Mlada čebula
Ni ostra, temveč nežno sladka in s karakterjem, ki zna popestriti ali popraviti še tako ponesrečen piknik. 😁
Spomladanska čebula ali mlada čebula je točno to, kar njeno ime nakazuje. To je čebula, ki je bila nabrana, še preden je popolnoma dozorela in se v polnosti odebelila. Kar je še čudovito, poleg okusa, je dejstvo, da lahko mlado čebulo uporabimo v celoti. Vse, kar je zeleno in vse, kar je belo lahko sesekljamo in pohrustamo!
Odlična je surova, ko naši omleti ali solati doda blago ostrino in nas predrami. Krasno pa se ujame tudi s kuhanimi, pečenimi jedmi, zato se pogosto znajde v azijskem voku in na mehiškem jedilniku. Zelo so zadovoljni na obeh koncih sveta, ko si pripravljajo pražene, dušene jedi, juhe, obare in rižote in jim dodajo nekaj mlade čebule. Ta doprinese hrustljavost, svežino in živahne barve – prav tako kot pomlad.