https://sadjevpisarni.si/
Mlada špinača 250g

Mlada špinača 250g

2.74

 

Količina: 250g
Poreklo: Italija

(cena na kg z ddv: 10,95€)

  Risani junak opogumlja

  Vsi smo kot otroci gledali Popaja in občudovali njegovo moč, ko je pojedel špinačo. A je bila tudi tvoja želja biti tako močan in neustrašen kot mornar, ko zvrne celo konzervo špinače? 💪

  Avtor stripa je slavnega risanega junaka ustvarjal v času kampanje, s katero so Američane poskušali  prepričati o koristnostni uživanja zelenjave in doseči boljše prehranjevalne navade otrok. Dotlej je namreč v veliki meri obveljalo prepričanje, da je špinača hrana za živali. 

  Špinača je prišla iz Perzije – območja, ki se danes imenuje Iran. Prvotno je veljala za plevel. V Evropo je prišla v 14. stoletju kot gojena listnata zelenjava. Od tam je s pomorščaki odpotovala na vzhodno obalo ZDA.

  V srednjeveških časih so umetniki iz špinače črpali zeleni pigment, ki so ga nato uporabili kot barvilo. Med prvo svetovno vojno pa so vino okrepili s špinačnim sokom in ga dali poškodovanim francoskim vojakom, da so si bistveno hitreje opomogli. Kaj pa danes? 

  Mlada špinača – Zmeraj pri roki

  Nasprotno od drugih vrst zelenjave, špinača s kuhanjem pridobi na koristih za človeka. Pravijo pa, da je najboljši način uživanja špinače v tekoči obliki, torej kot napitek. Če ti ne steče po grlu pa je še veliko načinov, s katerimi si lahko popestriš jedilnik: v solati z granatnim jabolkom in piščancem, kot prilogo – kremasto špinačo z jajcem na oko in pire krompirjem ali z zelenjavnimi muffini iz jajc, listov mlade špinače in sira.  

  Ker je sezonska zelenjava, dobiš nežno mlado špinačo spomladi in poleti, za hladnejše dni pa si jih lahko spraviš v zamrzovalnik. Tako jo imaš zmeraj pri roki in te bo grela še vso zimo. 

  Verjameš ali ne, v Sloveniji poznamo kar 15 sort špinače. Ne glede na to, kako si jo pripraviš, pa te bo krožnik, od koder te bo pozdravljala mlada špinača, vedno spominjal na Popaja, ki bo vselej priljubljen, prav tako kot špinača.  ☺️

  Ocene kupcev
  5,0 Na podlagi 2 mnenja
  5 ★
  100% 
  2
  4 ★
  0% 
  0
  3 ★
  0% 
  0
  2 ★
  0% 
  0
  1 ★
  0% 
  0
  NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

  Thank you for submitting a review!

  Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

  Filter Reviews:
   MK
   25. 02. 2021
   Maruška K.
   https://sadjevpisarni.si/ SI

   Špinača

   Sveža in okusna.

   A
   09. 02. 2021
   Anonymous
   https://sadjevpisarni.si/ SI

   Špinača

   Lepi, nežni, sveži listki.