https://sadjevpisarni.si/
loader image
https://sadjevpisarni.si/
https://sadjevpisarni.si/

PROMOCIJA ZDRAVJA NA PRVEM, NO, NA DELOVNEM MESTU

Kakšen bi bil tvoj hiter nasvet za uspeh podjetja? Če kdo vpraša nas, izstrelimo kot iz topa … Zadovoljni zaposleni!

Zadovoljstvo na prvem mestu?

A ne samo to … Saj vsi vemo, da smo ljudje kdaj pa kdaj še prehitro zadovoljni. Petnajst minut ob dobri kavi in nečem sladkem in svet se nam zdi veliko lepši. 😊 Za uspeh in rast zato ni pomembno zgolj zadovoljstvo, temveč predvsem zdravje in dobro počutje zaposlenih. Tu gre torej za nekaj bolj dolgoročnega … A vseeno zelo preprostega. Enostavnega kot pritisk na gumb avtomata … Le da tu pritisnemo na računalniško tipkovnico ali na ekran telefona in začnemo spreminjati svet. 😊 Dobre rešitve so ponavadi enostavne in blizu … Recimo, Sadjevpisarni.si je le *klik* stran! 😉

Vizija uspešnih

Naša ekipa stremi h kvalitetnemu in zdravemu življenju vseh, doma ali v poslovnem svetu. In ker je dobro počutje naš cilj in naša vizija vitalna družba, smo tukaj zbrali nekaj odličnih rešitev, ki lahko korenito spremenijo vzdušje na delovnem mestu.

Več kot le črka zakona

Že zakon narekuje, da morajo delodajalci svojim zaposlenim zagotoviti zdravo delovno okolje. A danes lahko opazimo poseben trend, vreden vse pohvale. Številna podjetja, predvsem tista hitro rastoča, gredo namreč še korak dlje od predpisanih norm. Svojim ljudem želijo ponuditi nekaj več.

In zgodilo se bo ...

Prednosti, ki jih zdravi ljudje doprinesejo v svoje podjetje, je ogromno. Zaradi kvalitetnega načina življenja, dobrega počutja in večje energije, se poveča njihova produktivnost. Ozračje v podjetju postane bolj sproščeno, kar vodi v izboljšanje odnosov med zaposlenimi.

Z investicijo v zdravje zaposlenih se močno znižajo odstotki njihove bolniške odsotnosti. Ker službene obveznosti niso več samo gola obveza, temveč postanejo področje, kjer se lahko posameznik razvija, se spremeni tudi njegova mentalita. Z več zagnanosti se loteva svojih nalog, lažje prevzema odgovornosti, saj se zaveda, da ga podpira močno ozadje – njegov delodajalec.

Dober glas seže v deveto vas

In tako ne mine veliko časa, ko takšno podjetje, ki skrbi za svoje ljudi, postane tarča poslovnih in vsakodnevnih pogovorov. O pozitivnem odnosu in o korenitih spremembah se hitro razve naokrog, kar je najboljša reklama! S tem podjetje medse privablja mlajši talentiran kader, ki je s svojimi idejami in inovativnim pristopom še dodaten svež veter v pisarnah … 

A ne samo to. Tam, kjer se ljudje dobro počutijo, tudi radi ostanejo. Z zmanjšanim pretokom kadra se znotraj ekipe zagotovi trdnejše odnose, ki so temelj zaupanja in plodovitega sodelovanja.

Promocija zdravja na delovnem mestu ter spremembe za boljši jutri

Kako torej lahko izboljšamo zdravje zaposlenih v svojem podjetju?

Redna vadba in gibanje

Tako poskrbimo za dobro fizično pripravljenost zaposlenih, pa tudi za njihov mišični tonus in okrepljen imunski sistem. Vse to bo močno pripomoglo h krajšim in manj pogostim bolniškim odsotnostim. Pa tudi k večji sproščenosti. Znižal se bo nivo stresa, ki mu je kolektiv tekom dneva izpostavljen oziroma njihova telesa se bodo na stresne situacije odzivala drugače, bolje. 

Seveda je vse mnogo lažje, če delodajalci sami postanejo zgled svojim zaposlenim in prevzamejo te navade za svoje. Prav tako lahko kakšen krajši trening ali telesna aktivnost postaneta način povezovanja ekipe.

Mentalno zdravje

Zgolj fizična pripravljenost zagotovo ni dovolj. Pozornost moramo posvetiti tudi mentalnemu zdravju zaposlenih. Pomagamo jim lahko preko organizirane delavnice jutranje joge ali meditacije. Prav tako jim lahko predstavimo nekaj učinkovitih tehnik dihanja, s katerimi se bodo lažje sprostili, premagali strahove, obvladali stres in tako podjetju ponudili svoj poln potencial.

https://sadjevpisarni.si/

Zdrava prehrana

Dobro počutje in hrana gresta z roko v roki! Omogočiti moramo dobre in kvalitetne malice, ki zaposlenim ne vzamejo veliko energije za nakup ali pripravo. Zagotovilo, da zaposlenega na delovnem mestu čaka zadostna količina sadja, zelenjave in drugih kakovostnih prigrizkov, je zlata vredna. Vsak se lahko tako še bolj intenzivno posveti svojim opravkom in ne izgublja dragocenega časa z iskanjem idealnega obroka. Prav tako se ne sooča z nenehnim upadanjem energije, ki vodi v izčrpanost.

Ustrezno delovno okolje

Nenazadnje moramo omeniti tudi telesno držo. Korekcija drže pripomore k temu, da se bolje počutimo. Poleg tega pa se na ta način izognemo tudi možnim poškodbam, ki se lahko pojavijo kot posledica dolgega ali napačnega sedenja. Mize in stoli naj bodo na pravi višini. Morda si lahko omislimo tudi žoge za sedenje … Ali pa izberemo mize, ki omogočajo, da delo opravljamo stoje.

https://sadjevpisarni.si/

Le 4 točke …

… pa toliko pozitivnih sprememb! 😀

Samo zadovoljni, zdravi ljudje, ki z veseljem opravljajo svoje delo, lahko pomagajo podjetju, da zacveti. Samo tisti, ki delajo s srcem in ki jim ni žal ur, preživetih v pisarni, bodo dali vse od sebe. Kvalitetno bodo opravili delo in sodelovali z ekipo za dosego skupnih ciljev. In zato si zaslužijo vso pozornost in vsako investicijo, ki bo pripomogla k temu, da bodo dan za dnem z nasmehom odhajali v službo.

0
  0
  Tvoj zabojček
  Vaš zabojček je prazenVrni se v trgovino
   Preračunaj poštnino
   paypal-iconCreated with Sketch.
   visa-iconCreated with Sketch.
   INFORMACIJE