Radič 1kos

4.80

Radič je prava poslastica za ljubitelje svežih, rahlo grenkih okusov, ki popestrijo vsak krožnik.

Odlično se ujame s slanimi, sladkimi ali kiselkastimi okusi, zato je idealen za pripravo solat, rižot, testenin ali kot popečena priloga na žaru. Radič lahko zaužijete surov, gratiniran ali rahlo kuhan – vedno bo navdušil s svojo edinstveno aromo in teksturo.

Radič je popolna izbira, ko želite popestriti svoje obroke z drzno noto

Neto količina: 1kos (cca. 750g)
Poreklo: Italija
(cena na kg z ddv: 2,85€)

radic
Radič 1kos 4.80

 

Brezplačna dostava v Ljubljani nad 39€

  • Odprema naročila v istem dnevu v kolikor je naročilo oddano do 12:00 ure.
  • 100% garancija na zadovoljstvu
  • Plačilo možno preko PayPal, kreditne kartice, Valu, GoCrypto ali po predračunu.

 

Image 2

Ocene kupcev
5,0 Na podlagi 1 mnenja
5 ★
100% 
1
4 ★
0% 
0
3 ★
0% 
0
2 ★
0% 
0
1 ★
0% 
0
NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

Thank you for submitting a review!

Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

Filter Reviews:
MU
08. 01. 2021
mihael u.
SI SI

Miha

Super kvalitetno

Radič naravnost iz rajskega vrta 

Ko zagledamo radič oz. “solato v vinsko rdeči preobleki” pomislimo, da je to grenkejša verzija navadne solate. Značilna grenčina nekaterim sicer predstavlja preveč izrazit okus in jo skušajo omiliti. Spet drugi prisegajo na ta prvinski okus. Kaj pa ti, ti malce grenkobe dobro dene ali prav zaradi tega ne ješ radiča? 

Predhodnike radiča so nekoč našli po vseh območjih Evrazije in pravijo, da so morda obstajali celo v rajskem vrtu. Kulinarični dom radiča je sicer v Italiji. Že Plinij Starejši je pisal o radiču, in čeprav se je v 2000 letih okolje in posledično gojenje radiča spremenilo, je radič še vedno globoko povezan s svojimi koreninami. Velja za del italijanske kulture, ki se je skozi stoletja razvil v pravi kulinarični zaklad. Gojeni, nabrani in pripravljeni so namreč z veliko skrbnostjo in strastjo.

Gurmanski krožnik

Kuhaj kot italijanski masterchef in pripravi gurmanski krožnik, ki bo osupnil slehernega gosta. Radič drugače lahko jemo surov v solati, v rižoti, poda se k testeninam, svinjini, figam. Če ti je sicer blag grenki okus vseeno pretiran, na koščke narezan radič namoči v toplo vodo in čez pol ure bo radič dobil milejši okus. 

Lahko je odlična dopolnitev solate s piščancem, lahko pa ga skuhamo, gratiniramo ali popečemo na žaru, saj je nepogrešljiv kot protiutež slanosti ali sladkosti izbrane jedi. Kaj je boljše od priprave lahke večerje, ki ti ne vzame veliko časa?