Mlada špinača 250g

3.20

Če iščete okusno zelenjavo z edinstvenim okusom in teksturo, ste jo našli! Mlada špinača je popolna sestavina za solate, smutije in juhe. Mlada špinača je priljubljena zaradi svojega okusa in združljivosti z drugimi sestavinami.

  • Vsakdo obožuje špinačo, saj je tako vsestranska in okusna! Mlajša različica ima nekoliko blažji okus kot zrela špinača, kar jo naredi idealno za dodajanje vašim najljubšim receptom. Poskusite jo danes!

Neto količina: 250g
Poreklo: Italija
(cena na kg z ddv: 10,95€)

Mlada Špinaca
Mlada špinača 250g 3.20

 

Brezplačna dostava v Ljubljani nad 39€

  • Odprema naročila v istem dnevu v kolikor je naročilo oddano do 12:00 ure.
  • 100% garancija na zadovoljstvu
  • Plačilo možno preko PayPal, kreditne kartice, Valu, GoCrypto ali po predračunu.

 

Image 2

Ocene kupcev
5,0 Na podlagi 2 mnenja
5 ★
100% 
2
4 ★
0% 
0
3 ★
0% 
0
2 ★
0% 
0
1 ★
0% 
0
NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

Thank you for submitting a review!

Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

Filter Reviews:
MK
25. 02. 2021
Maruška K.
SI SI

Špinača

Sveža in okusna.

A
09. 02. 2021
Anonymous
SI SI

Špinača

Lepi, nežni, sveži listki.

Risani junak opogumlja

Vsi smo kot otroci gledali Popaja in občudovali njegovo moč, ko je pojedel špinačo. A je bila tudi tvoja želja biti tako močan in neustrašen kot mornar, ko zvrne celo konzervo špinače? 💪

Avtor stripa je slavnega risanega junaka ustvarjal v času kampanje, s katero so Američane poskušali  prepričati o koristnostni uživanja zelenjave in doseči boljše prehranjevalne navade otrok. Dotlej je namreč v veliki meri obveljalo prepričanje, da je špinača hrana za živali. 

Špinača je prišla iz Perzije – območja, ki se danes imenuje Iran. Prvotno je veljala za plevel. V Evropo je prišla v 14. stoletju kot gojena listnata zelenjava. Od tam je s pomorščaki odpotovala na vzhodno obalo ZDA.

V srednjeveških časih so umetniki iz špinače črpali zeleni pigment, ki so ga nato uporabili kot barvilo. Med prvo svetovno vojno pa so vino okrepili s špinačnim sokom in ga dali poškodovanim francoskim vojakom, da so si bistveno hitreje opomogli. Kaj pa danes? 

Mlada špinača – Zmeraj pri roki

Nasprotno od drugih vrst zelenjave, špinača s kuhanjem pridobi na koristih za človeka. Pravijo pa, da je najboljši način uživanja špinače v tekoči obliki, torej kot napitek. Če ti ne steče po grlu pa je še veliko načinov, s katerimi si lahko popestriš jedilnik: v solati z granatnim jabolkom in piščancem, kot prilogo – kremasto špinačo z jajcem na oko in pire krompirjem ali z zelenjavnimi muffini iz jajc, listov mlade špinače in sira.  

Ker je sezonska zelenjava, dobiš nežno mlado špinačo spomladi in poleti, za hladnejše dni pa si jih lahko spraviš v zamrzovalnik. Tako jo imaš zmeraj pri roki in te bo grela še vso zimo. 

Verjameš ali ne, v Sloveniji poznamo kar 15 sort špinače. Ne glede na to, kako si jo pripraviš, pa te bo krožnik, od koder te bo pozdravljala mlada špinača, vedno spominjal na Popaja, ki bo vselej priljubljen, prav tako kot špinača.  ☺️