https://sadjevpisarni.si/
loader image
https://sadjevpisarni.si/
https://sadjevpisarni.si/

Šalotka 0,5kg

 

Šalotka

Teža: 0,5kg
Poreklo: Italija

(cena na kg 7,67€)

3.83

  Pregled

  Mademoiselle Éschalotes

  Gospodična Šalotka je veliko več kot le “majhna čebula”. Le pazi, da je ne razjeziš s kakšnim takim poimenovanjem! Že res, da je njena sorodnica, že res, da gre za podvrsto čebule, a ima svojstvene lastnosti in, lahko bi rekli, tudi prednosti. 

  Gre za gurmansko vrtnino, ki bi jo najlažje opisali kot subtilno mešanico med čebulo in česnom. Kako pa šalotka izgleda? Je majhna in podolgovata, ima rjavo lupino in nežno rožnato sredico. Vendar obstaja več vrst teh gospodičen, ki se med seboj razlikujejo tako po barvi, velikosti in obliki. Okus je njena glavna odlika. Je prefinjen, sladek, rahlo pekoč, a mehak. Šalotka s svojim značajem čudovito objame okuse drugih sestavin in celotnemu obroku da poseben pečat. Po rezanju ne pušča neprijetnega vonja, prav tako nam gospodična ne povzroča joka in solza. Nič drame. Eleganca. 

  Šalotka je srce francoske kuhinje

  Če tako rečejo Francozi z belimi kapami, potem jim jaz verjamem in si naročim 3 kilograme šalotk – za vsa kosila tega meseca in nekaj za ozimnico, saj pravijo, da se odlično skladišči … Mislim, da se ne bo nihče pritoževal, če v naše kuhinje zaveje nekaj francoske prefinjenosti in določenega “je ne sais quai”. 😏

  Pridi z mano, …

  … da te dodam v solato, potresem po vrhu sveže pečene pice, prepražim skupaj s pisano pomladansko zelenjavo ali vmešam v jajčno omleto! Da te vložim in ponudim kot prilogo k sirovi plošči. Naj te dodam hrustljavim brusketam in božanskim testeninam, naj s teboj pripravim kremne prelive in namaze … Spečem te poleg pečenke ali piščanca, ki bo dišal iz pečice za nedeljsko kosilo in vsi bodo hodili okrog pulta in spraševali: “Kaj je danes tako posebnega?” In jaz lahko odgovorim: “Je ne sais quai”. 😉

  Razred: II.

  Na sliki oz. v opisu izdelka so podane predpisane informacije o svežem sadju in zelenjavi (v nadaljevanju SZ). Podatki o živilih na spletni strani Sadje v pisarni predstavljajo živilo, ki je na razpolago na dan, ko v spletni trgovini oddate naročilo. Med predpisanimi podatki SZ lahko najdemo tudi variabilne podatke. Ker se naročila izpolnjujejo tudi s časovnim zamikom, se lahko zgodi, da se nekatere obvezne informacije, kot so poreklo, seznam sestavin, označba hranilne vrednosti, naziv nosilca dejavnosti in druge informacije, v vmesnem obdobju spremenijo. Med variabilne podatke sodi na primer sorta, razred in poreklo za SZ iz posebnega tržnega standarda: jabolka, agrumi (le za limone, limete, pomelo, pomaranče, klementine in mandarine), kivi, solata, breskve in nektarine, hruške, jagode, paprika, namizno grozdje in paradižnik; za vse ostalo SZ pa velja splošni standard, pri katerih je variabilni podatek POREKLO. Sicer pa podatki o živilih izkazujejo lastnosti živil, ki so v prometu v spletni trgovini.

  0
   0
   Tvoj zabojček
   Vaš zabojček je prazenVrni se v trgovino
    Preračunaj poštnino

    Šalotka 0,5kg 17327

    paypal-iconCreated with Sketch.
    visa-iconCreated with Sketch.
    INFORMACIJE