https://sadjevpisarni.si/
loader image
https://sadjevpisarni.si/
https://sadjevpisarni.si/

Pinjole 100g

Količina: 100g
Poreklo: Sibirija

(cena kg 72,27€)

7.23

  Pregled

  Majhno in mogočno

  Majhno je mogočno in to dokazujejo pinjole. A veš kaj vse lahko ustvariš z njimi? Za začetek te bo morda presunilo, ko ti zaupamo tole: pinjole prihajajo iz borovih storžkov. Res je, so semena borovcev, ki so skrita pod dvema lupinama. Podolgovata jedrca so v obliki solze. Če rečemo, da njihovo ročno obiranje zahteva veliko časa in potrpljenja je to še vedno podcenjevanje. To pojasni tudi zakaj so tako cenjeni.

  Pinjole so najbolj modne med vsemi oreščki. So manjše, lepše od preostalih in imajo nežen, sladek okus. Kulinarični mojstri prisegajo nanje zaradi neverjetnega okusa in hrustljave teksture.

  Pinjole že od kamene dobe

  Pravijo, da naj bi se ljudje s pinjolami prehranjevali že v paleolitiku. Pinjole so eden najstarejših oreščkov. Stari Grki jih niso jedli samo suhe, ampak tudi konzervirane v medu. Vendar pa poleg Grkov pinjole uživajo tudi številne druge kulture in jih pogosto uporabljajo v pecivu, prigrizkih in solatah.

  Borovci so nekdaj poraščali skoraj celotno ozemlje ZDA, sedaj v manjšem obsegu uspevajo v ZDA, na Kitajskem in v Sredozemlju, kjer jih imenujemo pinije. Saj veš,  drevesa opevanega Pinijevega drevoreda…mmm že duhamo ta vonj na daleč 🙃  

  Kaj bom z njimi? 

  Uživaš jih lahko surove ali popečene. Ta odličen prigrizek, te bo nasitil za nekaj ur. S svojim nežnim okusom obogatijo marsikatero jed. Katero tokrat pripravljaš ti? 

  Prvo nam v povezavi s temi imenitnimi oreščki pade na pamet italijanski pesto Genovese, znamenita hladna zeliščna omaka. Ragu, pečen jajčevec s kozjim sirom in pinjolami, mineštra s kolerabo in špinačo ter pinjolami so prav tako odlična izbira. Če ti izdelava tort ne dela težav, ti predlagamo torto iz ananasa in pinjol za poletno osvežitev, ki bo še dolgo živela v spominih.

  Praženje jim daje močnejši okus, oreščki pa porjavijo in ​​se okrepijo. Sveže jih lahko hraniš v hladilniku v zaprti posodi do 3 mesece, zamrznjene pa nekje pol leta. Okusen mediteranski dodatek bo tako vedno pri roki. 🙌

  Lahkko vsebuje sledi drugih oreščkov, sezama in ječmena.

  0
   0
   Tvoj zabojček
   Vaš zabojček je prazenVrni se v trgovino
    Preračunaj poštnino
    paypal-iconCreated with Sketch.
    visa-iconCreated with Sketch.
    INFORMACIJE