https://sadjevpisarni.si/

ZDRAVJE V PODJETJU

6 načinov, kako izboljšati zdravje na delovnem mestu

ZDRAV NAČIN ŽIVLJENJA (ja, ja, saj vem ...)

Čedalje več ljudi je pozornih na svojo prehrano in telesno pripravljenost. Najbrž tudi tebi ne mine dan, da ne slišiš česa novega o hrani, o kakšni novi negovalni rutini, o novem treningu, načinu vadbe … predvsem pa o novi športni opremi in dodatkih. 😁

Ne, brez heca … Res smo veseli, da je zdravje tako pogosta tema pogovorov! Še bolj pa podpiramo to, da si znamo vzeti nekaj trenutkov zase in za svoje dobro počutje. Super je, kadar iz tega kupa informacij izvemo za kakšen hiter, učinkovit način, kako poskrbeti za svoje zdravje. 

Ampak … lahko pa se zgodi, da nam začne iti vse to govorjenje o zdravju tudi pošteno na živce.

ZAKAJ?

Ker je vsega skupaj včasih že preveč. 

Nasveti in smernice se pogosto vrtijo okrog podrobnosti in modnih muh. Priporočila pa velikokrat niso dovolj konkretna ali oprijemljiva … In pozabijo na to, da moramo svoje zdravje dojemati karseda celostno. Zato prepogosto spregledajo bistveno področje našega življenja – službo. 

Kako torej poskrbeti za svoje zdravje v času, ko smo na delovnem mestu?

Kako poskrbeti za svoje zaposlene in za njihovo dobro počutje?

NAJBOLJŠE ZDRAVILO

Tradicionalni pisarniški prostor vpliva na zdravje tvoje ekipe. To ni presenetljivo, saj tretjino življenja preživimo v pisarni. Zato so spremembe in izboljšave v podjetju nujno potrebne. To ne pomeni velikih investicij in popolne reorganizacije dela.

Pravijo, da se strup nahaja v majhnih flaškah … Mi pravimo, da se tudi rešitve skrivajo v majhnih odmerkih. 😊

S promocijo zdravega načina življenja na delovnem mestu lahko ogromno pripomorete k izboljšanju. Tu in tam majhna sprememba in kolektiv bo kmalu bolj zadovoljen in zdrav.  Posledično tudi bolj produktiven in ustvarjalen. Kaj je lepšega? 😀

ZDRAVO DELOVNO OKOLJE

Tu je seznam 6 učinkovitih in enostavnih načinov za lepše in bolj zdravo delovno okolje. Pri vsem tem nam je najbolj všeč, da gre za takšne preproste ukrepe, ki ne zahtevajo veliko priprav ali načrtovanja. Hkrati pa so te ideje zaradi hitrih rezultatov odlična iztočnica za izvajanja sprememb. 

Torej, kateri od 6 predlogov bo pri vas prvi na vrsti?

1. Dodajte nekaj zelenja.

Rastline so odlične tako za zdravje kot tudi za produktivnost zaposlenih. Znanstveno je dokazano, da se v naravnem okolju počutimo bolj sproščene, ustvarjalne in smo zato tudi bolj produktivni. Prav neverjetno je, kako hitro postane prostor bolj prijazen in vzdušje prijetnejše, če takoj ob vstopu zagledamo nekaj zelenega … Pa ne vrečke za smeti ali zelene stene 😊 V mislih imamo cvetje ali kakšno lončnico. Pa ne vrečke za smeti ali zelene stene 😊 V mislih imamo cvetje ali kakšno lončnico.

https://sadjevpisarni.si/

2. Naj bo hladna voda vedno na voljo.

Tu je zabavno dejstvo: 70 % naših možganov je pravzaprav sestavljenih iz vode. Seveda ne trdimo, da se bodo sposobnosti zaposlenih čudežno povečale s pitjem večjih količin vode … Vendar pa je zadostna hidracija zanesljiv način za izboljšanje splošnega počutja v pisarni. Predvsem pa je ključna za zdravje. Predlagamo dva možnosti. Svoji ekipi ponudi steklenice z vodo. Tiste lepe, lahke, morda celo personalizirane … Lahko pa se na primeren prostor namesti pitnik vode, do katerega se bo moral vsak sprehoditi. Na ta način se bo tvoja ekipa malo razgibala vsakič, ko bo žejna. Win-win.😊

3. Odprite okna.

Pustite, da svež zrak poživi prostor! 

Odprite okna in pisarne napolnite s svežim zrakom! Da boste vsi lažje zadihali … pa še vseh alergij, prahu in drugih nevšečnosti, ki letijo po zraku, se boste tako znebili.

Če je mogoče, razmisli tudi o tem, kako bi čimbolj izkoristili naravno svetlobo. Ekipa naj prestavti svoje sedeže poleg oken. Tako bodo lahko vsi zaposleni uživali v številnih prednostih naravne svetlobe, vključno z dvigom telesne dejavnosti, kakovosti spanja in splošne kakovosti življenja. Svetloba sonca (tudi tistega izza megle😉) je vedno boljša od umetnih žarnic in blagodejno učinkuje na naš organizem.

4. Naj bo čisto.

Morda si misliš, da je to samoumevno … A število podjetij, ki čistoče na delovnem mestu ne jemlje resno, bi te presenetilo. 

Če še nimate strokovne ekipe za čiščenje vaših poslovnih prostorov, naj podjetje razmisli o najemu. Z njihovimi dolgoletnimi izkušnjami s čiščenjem vse možne umazanije si lahko zagotovite prijeten in svež delovni prostor. Brez dvomov in ugotavljanj, kaj je tista lepljiva stvar tam …

Seveda pa, najem ekipe ali ne … Še vedno bo potrebno skupinsko prizadevanje za ohranitev čistoče. Naj ta odgovornost ne pade vedno znova na istega človeka, ki se trudi ohranjati stvari higienične. In naj mu kolektiv ne zameri entuziazma ali opozoril … 😉 Saj se vsi strinjamo, da je mnogo lažje in prijetneje delati v čisti pisarni, kajne?

5. Naredite nekaj glede sedenja.

“Sedenje je novo kajenje”.

Tako najnovejše raziskave opisujejo vpliv večurnega sedenja.

Stojna miza bo ena tvojih najboljših naložb v zdravje in dobro počutje zaposlenih. Ta hibridna rešitev je kot nalašč za produktivnost in zdravje.

Če pa je stoječa miza neprimerna za tvoje podjetje, razmisli o žogi za ravnotežje. Ni potrebno, da zaposleni sedijo na njej celoten delovni čas. Že ura na dan je dovolj za začetek reševanja problemov z bolečinami v spodnjem delu hrbta ali vratu. Kljub temu, da se je potrebno na ta nov način dela privaditi, je vredno. Preprečilo bo škodo, ki jo povzroča dolgotrajno sedenje.

Prav tako spodbudi svoje zaposlene, da si vsake toliko v pisarni privoščijo nekaj enostavnih razteznih vaj. Individualno ali skupinsko. Vaje bodo poskrbele tudi za boljšo prekrvavitev in dihanje, kar dobro dene zaposlenim možganskim celicam. 😊

6. Ponudite zdrave prigrizke.

Znebi se avtomatov s t.i. “prazno hrano” in namesto tega raje ponudi nekaj zdravih prigrizkov. Vsak dan, vsak teden nekaj novega … Neprekinjena zaloga čiste in zdrave energije!

Poleg tega, da skleda sadja tako vabljivo in osvežujoče čepi na pultu ali pisarniški mizi, lahko ogromno pripomore k boljšemu počutju kolektiva. Za razliko od nezdrave hrane, kot so piškoti in čips, lahko sveže sadje naredi zaposlene bolj zdrave, srečne, energične in produktivnejše kot kdajkoli prej!

Ker je sadež na dosegu roke, svojim zaposlenim pomagaš pri boljših prehrambenih odločitvah. In saj veš … Tisti zmagoslaven občutek, ko pravilno odločiš … In se potem še cel dan super počutiš … To je še en dodaten zagon za dobro opravljeno delo!

Če te že dolgo mika, da bi v podjetju na seznam prigrizkov dodali nekaj svežega sadja, je zdaj zagotovo pravi čas. Pusti se razvajati tistim pravim okusom in svežini! In vsemu dobremu, kar ti Sadjevpisarni.si lahko da.

Ko opraviš svoje naročilo, ti sadje in druge prigrizke dostavimo naravnost v podjetje. In to ob času, ki tebi in tvoji ekipi najbolj ustreza. Za lep začetek dneva, za prijeten odmor ali za osvežujoče krepčilo tik pred koncem napornega dne. 

Brez zamud. Brez skritih stroškov. Brez dodatnega dela.

Naroči svoj zabojček sadja!

https://sadjevpisarni.si/

6 načinov kako izboljšati zdravje na delovnem mestu 628616418bff1

6 načinov kako izboljšati zdravje na delovnem mestu 628616418c017

0
    0
    Tvoj zabojček
    Vaš zabojček je prazenVrni se v trgovino
      Preračunaj poštnino