Kitajsko zelje 1kos

3.90

Če želite okusiti okusno azijsko hrano, potem morate poskusiti kitajsko zelje! Ta dolga in listnata zelenjava ima sladek okus, ki bo razvajal vaše brbončice in hrustljavo teksturo, ki vas bo navdušila.

  • Uporabite ga v juhah, solatah, zvitkih in enolončnicah za neverjeten azijski okus, ki ga ne boste mogli zavrniti.
  • Navdušeni boste nad vsestranskostjo te zelenjave in njenim neverjetnim okusom!

Neto količina: 1 kos (cca. 1kg)
Poreklo: Italija
(cena na kg z ddv: 3,94€)

Kitajsko Zelje
Kitajsko zelje 1kos 3.90

 

Brezplačna dostava v Ljubljani nad 39€

  • Odprema naročila v istem dnevu v kolikor je naročilo oddano do 12:00 ure.
  • 100% garancija na zadovoljstvu
  • Plačilo možno preko PayPal, kreditne kartice, Valu, GoCrypto ali po predračunu.

 

Image 2

Zob belega zmaja

Morda bi bilo kitajsko zelje na naši celini bolj znano in bi ga pojedli več, če bi ga oglaševali pod imenom “zob belega zmaja”. Nas je to pravljično ime zagotovo v trenutku pritegnilo. A obveljali sta drugačni poimenovanji – kitajsko zelje ali kitajski kapus. Čeprav nosi takšno ime in četudi spada h kapusnicam, je ta zelenjava precej drugačna od navadnega, “slovenskega” zelja. Kitajsko zelje je križanec med zeljem in repo, zato je na pogled in po okusu precej drugačen – osvežujoče in hrustljavo drugačen.

Nekaj novega

Lahko smo veseli, da je iz daljne Azije, z nekaj obotavljanja, zelje prišlo v Evropo in nam pomagalo razširiti ponudbo zimske zelenjave. Dobro namreč prenaša nizke temperature. Tako ga lahko vsi vrtičkarji na vrtu obdržijo vse do prvih zmrzali in ga uživajo sproti. Če ga zraste v izobilju, je najboljša ideja, da pripravimo izredno priljubljeni korejski kimchi. Vendar dvomimo, da se lahko pohvalite z zalogo kitajskega zelja – tako je vsestranski in okusen, da se ga prehitro poje!

Ima mil, nežen, nekoliko sladek okus. Najboljše od vsega pa je, da ga lahko pripravimo veliko hitreje kot tradicionalno zelje. Odlična sta tudi njegova krhkost in hrustljavost, zaradi katerih doprinese jedem odlično teksturo in svežino. Zato se krasno obnese v sendvičih in solatah. In tu je naš predlog za službeno malico – solata iz kitajskega zelja! Zelje na tanko sesekljaj, dodaj še drugo priljubljeno zelenjavo in najljubši preliv. Ne bo te navdušil samo okus. Kitajsko zelje se namreč odlično obnese, če ga pripravimo vnaprej in ob odmoru te tako ne bo žalostil pogled na uvele listke solate.

Malo prostora, prosim!

Prepričani smo, da je skrajni čas, da se brokoli, cvetača, ohrovt in preostale kapusnice čisto malo odmaknejo iz središča pozornosti. Samo toliko, da naredijo prostor še za kitajsko zelje. 😊 Ko te ta enkrat prepriča z enim izmed številnih načinov priprave, se bo vedno znašel v tvojem zabojčku naših dobrot. 

Njegovi sesekljani svetlo zeleni listi naj bodo osvežujoča sestavina tortiljam, tacosom ali testeninam. Da ne začnemo govoriti o neskončnih možnostih pražene zelenjave na azijski način! Vse, kar potrebujemo v eni ponvi! Lahko si pripraviš odlično juho ali pa prilogo za svoje naslednje hitro in pripročno kosilo. Dušeno kitajsko zelje s korenčkom je nekaj, kar bo pogosto na tvoji mizi. 

Azijski gentleman

Če torej iščeš nekaj, kar bi popestrilo tvojo vsakodnevno prehrano, ne išči več! Kitajsko zelje je nekoč prepotovalo pol sveta, da bi razveselilo tebe in tvoj krožnik. Pomagalo ti bo, da hitreje zaužiješ dnevno potrebne količine zelenjave in te razvajalo. S preprostostjo, uporabnostjo in nežnim okusom.