Hren 1kos

1.80

Količina: 1kos
Poreklo: Hrvaška
(cena na kg 6€)

Ni na zalogi

  Hren le enkrat na leto

  Hren, ubožec. Le enkrat na leto se spomnimo nanj … Kakšna krivica! Si predstavljaš, kako se hren počuti? Popolnoma zapostavljenega. Ne opazimo ga na vrtu, ne vidimo ga na policah … Dokler ne pride velikonočni čas. Pa še takrat se mala množica ljudi nad njim zmrduje. O ne, ne! Tole bomo zdaj popravili. In Vikingi nam bodo pomagali!

  Uf, žge!

  Že res, da te je v otroštvu ta bela korenina kar malo prestrašila. Vsekakor se ti njen vonj, še manj pa okus, nista zdela prijetna. Ampak vsak si zasluži še eno priložnost, kajne? Zberi nekaj poguma in vzemi to čudo v roke. Na videz ni nič posebnega, a svojo ostrino nakaže že pri lupljenju grobe lupine. Pri sekljanju ali ribanju se močna aroma nato razmahne in takrat te lahko zaščemijo oči in ti začne teči iz nosa. Pa nič zato, obljubimo, da bo vredno!

  Zlata vreden

  Nekaj bo na tem, ko pravijo: “Redkev je vredna kot svinec, pesa kot srebro, hren pa kot zlato!” Hren je resnično zlata vreden dodatek mastnim jedem in popolna popestritev vsakdanjega kosila. Ko poper v Evropi še ni bil cenovno dostopen množicam, sta bili hren in gorčica edini ostri začimbi v uporabi. Cenili so ga in po njem posegali ne samo kuharji, temveč tudi vsi tisti, ki so verjeli, da jim hren lahko pomaga pri raznih telesnih težavah. 

  Nariban hren je lahko samostojna priloga h katerikoli slani jedi. Dodaj mu le nekaj kapljic limone, da ne potemni in tako ne izgubi svoje privlačnosti …  Prav tako ga vedno olupi in odreži le toliko, kolikor ga potrebuješ. Nato ga tesno zavij v folijo ali zapri v posodico. Naj bo v hladilniku, da se ohranita njegova aroma in ostrina.

  Junaška gostija

  Ti zaupam, kako lahko posnemaš Vikinge in njihove legendarne pojedine? Postrezi hren skupaj s slastno svinjsko pečenko, kuhano govedino ali s prekajenimi ribami! To je hrana za junake! Krepčilen, pikanten in poživljajoč okus korenine popelje mesne in ribje jedi na novo raven … 

  Zaradi svojih gastronomskih odlik se hren odlično prileže v raznih toplih ali hladnih omakah (jabolčna, krompirjeva, smetanova …). In kaj se zgodi, če ga združimo še s kakšno drugo zelenjavo? Same dobrote!😊 Poskusi ga vmešati v krompirjev pire ali ga dodati rdeči pesi … 

  Ti povem, močni Vikingi so imeli pretanjen okus, čeprav se na prvi pogled ne zdi tako. Dobro so vedeli, da je ostrina hrena tisto, kar oplemeniti njihove jedi in so ga s pridom izkoristili za svoja zmagoslavna praznovanja. Skål!

  Ocene kupcev
  5,0 Na podlagi 1 mnenja
  5 ★
  100% 
  1
  4 ★
  0% 
  0
  3 ★
  0% 
  0
  2 ★
  0% 
  0
  1 ★
  0% 
  0
  NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

  Thank you for submitting a review!

  Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

  Filter Reviews:
   A
   21. 03. 2021
   Anonymous
   https://sadjevpisarni.si/ SI

   Hitra dostava in odlično sadje

   Ne, ni potrebe saj je vse super in odlično