Zelena paprika za azijsko vzdušje
Ta velika in mesnata zelena paprika je majčken bridkejša kot ostale, katere obiramo kasneje. Ker so zelene ob trganju manj zrele, imajo daljši rok trajanja, torej imaš več časa, da premisliš, s čim vse uganjati čarolije v woku. Najbolje jih je jesti surove, lahko pa jih ponudiš kot “finger food” na začetku zabave, v solati ali jih porabiš v enolončnicah. Morda ti pride prav ideja za hiter polnovreden obrok, ko res nimaš časa kuhati ure in ure, ker se moraš posvečat pomembnejšim stvarem:
Na olju dušiš čebulo, zeleno papriko in paradajz, dodaš stepena jajca, narediš omleto in jo kot masterchef postrežeš na listu ledenke. Mamljivo očem in želodcu. Ali pa narediš peperonato: bučke, zelena paprika, rdeča paprika, paradajz, melancani, peteršilj, česen ali pa stvar zapelji po svoje in dodaj kaj, kar nihče ne bo pričakoval. Ne pozabi pa vse skupaj oplemenititi z olivnim oljem na dnu in olivami na vrhu.