Rdeča paprika 2kos

3.30

Dodajte malo barve v svoje življenje! S slastnim, svežim okusom je rdeča paprika popolna za dodajanje okusa kateri koli jedi. Od solat, omak do glavnih jedi in samostojnih jedi, lahko rdeča paprika stori vse.

  • Polna barve in okusa – rdeča paprika je priljubljena zelenjava po vsem svetu, ker ima odličen okus in doda barvo kateri koli jedi.

Neto količina: 2kos (cca. 0,5kg)
Poreklo:Nizozemska

rdeca paprika
Rdeča paprika 2kos 3.30

 

Brezplačna dostava v Ljubljani nad 39€

  • Odprema naročila v istem dnevu v kolikor je naročilo oddano do 12:00 ure.
  • 100% garancija na zadovoljstvu
  • Plačilo možno preko PayPal, kreditne kartice, Valu, GoCrypto ali po predračunu.

 

Image 2

Ocene kupcev
5,0 Na podlagi 4 mnenja
5 ★
100% 
4
4 ★
0% 
0
3 ★
0% 
0
2 ★
0% 
0
1 ★
0% 
0
NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

Thank you for submitting a review!

Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

Filter Reviews:
A
22. 05. 2021
Anonymous
SI SI

Rdeca paprika

Zelo okusna paprika!

MK
14. 02. 2021
Maruška K.
SI SI

Paprika

Dober okus.

MU
08. 01. 2021
mihael u.
SI SI

Miha

Kvaliteta 1A

B
26. 12. 2020
Brigita
SI SI
I recommend this product

Rdeča paprika

Sladka, sočna. Super za pomakanje v zelenjavno pomado.

Mavrična druščina

Pisana druščina se zbere, da ti moči nabere. Paprika je najbolj vsestranska in barvita zelenjava. Tehnično gledano je plod istoimenske rastline sadež, ampak pustimo tehnikalije ob strani. Najdemo jo v mavričnih odtenkih, vključno z rdečo, oranžno, rumeno, zeleno, rjavo in vijolično. Lahko so okrogle kot češnje, debelejše ali dolge in tanke. Katera pa je tvoja najljubša? 

Rdeča paprika

Če v tem trenutku ne potuješ po svetu, pa svojim brbončicam privošči potovanje po okusih dežel, ki jih želiš obiskati. Dodaj jedem na koščke narezano sladko papriko ali ščepec mlete rdeče paprike, ki se uporablja v španski, madžarski, indijski in maroški kuhinji. Le-ta je nadomestek za zgoščevanje omake in služi kot naravno barvilo za enolončnice in juhe. Mmm, vrhunsko!

Rdeča paprika izvira iz Srednje Amerike, kjer so jo Indijanci uporabljali kot začimbe in za zdravljenje. Krištof Kolumb se je vrnil v Evropo z neznanimi začimbami in še nikoli videnimi rastlinami paprike, nakar se je razširila na vse konce sveta. 

Rdeča in rumena paprika sta v bistvu zelena paprika, ki jima je dovoljeno dozoreti. Rdeča paprika je popolnoma dozorela in za rast potrebuje več časa, kar ima za posledico bolj sladek, saden okus.

Najprej so rastline uporabljali za okrasitev baročnih vrtov plemstva v Evropi. V Turčijo je rastlina prispela po trgovskih poteh. Na Madžarsko je prišla z Balkana, šele kasneje so jo začeli uporabljati kot začimbo, sedaj pa so znani prav po tem, da dodajo mleto rdečo papriko v skoraj vsako jed. Madžari jo imajo celo za simbol svoje kuhinje.

V Italiji pravijo, da ima čar preprečevati škodljive trače zavidljivih jezikov, hkrati pa lastniku pritegne srečo.