https://sadjevpisarni.si/
https://sadjevpisarni.si/
https://sadjevpisarni.si/

ZDRAVJE V PODJETJU

6 načinov kako izboljšati zdravje na delovnem mestu

Verjetno se opazi, da je danes veliko več ljudi zdravstveno in prehransko ozaveščenih kot kdajkoli prej. Spremljajo kaj in koliko pojedo, raven telesne aktivnosti in drugo.

Toda mnogi pozabijo na bistveno področje svojega življenja: Ko so na delovnem mestu.

Tradicionalni pisarniški prostor lahko vpliva na zdravje vaše ekipe. In ne preseneča, zakaj. Tretjino življenja preživimo v pisarni. Zato so izboljšave zdravja v podjetju nujno potrebne.

Na srečo lahko za promocijo zdravega načina življenja na delovnem mestu storite ogromno. Tukaj in tam majhna sprememba in vaši zaposleni bodo kmalu še bolj srečni in zdravi.

Tu je seznam najučinkovitejših načinov za to:

 

1. Dodajte nekaj zelenja.

Rastline so odlične tako za zdravje, kot tudi za produktivnost zaposlenih. Znanstveno je dokazano, da se v naravnem okolju počutimo bolj sproščene, ustvarjalne in smo zato tudi bolj produktivni.

Jasno je, da svojih zaposlenih ne morete preseliti v džunglo. Vendar to ne bo ravno spodbudilo sreče, ki jo iščete. Naslednja najboljša stvar pa je, da v svoj pisarniški prostor dodate nekaj bujnih rastlin.

Začnite s šopkom in če bo zaposlenim všeč, sčasoma dodajte še več rastlinja. 

 

2. Naj bo hladna voda vedno na voljo.

Tu je zabavno dejstvo: 70 % naših možganov je pravzaprav sestavljenih iz vode.

Ne pravimo, da se bodo vaši zaposleni čudežno izboljšali s pitjem več vode, vendar je to zanesljiv način za izboljšanje splošnega počutja v pisarni. Zadostna hidracija je ključna za zdravje.

Najlažje to storite tako, da vsem zaposlenim ponudite steklenice z vodo. Lahko pa namestite pitnik vode, s katerim se bo vaša ekipa malo razgibala vsakič, ko bo žejna. To je win-win.

 

3. Odprite okna.

Preprost način, da svojo pisarno napolnite s svežim zrakom. Odprite vsa okna in pustite, da svež zrak poživi prostor. Prav tako bo pomagal odstraniti alergije, ki ‘letijo’ po pisarni.

Če je mogoče, razmislite o sedežu svojih zaposlenih poleg oken, da bodo lahko uživali v številnih prednostih naravne svetlobe, vključno z dvigom telesne dejavnosti, kakovosti spanja in splošne kakovosti življenja. Naravna svetloba je vedno boljša od umetnih žarnic.

 

 

4. Naj bo čisto.

Morda si mislite, da je to samoumevno, a število podjetij, ki čistoče na delovnem mestu ne jemlje resno, bi vas presenetilo.

Če še nimate strokovne ekipe za čiščenje vaših poslovnih prostorov, razmislite o najemu. Oni imajo dolgoletne izkušnje s čiščenjem vse možne umazanije.

Tudi če že imate nekoga zadolženega za čiščenje, boste morali še vedno vložiti skupinsko prizadevanje za ohranjanje skupnih prostorov čistih.

 

5. Naredite nekaj glede sedenja. 

“Sedenje je novo kajenje”.

Tako najnovejše raziskave opisujejo vpliv večurnega sedenja.

Stojna miza bo ena vaših najboljših naložb v zdravje in dobro počutje zaposlenih. Ta hibridna rešitev je kot nalašč za produktivnost in zdravje.

Če pa je stoječa miza neprimerna za vaše podjetje, poiščite žogo za ravnotežje za svoje zaposlene.  Spodbudite jih, da si vsake toliko v pisarni privoščijo nekaj enostavnih razteznih vaj.

Sedenje najbolj obremeni spodnji del hrbta. Z eno urno zamenjavo običajnih sedežev za žogo za ravnotežje dnevno, bodo vaši zaposleni olajšali bolečine v spodnjem delu hrbta in škodo, ki jo povzroči dolgoročno sedenje.

 

 

6. Ponudite zdrave prigrizke.

Znebite se avtomatov s hitro hrano in namesto tega raje ponudite nekaj zdravih prigrizkov.

Za razliko od nezdrave hrane, kot so piškoti in čips, lahko sveže sadje naredi zaposlene bolj zdrave, srečne, energične in bolj produktivne kot kdajkoli prej.

Če ste vedno želeli dodati nekaj svežega sadja na svoj seznam prigrizkov na delovnem mestu, a nikoli niste naredili pravega koraka, boste naše zabojčke, solate in smoothije nadvse vzljubili.

Ko opravite svoje naročilo, vam sadje in druge prigrizke dostavimo naravnost v vaše podjetje in ob času, ki vam najbolj ustreza. 

Brez zamud. Brez skritih stroškov. Brez dodatnega dela.

Naročite svoj zdrav paketek že danes.

 

0
  0
  Vaš zabojček
  Vaš zabojček je prazenVrni se v trgovino

   Spletna stran uporablja anonimne piškotke za spremljanje statistike in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Z nadaljnim brskanjem se strinjate z uporabo. Politika zasebnosti

   POLITIKA ZASEBNOSTI

   Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vse obiskovalce spletne strani sadjevpisarni.si

   Ta politika velja za uporabnika, ko prvič obišče spletno mesto in pri vseh kasnejših obiskih. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o piškotkih in politike zasebnosti uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.

   Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

   Ponudnik vljudno prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s to politiko ali njenimi spremembami ali dopolnitvami, da bodisi odklonijo obvestilo o piškotkih ali zapustijo spletno mesto in ga tudi v bodoče ne uporabljajo več.

   Ponudnik v okviru statistike obiska spletnega mesta zbira IP naslove omrežij, iz katerih so uporabniki dostopali do spletnega mesta, vendar pri tem ni mogoča identifikacija uporabnikov.

   Ponudnik na spletnem mestu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike, vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija uporabnikov.

   Obdelava podatkov

   Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene:

   - omogočanje prijave na spletnem mestu ter podeljevanje določenih pravic in omogočanje dostopa do določenih delov spletnega mesta registriranim uporabnikom / strankam;
   - statistične in marketinške analzile ter raziskave v zvezi z obiskovalci spletnega mesta; analize in raziskave lahko ponudnik pošilja oglaševalcem, vendar pri tem ne sme razkriti nobenega podatka, ki se nanaša na konkretnega uporabnika;
   Lastnik spletnega mesta se obvezuje, da pridobljenih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (z izjemo podatkov, ki se prenašajo preko spodnjih piškotov).

   Varovanje podatkov in čas hrambe

   Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko. Ponudnik redno izvaja varnostno kopiranje podatkov, poleg tega je povezava med obiskovalci in spletnim mestom šifrirana s pomočjo SSL certifikata.

   Uporabnik je seznanjen in soglaša, da lahko ponudnik podatke hrani, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati.

   Uporaba piškotkov

   – Kaj so piškotki?
   So tekstovne datoteke, ki omogočajo, da ob ponovnem obisku na spletno stran ohranite nastavitve, ki ste jih že uporabili (npr. enkratna prijava brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla). Piškotke uporablja večina spletnih mest. S tem stran ponuja boljšo uporabniško izkušnjo, prav tako pa s pomočjo pridobljenih statističnih podatkov, ponujamo boljšo in bolj relevantno vsebino.

   Za večjo preglednost uporabe piškotkov, ki jih potrdite, smo te zapisali v tabelo, dodali jasen namen in trajanje. Pri tem upoštevamo zakon in predpise, predvsem Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1).

   – Kaj so nujni piškotki?
   To so tisti piškotki, ki se morajo prenesti, da lahko stran pravilno deluje in da ima uporabnik čim boljšo uporabniško izkušnjo. Prvi so piškotki, ki omogočajo pravilno funkcionalnost in delovanje strani (npr. PHPSESSID). Omogočajo zagotavljanje varnosti in učinkovitost. Drugi so piškotki (npr. wordpress_HASH), ki zagotavljajo storitev, ki jo uporabniki izrecno zahtevajo, to je prijava in registracija.

   IME PIŠKOTKA NAMEN TRAJANJE
   PHPSESSID - Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

   Seja
   wordpress_HASH - Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

   Seja
   wordpress_logged_in_HASH - Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

   Seja
   WordPress_test_cookie - Piškotek služi preveranju, ali brskalnik lahko sprejme piškotke ali ne. - 1 leto

   – Piškotki, za katere potrebujemo vaše izrecno dovoljenje

   To so tisti, ki nam pomagajo, da stran posodabljamo, ponujamo relevantne in uporabne informacije ter vam omogočamo uporabo naše spletne strani v povezavi z družbenimi omrežji. Prvi so piškotki vezani na spremljanje statistike. Statistika, ki jo pridobimo, ni vezana na IP računalnika in se zbira anonimno. Z njo lahko izboljšamo vsebine na spletni strani in pridobimo statistične informacije, ki omogočajo, da spletno stran prilagodimo vašim potrebam. Statistiko uporabljamo le za lastne namene. Drugi piškotki so vezani na oglaševanje. Te zbiramo za lastno statistiko in za tretjo stran. Tretji piškotki so piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, npr. Facebook Like okno.

   Ime piškotka - Opis - Trajanje - Izbira
   Piškotki za namen analiziranja prometa (Google Analytics)
   utma - Statistika ogledov spletne strani. Podatke, ki jih pridobimo, Google ne uporablja za svoje namene - 2 leti
   Če želite onemogočiti spremljanje vašega obiska preko Google Analytics, potem si namestite orodje Google Analytics Opt-out browser, ki ga lahko dobite na https://tools.google.com/dlpage/gaoptoutali pa spodaj označite, da se ne strinjate z uporabo. Vsi piškotki so v lasti podjetja Google.

   utmb - 30 minut
   utmc - Do zaprtja brskalnika
   utmz - 6 mesecev

   Piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, kadar so ti uporabljeni kot sledilni piškotki
   fbm - Piškotki, uporabljeni pri Facebook Like oknu. - 2 leti
   Če ne želite, da Facebook zbira vaše piškotke, obiščite našo spletno stran, brez da ste prijavljeni na Facebook. Vsi piškotki so v lasti podjetja Facebook.
   fbsr - 5 dni

   Pravice uporabnikov

   Kljub temu, da preko podatkov, ki jih zbiramo na spletni strani, ni mogoče identificirati posameznega uporabnika, pa lahko uporabnik od ponudnika z zahtevo, ki jo pošlje na naš e-mail naslov, zahteva:
   – da mu ponudnik potrdi, ali zbira ali obdeluje podatke, ki se nanašajo na uporabnika, ter katere podatke zbira in obdeluje,
   – da ponudnik dopolni in popravi podatke, ki se nanašajo nanj,
   – da ponudnik pošlje elektronsko kopijo podatkov, ki se nanašajo na uporabnika,
   – da ponudnik trajno izbriše vse podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

   O vsaki spremembi glede zbiranja osebnih podatkov vas bomo jasno obvestili.

   Priporočila za varovanje zasebnosti

   Priporočamo vam, da za varovanje vaše zasebnosti in osebnih podatkov poskrbite tudi sami. Vsak posameznik je dogovoren, da poskrbi za:
   – varnost uporabniškega imena in gesel, ki naj ga ustrezno hrani ter razkrije le tistim osebam, ki jim popolnoma zaupa,
   – varnost svojega elektronskega naslova,
   – ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika oziroma drugih naprav za dostop do različnih vsebin.

   Končna določba

   Neveljavnost katerekoli določbe te politike, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti te politike kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ta politika pa velja naprej brez te določbe.

   Kontakt

   Naše kontaktne podatke lahko najdete na podstrani Kontakt ali na dnu naše spletne strani.

   Zapri

   paypal-iconCreated with Sketch.
   visa-iconCreated with Sketch.
   INFORMACIJE