https://sadjevpisarni.si/
loader image
https://sadjevpisarni.si/
https://sadjevpisarni.si/

Sladki krompir 2kos

Količina: 2kos (cca 1,2kg)
Poreklo: Italija

(cena na kg 4€)

5.26

  Pregled

  Sladki krompir 2kos

  5.26

  Količina: 2kos (cca 1,2kg)
  Poreklo: Italija

  (cena na kg 4€)

  Šifra: 494 Kategorija:

  Ali imaš “sladki zob”?

  Sladki krompir je marsikaj, vendar ni krompir. Ja, kaj pa je? Sladki krompir je ena taka mala enigma v zelenjavnem svetu in kljub številnim podobnostim s krompirjem, sladki krompir pravzaprav ne spada v isto družino. Okusni gomolj je pravzaprav del družine korenovk, poleg pese in repe.

  Izvira iz Srednje in Južne Amerike in naj bi obstajal že pred 5000 leti. Prvi Evropejci, ki so okušali sladki krompir so bili tisti, ki so v 15. stoletju potovali čez lužo s Krištofom Kolumbom. Si misliš, kakšna pustolovščina je to bila v tistih časih! Seveda so ga prinesli s seboj in sprva je bilo veliko nezaupanja v to živilo, sčasoma pa so ga vzljubile mnoge kulture in ga vzele za svojega zaveznika. 

  Lupina sladkega krompirja je lahko bež, oranžne, roza, vijolične, rdeče, bele in rumene barve. Tisti s “sladkim zobom” boste najbolj navdušeni nad oranžnim. 😋

  Sladko plemensko življenje

  V indonezijski provinci Papua ima sladki krompir duhovni pomen. V duhovnih obredih je vedno prepleten z dejavnostmi, kot so molitev, žrtvovanje, prehranjevanje, ples in petje. Za njih je simbol miru in lahko reši vse težave. V medplemenski vojni se sladki krompir vedno uporablja za prinašanje miru vojskujočim se plemenom. Ko neko pleme vzreja sladki krompir, drugo pleme ve, da prihaja mir.

  Senzacionalne dišave iz pečice

  Če nežno opereš sladki krompir, ga lahko tedne ali celo mesece dobro hraniš na suhem in hladnem mestu. Poleg tega, da je dostopen,  so pri navduševanju nad sladkim krompirjem pripomogle razne stroge diete. Zaradi restriktivnosti je sladki krompir postal dovoljena poslastica. Tudi televizijske osebnosti, kot je dr. Oz, so poudarile čarobnost te zelenjave, tako da so razlogi za skrb odveč. 

  Sladki krompir ni samo okusen, temveč tudi enostaven za kuhanje in vsestranski. Absolutni zmagovalec pa je pečen sladki krompir, narezan na poljubne oblike. Lahko ga le prerežeš na pol, spečeš in dodaš polnilo iz tebi najljubših vrst zelenjave. Za uravnoteženost okusov predlagamo, da ga napolniš s pretlačenim avokadom, paradižnikom, ali pa šampinjoni ter jajci. Izbira je tvoja, mi pa ti le še zaželimo: DOBER TEK. 😊

  Ocene kupcev
  5,0 Na podlagi 3 mnenja
  5 ?
  100% 
  3
  4 ?
  0% 
  0
  3 ?
  0% 
  0
  2 ?
  0% 
  0
  1 ?
  0% 
  0
  NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

  Thank you for submitting a review!

  Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

  Filter Reviews:
  A
  27. 03. 2021
  Anonymous
  https://sadjevpisarni.si/ SI
  Po izbiri

  Hvaležna za možnost, da naročim sadje in zelenjavo za mami, ki ima prvo večjo trgovino 50 kilometrov stran. Kvaliteta je odlična !

  01. 03. 2021
  Tina Č.
  https://sadjevpisarni.si/ SI
  Hitra dostava na dom. Svež izdelek.

  Vse je super. Bom še naročala.

  MK
  14. 02. 2021
  Maruška K.
  https://sadjevpisarni.si/ SI
  Zdrav

  Velik in kvaliteten.

  0
   0
   Tvoj zabojček
   Vaš zabojček je prazenVrni se v trgovino
    Preračunaj poštnino

    Sladki krompir 2kos 14377

    Sladki krompir 2kos 14377

    paypal-iconCreated with Sketch.
    visa-iconCreated with Sketch.
    INFORMACIJE