https://sadjevpisarni.si/
Rdeča redkvica 0,5kg

Rdeča redkvica 0,5kg

1.31

Količina: 0,5kg
Poreklo: Italija

 

(cena na kg 5,48€)

  Rdeča redkvica aka rdeča bombica 

  “Koreninice”, ki nase od daleč opozarjajo iz krožnika s svojo barvo, od blizu pa s svojo ostrino, so med nami že veliko časa. Njihov oster okus ponuja edinstveno kulinarično izkušnjo, zato jo danes gojijo in uživajo po vsem svetu.

  Hrustljava redkvica, katere okus je malce pikanten, je odličen pomladni finger food in dodaja okusno hrustljavo noto solatam. Sladka, sočna redkev je lahko dolga ali okrogla in pisano rdeča, najdemo pa jih tudi v vijolični, črni ali beli preobleki. 

  Brez slavja ne gre

  V Mehiki se vsako leto odvija “Noč redkvic”, praznik redkvic in sicer 23. decembra. Dan pred božičnim večerom, mehiški kiparji ustvarjajo odlične prizore z uporabo velikanskih redkvic. Vaau, kaj pa bomo ustvarili mi? 

  Rdeča redkvica se običajno goji zaradi korenin, nekateri pa se prehranjujejo tudi z mladimi, nežnimi listi. Ti se pogosto kombinirajo z drugimi zelenjavami, na primer  špinačo ali repo, ki se uporabljajo pri pripravi juh, karija in v receptih za kuhano zelenjavo. Redkvice so zelo nasitne in lahko hitro potešijo vašo lakoto.

  Fino se podajo v solati, juhi, lahko pa jih daš tudi kar tako na kreker ali kruh za osvežilen prigrizek med obroki. Nastrgaj jih po različnih zelenjavnih jedeh za piko na i. Nadomesti krompirjev pire z redkvičnim. Odlično se obnesejo tudi kuhane, dušene, pečene. Kako daleč sega tvoja kulinarična domišljija? Svojih domislic nikar ne zadrži zase, saj veš, sharing is caring. 🙌

  Ocene kupcev
  5,0 Na podlagi 1 mnenja
  5 ★
  100% 
  1
  4 ★
  0% 
  0
  3 ★
  0% 
  0
  2 ★
  0% 
  0
  1 ★
  0% 
  0
  NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

  Thank you for submitting a review!

  Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

  Filter Reviews:
   AB
   19. 03. 2021
   ANDREJ B.
   https://sadjevpisarni.si/ SI

   .

   Ne