Čebula rdeča
Kakšna popestritev krožnika je tale vijolično-rdeča barva! In kakšen blag, poln okus … Pozabi na zadah in naj te ne skrbi naslednji sestanek! Če zagledaš odličen hamburger z lepimi koluti čebule, pač zagrizeš vanj. Povabi še sodelavce, tako se ne bo nihče pritoževal. 😇 Najboljša je surova, zato jo dodaj v sendviče in solate, krasno se poda tudi v polivke. Če načrtuješ nepozaben poletni piknik, si nakupi nekaj glavic rdeče čebule, saj je odlična za žar ali pečenko. Tudi v hladnih dneh pride prav, pri pripravi ozimnice – rdeča čebula je ravno pravšnja za vlaganje. Spomladi pa jo, za še intenzivnejši okus, uporabi skupaj z regratom ali rukolo in pripravi solato, ki dodobra prežene spomladansko utrujenost!
Poznamo še kakšno vrsto čebule? Seveda! Kar beri naprej … 😉