https://sadjevpisarni.si/

PROMOCIJA ZDRAVJA NA PRVEM, NO, NA DELOVNEM MESTU

Kakšen bi bil tvoj hiter nasvet za uspeh podjetja? Če kdo vpraša nas, izstrelimo kot iz topa … Zadovoljni zaposleni!

Zadovoljstvo na prvem mestu?

A ne samo to … Saj vsi vemo, da smo ljudje kdaj pa kdaj še prehitro zadovoljni. Petnajst minut ob dobri kavi in nečem sladkem in svet se nam zdi veliko lepši. 😊 Za uspeh in rast zato ni pomembno zgolj zadovoljstvo, temveč predvsem zdravje in dobro počutje zaposlenih. Tu gre torej za nekaj bolj dolgoročnega … A vseeno zelo preprostega. Enostavnega kot pritisk na gumb avtomata … Le da tu pritisnemo na računalniško tipkovnico ali na ekran telefona in začnemo spreminjati svet. 😊 Dobre rešitve so ponavadi enostavne in blizu … Recimo, Sadjevpisarni.si je le *klik* stran! 😉

Vizija uspešnih

Naša ekipa stremi h kvalitetnemu in zdravemu življenju vseh, doma ali v poslovnem svetu. In ker je dobro počutje naš cilj in naša vizija vitalna družba, smo tukaj zbrali nekaj odličnih rešitev, ki lahko korenito spremenijo vzdušje na delovnem mestu.

Več kot le črka zakona

Že zakon narekuje, da morajo delodajalci svojim zaposlenim zagotoviti zdravo delovno okolje. A danes lahko opazimo poseben trend, vreden vse pohvale. Številna podjetja, predvsem tista hitro rastoča, gredo namreč še korak dlje od predpisanih norm. Svojim ljudem želijo ponuditi nekaj več.

In zgodilo se bo ...

Prednosti, ki jih zdravi ljudje doprinesejo v svoje podjetje, je ogromno. Zaradi kvalitetnega načina življenja, dobrega počutja in večje energije, se poveča njihova produktivnost. Ozračje v podjetju postane bolj sproščeno, kar vodi v izboljšanje odnosov med zaposlenimi.

Z investicijo v zdravje zaposlenih se močno znižajo odstotki njihove bolniške odsotnosti. Ker službene obveznosti niso več samo gola obveza, temveč postanejo področje, kjer se lahko posameznik razvija, se spremeni tudi njegova mentalita. Z več zagnanosti se loteva svojih nalog, lažje prevzema odgovornosti, saj se zaveda, da ga podpira močno ozadje – njegov delodajalec.

Dober glas seže v deveto vas

In tako ne mine veliko časa, ko takšno podjetje, ki skrbi za svoje ljudi, postane tarča poslovnih in vsakodnevnih pogovorov. O pozitivnem odnosu in o korenitih spremembah se hitro razve naokrog, kar je najboljša reklama! S tem podjetje medse privablja mlajši talentiran kader, ki je s svojimi idejami in inovativnim pristopom še dodaten svež veter v pisarnah … 

A ne samo to. Tam, kjer se ljudje dobro počutijo, tudi radi ostanejo. Z zmanjšanim pretokom kadra se znotraj ekipe zagotovi trdnejše odnose, ki so temelj zaupanja in plodovitega sodelovanja.

Promocija zdravja na delovnem mestu ter spremembe za boljši jutri

Kako torej lahko izboljšamo zdravje zaposlenih v svojem podjetju?

Redna vadba in gibanje

Tako poskrbimo za dobro fizično pripravljenost zaposlenih, pa tudi za njihov mišični tonus in okrepljen imunski sistem. Vse to bo močno pripomoglo h krajšim in manj pogostim bolniškim odsotnostim. Pa tudi k večji sproščenosti. Znižal se bo nivo stresa, ki mu je kolektiv tekom dneva izpostavljen oziroma njihova telesa se bodo na stresne situacije odzivala drugače, bolje. 

Seveda je vse mnogo lažje, če delodajalci sami postanejo zgled svojim zaposlenim in prevzamejo te navade za svoje. Prav tako lahko kakšen krajši trening ali telesna aktivnost postaneta način povezovanja ekipe.

Mentalno zdravje

Zgolj fizična pripravljenost zagotovo ni dovolj. Pozornost moramo posvetiti tudi mentalnemu zdravju zaposlenih. Pomagamo jim lahko preko organizirane delavnice jutranje joge ali meditacije. Prav tako jim lahko predstavimo nekaj učinkovitih tehnik dihanja, s katerimi se bodo lažje sprostili, premagali strahove, obvladali stres in tako podjetju ponudili svoj poln potencial.

https://sadjevpisarni.si/

Zdrava prehrana

Dobro počutje in hrana gresta z roko v roki! Omogočiti moramo dobre in kvalitetne malice, ki zaposlenim ne vzamejo veliko energije za nakup ali pripravo. Zagotovilo, da zaposlenega na delovnem mestu čaka zadostna količina sadja, zelenjave in drugih kakovostnih prigrizkov, je zlata vredna. Vsak se lahko tako še bolj intenzivno posveti svojim opravkom in ne izgublja dragocenega časa z iskanjem idealnega obroka. Prav tako se ne sooča z nenehnim upadanjem energije, ki vodi v izčrpanost.

Ustrezno delovno okolje

Nenazadnje moramo omeniti tudi telesno držo. Korekcija drže pripomore k temu, da se bolje počutimo. Poleg tega pa se na ta način izognemo tudi možnim poškodbam, ki se lahko pojavijo kot posledica dolgega ali napačnega sedenja. Mize in stoli naj bodo na pravi višini. Morda si lahko omislimo tudi žoge za sedenje … Ali pa izberemo mize, ki omogočajo, da delo opravljamo stoje.

https://sadjevpisarni.si/

Le 4 točke …

… pa toliko pozitivnih sprememb! 😀

Samo zadovoljni, zdravi ljudje, ki z veseljem opravljajo svoje delo, lahko pomagajo podjetju, da zacveti. Samo tisti, ki delajo s srcem in ki jim ni žal ur, preživetih v pisarni, bodo dali vse od sebe. Kvalitetno bodo opravili delo in sodelovali z ekipo za dosego skupnih ciljev. In zato si zaslužijo vso pozornost in vsako investicijo, ki bo pripomogla k temu, da bodo dan za dnem z nasmehom odhajali v službo.

Promocija zdravja na delovnem mestu 62b9a3a2bdc4c

Promocija zdravja na delovnem mestu 62b9a3a2bdc74

0
  0
  Tvoj zabojček
  Vaš zabojček je prazenVrni se v trgovino
   Preračunaj poštnino

   Spletna stran uporablja anonimne piškotke za spremljanje statistike in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Z nadaljnim brskanjem se strinjate z uporabo. Politika zasebnosti

   POLITIKA ZASEBNOSTI

   Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vse obiskovalce spletne strani sadjevpisarni.si/

   Ta politika velja za uporabnika, ko prvič obišče spletno mesto in pri vseh kasnejših obiskih. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o piškotkih in politike zasebnosti uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.

   Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

   Ponudnik vljudno prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s to politiko ali njenimi spremembami ali dopolnitvami, da bodisi odklonijo obvestilo o piškotkih ali zapustijo spletno mesto in ga tudi v bodoče ne uporabljajo več.

   Ponudnik v okviru statistike obiska spletnega mesta zbira IP naslove omrežij, iz katerih so uporabniki dostopali do spletnega mesta, vendar pri tem ni mogoča identifikacija uporabnikov.

   Ponudnik na spletnem mestu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike, vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija uporabnikov.

   Obdelava podatkov

   Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene:

   - omogočanje prijave na spletnem mestu ter podeljevanje določenih pravic in omogočanje dostopa do določenih delov spletnega mesta registriranim uporabnikom / strankam;
   - statistične in marketinške analzile ter raziskave v zvezi z obiskovalci spletnega mesta; analize in raziskave lahko ponudnik pošilja oglaševalcem, vendar pri tem ne sme razkriti nobenega podatka, ki se nanaša na konkretnega uporabnika;
   Lastnik spletnega mesta se obvezuje, da pridobljenih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (z izjemo podatkov, ki se prenašajo preko spodnjih piškotov).

   Varovanje podatkov in čas hrambe

   Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko. Ponudnik redno izvaja varnostno kopiranje podatkov, poleg tega je povezava med obiskovalci in spletnim mestom šifrirana s pomočjo SSL certifikata.

   Uporabnik je seznanjen in soglaša, da lahko ponudnik podatke hrani, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati.

   Uporaba piškotkov

   – Kaj so piškotki?
   So tekstovne datoteke, ki omogočajo, da ob ponovnem obisku na spletno stran ohranite nastavitve, ki ste jih že uporabili (npr. enkratna prijava brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla). Piškotke uporablja večina spletnih mest. S tem stran ponuja boljšo uporabniško izkušnjo, prav tako pa s pomočjo pridobljenih statističnih podatkov, ponujamo boljšo in bolj relevantno vsebino.

   Za večjo preglednost uporabe piškotkov, ki jih potrdite, smo te zapisali v tabelo, dodali jasen namen in trajanje. Pri tem upoštevamo zakon in predpise, predvsem Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1).

   – Kaj so nujni piškotki?
   To so tisti piškotki, ki se morajo prenesti, da lahko stran pravilno deluje in da ima uporabnik čim boljšo uporabniško izkušnjo. Prvi so piškotki, ki omogočajo pravilno funkcionalnost in delovanje strani (npr. PHPSESSID). Omogočajo zagotavljanje varnosti in učinkovitost. Drugi so piškotki (npr. wordpress_HASH), ki zagotavljajo storitev, ki jo uporabniki izrecno zahtevajo, to je prijava in registracija.

   IME PIŠKOTKA NAMEN TRAJANJE
   PHPSESSID - Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

   Seja
   wordpress_HASH - Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

   Seja
   wordpress_logged_in_HASH - Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

   Seja
   WordPress_test_cookie - Piškotek služi preveranju, ali brskalnik lahko sprejme piškotke ali ne. - 1 leto

   – Piškotki, za katere potrebujemo vaše izrecno dovoljenje

   To so tisti, ki nam pomagajo, da stran posodabljamo, ponujamo relevantne in uporabne informacije ter vam omogočamo uporabo naše spletne strani v povezavi z družbenimi omrežji. Prvi so piškotki vezani na spremljanje statistike. Statistika, ki jo pridobimo, ni vezana na IP računalnika in se zbira anonimno. Z njo lahko izboljšamo vsebine na spletni strani in pridobimo statistične informacije, ki omogočajo, da spletno stran prilagodimo vašim potrebam. Statistiko uporabljamo le za lastne namene. Drugi piškotki so vezani na oglaševanje. Te zbiramo za lastno statistiko in za tretjo stran. Tretji piškotki so piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, npr. Facebook Like okno.

   Ime piškotka - Opis - Trajanje - Izbira
   Piškotki za namen analiziranja prometa (Google Analytics)
   utma - Statistika ogledov spletne strani. Podatke, ki jih pridobimo, Google ne uporablja za svoje namene - 2 leti
   Če želite onemogočiti spremljanje vašega obiska preko Google Analytics, potem si namestite orodje Google Analytics Opt-out browser, ki ga lahko dobite na https://tools.google.com/dlpage/gaoptoutali pa spodaj označite, da se ne strinjate z uporabo. Vsi piškotki so v lasti podjetja Google.

   utmb - 30 minut
   utmc - Do zaprtja brskalnika
   utmz - 6 mesecev

   Piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, kadar so ti uporabljeni kot sledilni piškotki
   fbm - Piškotki, uporabljeni pri Facebook Like oknu. - 2 leti
   Če ne želite, da Facebook zbira vaše piškotke, obiščite našo spletno stran, brez da ste prijavljeni na Facebook. Vsi piškotki so v lasti podjetja Facebook.
   fbsr - 5 dni

   Pravice uporabnikov

   Kljub temu, da preko podatkov, ki jih zbiramo na spletni strani, ni mogoče identificirati posameznega uporabnika, pa lahko uporabnik od ponudnika z zahtevo, ki jo pošlje na naš e-mail naslov, zahteva:
   – da mu ponudnik potrdi, ali zbira ali obdeluje podatke, ki se nanašajo na uporabnika, ter katere podatke zbira in obdeluje,
   – da ponudnik dopolni in popravi podatke, ki se nanašajo nanj,
   – da ponudnik pošlje elektronsko kopijo podatkov, ki se nanašajo na uporabnika,
   – da ponudnik trajno izbriše vse podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

   O vsaki spremembi glede zbiranja osebnih podatkov vas bomo jasno obvestili.

   Priporočila za varovanje zasebnosti

   Priporočamo vam, da za varovanje vaše zasebnosti in osebnih podatkov poskrbite tudi sami. Vsak posameznik je dogovoren, da poskrbi za:
   – varnost uporabniškega imena in gesel, ki naj ga ustrezno hrani ter razkrije le tistim osebam, ki jim popolnoma zaupa,
   – varnost svojega elektronskega naslova,
   – ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika oziroma drugih naprav za dostop do različnih vsebin.

   Končna določba

   Neveljavnost katerekoli določbe te politike, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti te politike kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ta politika pa velja naprej brez te določbe.

   Kontakt

   Naše kontaktne podatke lahko najdete na podstrani Kontakt ali na dnu naše spletne strani.

   Zapri