Suhe fige 200g

4.50

Sladka poslastica – suhe fige so kot sladkarije in vsi to dobro vedo! Z bogatim, sladkim okusom in gosto teksturo so popolen nadomestk sladkarijam. Enostavne za uporabo v različnih jedeh, od prigrizkov do pekovskih izdelkov.

 

Neto količina: 200g
Poreklo: Turčija
(cena na kg 10,27€)

suhe fige
Suhe fige 200g 4.50

 

Brezplačna dostava v Ljubljani nad 39€

  • Odprema naročila v istem dnevu v kolikor je naročilo oddano do 12:00 ure.
  • 100% garancija na zadovoljstvu
  • Plačilo možno preko PayPal, kreditne kartice, Valu, GoCrypto ali po predračunu.

 

Image 2

Ocene kupcev
5,0 Na podlagi 1 mnenja
5 ★
100% 
1
4 ★
0% 
0
3 ★
0% 
0
2 ★
0% 
0
1 ★
0% 
0
NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

Thank you for submitting a review!

Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

Filter Reviews:
A
14. 01. 2021
Anonymous
SI SI
I recommend this product

Fige

Sicer fige niso bile zame, ampak prejemnik jih je zelo pohvalil :)

Suhe fige namesto sladkarij

Suhe fige so sladka poslastica. Sladkorju v sadju se nam res ni treba odrekati, saj nam ga je dala mati narava v naravni obliki. Ko se tako znajdeš v precepu ali za dvig energije pojesti sladkarije s predelanim sladkorjem ali kaj tako fantastičnega kot so suhe fige, se spomni na ta zapis. Siceršnja sezona fig je poleti, suhe pa lahko ješ čez celo leto, kar tako kot prigrizek med obroki, saj vsaj za nekaj časa zmanjšajo lakoto. 

Cvetim znotraj

Fige na svojih vejah nimajo cvetov. Cvet je znotraj ploda! O ja … hrustljava majhna užitna semena, ki jih ješ, so semena številnih drobnih cvetov. Kar imenujemo sadje, so pravzaprav obrnjeni grozdi drobnih cvetov. Dejansko sadje je tisto, kar večina od nas imenuje semena. 🤨

Figovo drevo je simbol obilja, plodnosti in sladkosti. V dolini Jordan so našli fosile fig, ki so stari najmanj 11.000 let, tako da je užitna figa ena prvih gojenih rastlin. Verjamejo, da so Feničani fige vnesli v Indijo in na Kitajsko, uporabljale pa so jih tudi rimske vojske. Platon jih je imel rad in o njih govori tudi Biblija. Španci so figo predstavili Kaliforniji v začetku 16. stoletja. 

Brbončice ti bodo rekle hvala

Prednost ustvarjanja s suhimi figami je, da je priprava preprosta in hitra. Tako imaš lahko v nekaj trenutkih na mizi dišeč kolač s figami, sadni kruh, sladko pito. V pečici pa se krasno ujamejo tudi s pečenim sirom brie, medom in orehi. Ali pa jih narahlo popečeš in ponudiš s sladoledom ali jogurtom. 

Figov pire lahko uporabimo za nadomestitev maščobe v pecivu. Največje sladokusce pa prepričaš s figami pomočenimi v čokoladi. Tako da res ni priporočljivo prikrajšati sebe in svojih kolegov za ta sladki užitek.  😁

Don’t give a fig – Besede modrosti, ko ti življenje da “limone”.

Mi se strinjamo 😁