Jajčevec (melancan) 2kos

3.70

Teli fantje so kot jajčevci morja! Imajo globoko vijolično barvo in se pogosto uporabljajo v sredozemski kuhinji. Imajo nežen okus in mesnato teksturo, ki se poda k lazanjam, juham in rižotam.

  • Z jajčevci lahko naredite veliko stvari! Ti vsestranski sadeži se lahko kuhajo na različne načine, vključno z peko, cvrtjem, pečenjem in žarom. Prav tako so odlični kot nadev ali priloga k drugim jedem.

Neto količina: 2kos (cca. 1,2kg)
Poreklo: Slovenija
(cena na kg 2,6€)

Jajčevec Melancan
Jajčevec (melancan) 2kos 3.70

 

Brezplačna dostava v Ljubljani nad 39€

  • Odprema naročila v istem dnevu v kolikor je naročilo oddano do 12:00 ure.
  • 100% garancija na zadovoljstvu
  • Plačilo možno preko PayPal, kreditne kartice, Valu, GoCrypto ali po predračunu.

 

Image 2

Ocene kupcev
5,0 Na podlagi 1 mnenja
5 ★
100% 
1
4 ★
0% 
0
3 ★
0% 
0
2 ★
0% 
0
1 ★
0% 
0
NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

Thank you for submitting a review!

Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

Filter Reviews:
AB
21. 03. 2021
Aleksandra B.
SI SI

Zelen pecelj :)

Niti ne, sem zelo zadovoljna. Podarjene mandarine pa so bile the best v zadnjem času!

Poletna izbira

Krompir, paradižnik, paprika in jajčevci – manjka še kaj za čudovito kosilo? In vse to iz ene same zelenjavne družine! 😊 No, tehnično gledano je jajčevec pravzaprav sadež. Tako kot paradižnik. A pri nas vseeno oba rasteta na zelenjavnem vrtu😊. Ta se poleti razbohoti in nudi toliko možnosti za dišeče obroke! Eden od čarov omamnih in lahkotnih poletnih kosil je ravno njihova preprostost: nič ne lupi, samo operi in zreži! Jajčevec ali melancan, kot mu še rečemo, je odličen primer tega.

Kralj zelenjave

Tako mu pravijo v Indiji. Sicer se glede tega kraljevskega naslova jajčevec in krompir še nista čisto dogovorila … A v domovini jajčevca ta naziv pripada njemu. In čemu? Uf, če bi začeli to razlagati, bi se tale kratek zapis spremenil v knjigo receptov. 😀 Vseeno jih omenimo nekaj, v navdih za poletni jedilnik … 

Melancane lahko uporabljamo podobno kot bučke. Pečemo v pečici ali na žaru. Kuhamo, dušimo in ocvremo – o, ja! Ti so še posebno okusni! Hrustljavi na zunaj in božansko rahli znotraj. Velja poskusiti!

Pripravimo lahko indijsko jed baingan bharta, jajčevce v čebulni omaki ali kakšnega izmed številnih namazov. Nihče, res nihče,  se ne bo mogel upreti kremasti pomaki iz pečenih jajčevcev, baba ghanoush.  

Tu so še musaka, zelenjavne zloženke, omake za testenine … In specialiteta? Nadevani jajčevci s sirom, tofujem, mesom, oreščki, zelenjavo in ščepom začimb. Potrebuješ še kaj, razen zabojčka zelenjave, da vse te slastne recepte spraviš na svojo mizo?😊

Smo ti poslali pravega?

Obstaja ogromno različnih melancanov. Prvi jajčevci so bili drobni, beli in v obliki kokošjega jajca – od tod tudi njihovo ime. Sčasoma so nastali še škrlatni, rumeni, zeleni, pisani … Veliki, majhni, v obliki hruške, okrogli kot žogice za tenis … A iz naše shrambe bo v tvojo prišel tisti dolg, vitek in temno vijoličen. In kako veš, če je ravno pravi, da ga že jutri daš na rezalno desko? Kožica mora biti napeta, pecelj ne sme biti uvel in pod pritiskom prsta se na plodu pozna rahla vdolbinica. Če še ni popolnoma zrel, počakaj dan ali dva. A ga ne shranjuj v hladilniku. Jajčevec ima rad poletje, zato ga pusti, da se s tabo druži na sobni temperaturi. 😊