https://sadjevpisarni.si/
loader image
https://sadjevpisarni.si/
https://sadjevpisarni.si/

Mandarine 1kg

Količina: 1kg
Poreklo: Hrvaška
Iz doline reke Neretve

 

2.41

  Pregled

  Kjer je sreča doma

  Sladke sočne bombice so pravo darilo narave. Drevo mandarinovec pa je postalo izredno priljubljeno po domovih, in ker bi naj mandarine že od nekdaj simbolizirale srečo, ne pomislimo dvakrat, ko domov privlečemo še enega zelenega ljubljenčka s sončnimi okraski. Lonček postavimo na sončno mesto, ga občudujemo in negujemo…ohh ..saj veš… sreče nikoli ni preveč. 

  Mandarine s kitajskega dvora na tvoj krožnik

  Ime mandarina izhaja iz svetlo oranžne halje mandarinov, javnih uslužbencev starodavnega kitajskega dvora. Na Daljnem Vzhodu, od koder tudi izvirajo, jih imenujejo “mandarinske pomaranče”, v preteklosti pa so bile namenjene samo višjemu sloju. Dandanes je mandarina povezana s številnimi običaji po svetu, in ker je zimski sadež, je primerno darilo ob praznikih. Simbolizira bogastvo in blaginjo med praznovanjem azijskega lunarnega novega leta.

  Zakaj so mandarine tako priljubljene? Le kako ne bi bile, zelo enostavno jih olupiš, dom pa odeneš v neverjetne vonjave ob katerih se umiri še tako nemiren um. Večinoma jih pojemo sveže, v sadnih solatah, primerne so tudi za vlaganje. Dodaj jih v torte kot pravi mojster peke ali v pekač s piščancem in še tako dolgočasno jed bodo dvignile na višjo raven. 

  Odpadek ali zaklad?

  Olupkov mandarin pa nikar ne vrzi v smeti, olupke lahko posušiš in si pomagaš z njimi. Pusti mandarinine olupke pol ure v ogreti pečici in odženi neprijetne vonjave, prav tako naredi tudi s čevlji čez noč in olupki bodo posrkali vlago in dali čevljem svežino. Če se želiš znebiti močnega vonja v hladilniku, posoli olupke in jih postavi čim globlje v hladilnik. Lahko pa jih postaviš kar na radiator pozimi in aromatiziraš svoj dom. Ni za kaj!

  Razred: II

  Na sliki oz. v opisu izdelka so podane predpisane informacije o svežem sadju in zelenjavi (v nadaljevanju SZ). Podatki o živilih na spletni strani Sadje v pisarni predstavljajo živilo, ki je na razpolago na dan, ko v spletni trgovini oddate naročilo. Med predpisanimi podatki SZ lahko najdemo tudi variabilne podatke. Ker se naročila izpolnjujejo tudi s časovnim zamikom, se lahko zgodi, da se nekatere obvezne informacije, kot so poreklo, seznam sestavin, označba hranilne vrednosti, naziv nosilca dejavnosti in druge informacije, v vmesnem obdobju spremenijo. Med variabilne podatke sodi na primer sorta, razred in poreklo za SZ iz posebnega tržnega standarda: jabolka, agrumi (le za limone, limete, pomelo, pomaranče, klementine in mandarine), kivi, solata, breskve in nektarine, hruške, jagode, paprika, namizno grozdje in paradižnik; za vse ostalo SZ pa velja splošni standard, pri katerih je variabilni podatek POREKLO. Sicer pa podatki o živilih izkazujejo lastnosti živil, ki so v prometu v spletni trgovini.

  Ocene kupcev
  4,5 Na podlagi 2 mnenja
  5 ?
  50% 
  1
  4 ?
  50% 
  1
  3 ?
  0% 
  0
  2 ?
  0% 
  0
  1 ?
  0% 
  0
  NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

  Thank you for submitting a review!

  Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

  Filter Reviews:
  A
  02. 10. 2021
  Anonymous
  https://sadjevpisarni.si/ SI
  Mandarine

  Zelo dobre, brez pešk, malo kiselkaste. Jih je pa treba takoj malo pregledati in ven pobrati tiste s poškodbami ob peclju, da ti ne zgnije cel zabojček, če jih naročiš večjo količino...

  MU
  08. 01. 2021
  mihael u.
  https://sadjevpisarni.si/ SI
  Miha

  1A

  0
   0
   Tvoj zabojček
   Vaš zabojček je prazenVrni se v trgovino
    Preračunaj poštnino

    Mandarine 1kg 15693

    paypal-iconCreated with Sketch.
    visa-iconCreated with Sketch.
    INFORMACIJE