Zelena paprika 2kos

3.10

Zelena paprika je okusna in osvežilna zelenjava, ki jo zaradi nežnega okusa in hrustljave teksture obožuje veliko ljudi. Izjemno je vsestranska in se lahko uporablja v solatah, ocvrtih jedeh, enolončnicah ali preprosto na žaru ali v ponvi.

  • Priljubljena sestavina omak in namazov – zelena paprika je tudi priljubljena sestavina številnih prigrizkov in omak, saj jim podari svežino in nežen okus. Torej, če iščete nekaj, kar bo dodalo malce dodatne ostrine vaši naslednji jedi, potem ne iščite dlje od zelene paprike!

Neto količina: 2kos (cca. 0,5kg)
Poreklo: Španija
(Cena na kg z ddv: 6,13€)

Zelena Paprika
Zelena paprika 2kos 3.10

 

Brezplačna dostava v Ljubljani nad 39€

  • Odprema naročila v istem dnevu v kolikor je naročilo oddano do 12:00 ure.
  • 100% garancija na zadovoljstvu
  • Plačilo možno preko PayPal, kreditne kartice, Valu, GoCrypto ali po predračunu.

 

Image 2

Zelena paprika za azijsko vzdušje


Ta velika in mesnata zelena paprika je majčken bridkejša kot ostale, katere obiramo kasneje.
Ker so zelene ob trganju manj zrele, imajo daljši rok trajanja, torej imaš več časa, da premisliš, s čim vse uganjati čarolije v woku. Najbolje jih je jesti surove, lahko pa jih ponudiš kot “finger food” na začetku zabave, v solati ali jih porabiš v enolončnicah. Morda ti pride prav ideja za hiter polnovreden obrok, ko res nimaš časa kuhati ure in ure, ker se moraš posvečat pomembnejšim stvarem:

Na olju dušiš čebulo, zeleno papriko in paradajz, dodaš stepena jajca, narediš omleto in jo kot masterchef postrežeš na listu ledenke. Mamljivo očem in želodcu. Ali pa narediš peperonato: bučke, zelena paprika, rdeča paprika, paradajz, melancani, peteršilj, česen ali pa stvar zapelji po svoje in dodaj kaj, kar nihče ne bo pričakoval. Ne pozabi pa vse skupaj oplemenititi z olivnim oljem na dnu in olivami na vrhu.