Šparglji 0,5kg

13.20

Če iščete nekaj novega, da popestrite svoje obroke, potem si privoščite šparglje. So izjemno vsestranska zelenjava in imajo sladkoben in nežen okus z rahlo grenkim priokusom.

 • Lahko jih dodate solatam, rižotam, testeninam in še mnogo več.
 • Šparglji so priljubljeni po vsem svetu! So priljubljena sestavina v številnih jedeh in jih je enostavno pripraviti. Poleg tega bodo zagotovo dodali nekaj navdušenja vašim kuharskim podvigom.

Neto količina: 0,5kg
Poreklo: Peru
(cena na kg 26,28€)

Šparglji
Šparglji 0,5kg 13.20

 

Brezplačna dostava v Ljubljani nad 39€

 • Odprema naročila v istem dnevu v kolikor je naročilo oddano do 12:00 ure.
 • 100% garancija na zadovoljstvu
 • Plačilo možno preko PayPal, kreditne kartice, Valu, GoCrypto ali po predračunu.

 

Image 2

Ocene kupcev
4,7 Na podlagi 3 mnenja
5 ★
67% 
2
4 ★
33% 
1
3 ★
0% 
0
2 ★
0% 
0
1 ★
0% 
0
NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

Thank you for submitting a review!

Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

Filter Reviews:
  LL
  18. 05. 2022
  LIDIJA L.
  SI SI

  Grozdje,šparglji,jagode

  Priporočam nakupe

  LL
  24. 04. 2022
  Lidija L.
  SI SI

  Vsi izdelki so bili odlični.Grozdje je bilo vrhunsko.Hvala za mandarine,katere so bile zelo okusne

  PRIPOROČAM!!! Naročilo,dostava,kvaliteta...same pohvale🤩

  AB
  19. 03. 2021
  ANDREJ B.
  SI SI

  Okus manga in jagod

  Tanjše in mlajše v paket.

  Šparglji za celo floto

  Da so šparglji izjemno živilo, je znano že nekaj tisoč let, saj vemo, da so že stari Rimljani šparglje cenili predvsem kot aristokratsko jed. Še pred tem, je ta zelenjava bila namenjena daritvi kot prikazuje egiptovska upodobitev iz leta 3000 pred našim štetjem. Vendar šparglji niso ostali izključno egiptovska poslastica; pogosto je bila tudi na mizah v Siriji in Španiji, oboževali so jih tudi stari Grki in Rimljani. 

  Mlade stebelne poganjke na trgu dobimo povezane v svežnje. Ti so lahko zeleni, vijolični ali rumenkasti. Gojijo jih v sončnih deželah: v Italiji, Grčiji, Španiji, Peruju, Kaliforniji. 

  Cesar Avgust je ustvaril “Špargljevo floto” za vleko zelenjave in za hitro ukrepanje skoval izraz “hitreje kot kuhanje špargljev”. Šparglje so vlekli v Alpe, kjer so jih shranili čez zimo. Kljub zamudni in zahtevni pridelavi, pa šparglji že dolgo več niso hrana premožnejših. Ne rabiš jih niti več zamrzovat v gorah, kar je prav tako super. 🙃

  Mizica, pogrni se!

  Porabiti jih skušaj kar se da hitro, saj pri shranjevanju hitro otrdijo. Šparglje najlažje vneseš v svojo prehrano, če jih uživaš surove; preprosto jih razrežeš in dodaš solati. Po zgledu kuharskih mojstrov, pa si lahko iz špargljev pripraviš krhko pito, fritato, enolončnico ali testenine. Kar ti srce poželi. Ne pozabi podeliti recepta s prijatelji in sodelavci ali pa jim nesi košček za pokušino.  

  Pravijo, da so si nekdaj francoski ljubimci večer pred poroko privoščili tudi do tri obroke te čudežne rastline. Hmm, nekaj pa mora biti na tem.