Rdeča paprika 2kos

Rdeča paprika je odličen vir vitaminov A in C, ki igrata eno izmed ključnih vlog v boju s prostimi radikali, ki lahko poškodujejo tvoje celice. Paprika, ki sem ti jo pripravil, je sočna in zelo okusna, navdušila pa te bo tudi s svojim sladkastim okusom in hrustljavo strukturo.

Teža: 2kos
Poreklo: Španija

(cena na kg 3,8€)

1.90

Pregled

Rdeča paprika je prava vitaminska bomba! Z uživanjem te zelenjave boš kaj hitro zadostil/a vsem potrebam, ki jih ima tvoje telo po vitaminu C. Vitamin C je znan kot zelo močan antioksidant, ki bo zaščitil celice tvojega telesa pred prostimi radikali. Prosti radikali v tvojem telesu dnevno nastajajo kot stranski produkti presnove hranilnih snovi v enegijo. Kadar je prostih radikalov v telesu preveč, lahko pospešijo proces staranja in pripomorejo k nastanku vrste obolenj. Vitamin C ima poleg tega še protivirusni učinek, zavira pa tudi bakterijske okužbe. Antivirusnemu učinku vitamin C pa se pridružuje še ugoden učinek vitamina C v boju proti rakavim celicam. Zato ga po celem svetu vse bolj vključujejo tudi v terapije pacientov z rakom. Tudi agrumi so zelo bogati z vitaminom C, zato ti priporočam, da poskusiš tudi naš zabojček Tropic + C, ki bo poskrbel za veliko dozo vitamina.

Ampak saj veš,… zelenjava navadno vsebuje več kot le eno odlično hranilo 😉 . Tako je tudi pri rdeči papriki. Rdeča paprika se lahko tako pohvali tudi z visoko vsebnostjo vitamina B6, bogata pa je še s folno kislino. Vitamin B6 ti bo pomagal pri tem, da bo tvoj imunski sistem deloval tako kot mora, pomagal pa bo tudi pri normalni presnovi beljakovin. Na drugi strani je folna kislina nujna za vsako telesno funkcijo, ki zahteva deljenje celic.

Kot sem omenil že zgoraj, je rdeča paprika bogata z antioksidanti. Vendar vitamin C ni edini, ki se skriva v njej. Izstopa še likopen, ki je glavni “krivec”, za to, da je rdeča paprika zares… RDEČA. Zaradi antioksidantov je ta vrsta paprike zelo koristna tudi za preprečevanje številnih kroničnih obolenj, ki so povezana z oksidativnim stresom.

Ideje za uporabo rdeče paprike

Rdeča paprika pa ni samo zdrava – je tudi izjemno okusna. Kot hrustljav prigrizek jo lahko poješ za malico, lahko pa si z njeno pomočjo pripraviš tudi večji obrok. Odlična je pečena na žaru ali v pečici. Lahko jo dodaš solati ali pa nekoliko popestriš svoj sendvič. Idej je ogromno. Katera pa je tvoja najljubša? 🙂

 

7
  7
  Vaša košarica
  borovnice
  Borovnice 0,25kg
  Cena:6.00
  - +
  sadje limone
  Limone 0,6kg
  Cena:1.50
  - +
  zelenjava kumare
  Kumare 1kg
  Cena:2.90
  - +
  zelenjava por
  Por 1kos
  Cena:1.50
  - +
  mladi krompir
  Premium mladi krompir 1kg
  Cena:3.00
  - +
  cvetaca
  Cvetača 1kos
  Cena:4.89
  - +