajuje beljakovine. Zato olajša tudi prebavo beljakovin v telesu in lahko pomaga pri sindromu razdražljivega črevesja. K boljši prebavi kivi prispeva tudi z vlakninami.

Kivi – kako ga pripraviti?

Seveda lahko kivi olupiš in si ga poješ za malico. Odlično pa se poda tudi v smoothie, ki si ga pripraviš za v službo ali šolo. Poskrbel bo za obilico energije in vrsto mikrohranil, ki jih tvoje telo nujno potrebuje za normalno delovanje skozi ves dan.

Ocene kupcev
5,0 Na podlagi 2 ocen
NAPIŠITE OCENO Postavite vprašanje
 • Ocen
 • Vprašanje

Thank you for submitting a review!

Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

Filter Reviews:
GR
11. 19. 2020
Gaja R.
SI SI
Ko si zaželiš šeee

Kivi je odličnega okusa in sočen.

AJ
11. 08. 2020
Andreja J.
SI SI
Priporočam zelo

Super vse, kvaliteta sadja in dostava.

7
  7
  Vaša košarica
  borovnice
  Borovnice 0,25kg
  Cena:6.00
  - +
  sadje limone
  Limone 0,6kg
  Cena:1.50
  - +
  zelenjava kumare
  Kumare 1kg
  Cena:2.90
  - +
  zelenjava por
  Por 1kos
  Cena:1.50
  - +
  mladi krompir
  Premium mladi krompir 1kg
  Cena:3.00
  - +
  cvetaca
  Cvetača 1kos
  Cena:4.89
  - +