Grenivka 2kos

Grenivka te bo presenetila s kombinacijo kiselkastega in grenkega okusa. Če si navajen/a nekoliko bolj sladkih agrumov (kot so recimo naše sladke pomaranče), bo okus sprva nekoliko nenavaden, vendar vem, da se ga boš kmalu privadil/a. Vsekakor je grenivka izjemno zdrav sadež, mnogi pa ga zato uživajo že za zajtrk.

 

Poreklo: Turčija
Teža: 2 kos ( cca 0,6kg)

(cena na kg 2,7€)

1.50

Pregled

Grenivka se lahko pohvali s številnimi hranili, ki jih tvoje telo nujno potrebuje za normalno delovanje. Grenivka vsebuje velike količine vitamina C in folne kisline, pa tudi vitaminov skupine B. Poleg tega je bogata tudi z minerali kalcija, kalija in železa. Roza in rdeče sorte grenivke vsebujejo tudi beta-karoten, iz katerega se v našem telesu tvori vitamin A. Vitamin A ima veliko vlogo pri zagotavljanju dobrega vida, poleg tega pa pomaga tudi pri bolj močnem imunskem sistemu, sodeluje pa tudi pri razvoju celic in tkiv.

Grenivka je zares bogata z vitaminom C. Z eno grenivko na dan bomo zadostili dnevnim potrebam, ki jih ima naše telo po tem vitaminu. Vitamin C je močan antioksidant, ki telesu pomaga v boju s prostimi radikali, ki v našem telesu nastajajo ves čas. Prosti radikali uničujejo naše celice in v preveliki koncentraciji lahko povzročijo celo nastanek rakavih obolenj. Prav antioksidanti so odgovor na proste radikale, ki se tvorijo v našem telesu.

Grenivke imajo odličen vpliv tudi na raven holesterola v krvi, saj pomagajo zniževati ravni slabega holesterola, ki ga poznamo tudi pod imenom LDL-holesterol. Grenivke pa so tudi eno izmed zelo priljubljenih dietnih živil. Z njo lahko zaužiješ ogromno pomembnih hranilnih snovi, obenem pa bo kalorični vnos ostal nizek. Prav zaradi tega nekateri vidijo grenivko kot idealno »dietno živilo«. Če jo boš jedel/jedla pred obroki, si lahko obetaš zmanjšanje apetita oziroma hitrejši občutek sitosti, zato bodo tudi kilogrami precej hitreje skopneli.

Ker je grenivka izjemno bogata tako z vitaminom A, kot tudi z vitaminom C, predstavlja odlično orožje proti prehladu ali gripi. Če boš vsak dan užival/a grenivko, bodo imeli mikrobi precej težje delo, če bodo želeli ogroziti tvoje zdravje.

Grenivka – kako jo pripraviti?

Grenivko lahko enostavno olupiš in jo poješ za zajtrk ali malico. Vsekakor pa ti priporočam, da poizkusiš tudi sok, ki ga lahko iztisneš iz grenivke. Je osvežilen, poln hranilnih snovi, napolnil pa te bo tudi z energijo.

 

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino