https://sadjevpisarni.si/

Nasveti za večjo produktivnost med delom od doma

Za večino je služba služba in dom je dom. Ko pa dom nenadoma postane delovni prostor, ju je marsikdaj težko ločiti. Trenutna sitacija je številne prisilila v povsem nov način dela in nedvomno prehod ni enostaven. Pričakovanja ostajajo enaka, okolje pa ne.

Ključ do uspeha pri delu od doma je ustvariti okolje, ki vam omogoča, da se osredotočite na zadane naloge. Razmišljati je potrebno o strategijah in metodah, s katerimi boste bolj produktivni in se uspešno izognili motečim dejavnikom.

Ne glede na to, ali je za vas delo od doma novost ali le potrebujete malo osvežitve, smo pripravili nekaj nasvetov, s katerimi boste ustvarili funkcionalen, a produktiven prostor za delo v vašem domu:

LOČEN PISARNIŠKI PROSTOR

Doma najdite primeren prostor za delo. Izberite sobo, v kateri preživite najmanj svojega prostega časa, kar bo ključno za ohranjanje profesionalnosti in hitrosti pri delu, kot ste je vajeni v pisarni. Četudi v tem prostoru ne boste povsem sami, je bolj pomembno, da ste v prostoru, ki je pospravljen (tako ne boste razmišljali o gospodinjskih opravilih) in odmaknjen od motečih dejavnikov (kot je televizor ali hladilnik).Ustvarite prijetno okolje, ki ustreza vašemu slogu dela. Dodajte elemente, ki na vas delujejo sproščujoče in navdihujoče, kot je sveže cvetje, sobne rastline ali morda dišeče svečke.

BODITE IZPOSTAVLJENI SVETLOBI

S tem mislimo na dnevno svetlobo. Ko se odpravimo na delo, smo na poti izpostavljeni naravni svetlobi, ki prispeva k našemu cirkadianemu ritmu, naravnemu ciklu, ki uravnava vzorec spanja in budnosti. Svetloba telesu sporoča, da se je dan začel in nas pripravi na delo.Zjutraj pojdite na kratek sprehod ali na svež zrak za vsaj nekaj minut, enako storite popoldan. Prostor za delo naj ne bo osvetljen samo z lučjo ali namizno svetilko, vanj spustite vsaj nekaj naravne svetlobe.

ORGANIZIRAJTE SI ČAS IN DELO

Časovno si organizirajte dnevne obveznosti, vključno s časom za delo in časom za rekreacijo ali počitek. Urnik naj bo čimbolj podoben tistemu, kot ste ga imeli med delom v pisarni, le sedaj v drugem okolju.Zapišite seznam del, ki jih morate na tisti dan opraviti. Lahko uporabite beležko, si nastavite opombe na telefonu ali uporabite spletne programe. Brez načrta boste bolj zmedeni, se težje osredotočili na eno delo in opravljali več nalog »na pol«, večja verjetnost je tudi, da boste pozabili dokončati projekt, ki mora biti zaključen v določenem roku. A ne zadajte si kup opravil, ki jih je nemogoče obkljukati v enem dnevu. Bodite realni in si zadajte toliko dela, kot ste vajeni in veste, da zmorete.

OMEJITE ČAS NA TELEFONU

Socialni mediji in nenehen naval obvestil na telefonu so pri delu eni največjih motilcev produktivnosti. Telefon prestavite v drug prostor in ga preverite le ob določenem času. Če pa ga za delo potrebujete ob sebi, si lahko izklopite obvestila za tiste aplikacije, ki jih ne potrebujete. Obstaja tudi nastavitev, s katero si časovno omejite dostop do nekaterih aplikacij.

NAČRTUJTE ODMORE

Ko ste zakopani v delo, lahko minejo ure in ure, preden se spomnite na krajši predah. Posledično se počutite bolj izčrpane, pojavijo se bolečine v hrbtu, imate suhe oči, pozabite celo na kozarec vode. Nastavite si alarm ob določeni uri in v teh odmorih odgovorite na sporočila, si skuhajte čaj ali kavo, se sprehodite po hiši ali na hitro raztegnite. Sprehod ali raztezne vaje bodo pospešile pretok krvi in obnovile raven energije.

VEDITE, KDAJ JE DOVOLJ

Med delom morate prepoznati, kdaj telo in um več nista povezana in kdaj je čas, da se ustavite. Prišli bodo dnevi, ko bo koncentracija slabša in posledično produktivnost nižja. Nič zato! Ponovna ocena situacije vam bo pomagala prepoznati ovire, ki vas oddaljujejo stran od učinkovitega dela. Če ste večino dneva že presedeli za računalnikom, pa je morda res čas, da ga ugasnete in z delom nadaljujete naslednji dan.

IMEJTE VNAPREJ PRIPRAVLJENE OBROKE

Kako se zdravo prehranjevati med delom od doma, smo podrobneje že povzeli v nedavni objavi. –› 9 nasvetov za zdravo prehranjevanje med delom od doma ‹–Kvaliteta zaužitih obrokov je ključna za ohranjanje produktivnosti, motivacije in energije za delo. Vnaprej pripravljeni obroki vam bodo prihranili nekaj časa za načrtovanje in kuhanje, preostanek boste lahko porabili za druga opravila. Narežite in/ali prepražite nekaj vrst zelenjave, pripravite enolončnice, popecite nekaj kosov pustega mesa in skuhajte izbrano vrsto škrobnega živila za prilogo. Jedi shranite v hladilnik. Lahko imate pripravljenih več živil, nato pa jih po okusu kombinirajte in si iz njih sestavite obrok. Ne pozabite na zdrave prigrizke, ki bodo ukrotili volčjo lakoto med obroki in vas uspešno držali stran od piškotov ali čipsa. Nekaj hitrih in okusnih idej najdeš tukaj.–› Oreščki – okusna in zdrava malica na delovnem mestu ‹–Z veseljem tu vskočimo tudi mi! Kadar ste zelo na tesnem s časom ali preprosto nimate ideje za hiter in zdrav obrok, lahko svoje brbončice razvajate z našimi izvrstnimi solatami. Izbrali smo samo sveže sestavine in oblikovali okuse, za katere smo prepričani, da bodo postali stalnica pri marsikateri družini (in podjetju). Pisane barve in bogat okus bosta zagotovo navdušila tudi bolj zahtevne. In kar je pri tem najboljše … dostavimo vam jih kamorkoli!!–› Solata za malico, ki napolni z energijo ‹–

POSKRBITE ZA SVOJE MENTALNO ZDRAVJE

Tedni družbenih in kulturnih sprememb so pri mnogih vplivali na duševno zdravje. Pomanjkanje interakcije, rekreacije in drugih dejavnosti uničujejo notranji mir in dobro počutje, na drugi strani pa so pogost vzrok za tesnobo.Pomembno si je vzeti čas za dejavnosti, s katerimi boste premostili oddaljenost z zunanjim svetom in si pomagali zbistriti misli. Nekateri najdejo veselje v dolgih sprehodih, jogi, meditaciji, branju knjig, kreiranju novih receptur, slikanju, pogovoru s prijatelji in družino, kvačkanju ali učenju novega jezika. Poskusite z nečim novim, kar pred pandemijo niste nikoli počeli. Morda najdete nov najljubši hobi. To obdobje nam vsem ponuja lekcijo za boljše spoznavanje samo/samega sebe in boljšo porabo (prostega) časa.
https://sadjevpisarni.si/
https://sadjevpisarni.si/

Nasveti za večjo produktivnost med delom od doma 6292ff33c9c13

Nasveti za večjo produktivnost med delom od doma 6292ff33c9c47

0
  0
  Tvoj zabojček
  Vaš zabojček je prazenVrni se v trgovino
   Preračunaj poštnino

   Spletna stran uporablja anonimne piškotke za spremljanje statistike in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Z nadaljnim brskanjem se strinjate z uporabo. Politika zasebnosti

   POLITIKA ZASEBNOSTI

   Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vse obiskovalce spletne strani sadjevpisarni.si/

   Ta politika velja za uporabnika, ko prvič obišče spletno mesto in pri vseh kasnejših obiskih. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o piškotkih in politike zasebnosti uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.

   Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

   Ponudnik vljudno prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s to politiko ali njenimi spremembami ali dopolnitvami, da bodisi odklonijo obvestilo o piškotkih ali zapustijo spletno mesto in ga tudi v bodoče ne uporabljajo več.

   Ponudnik v okviru statistike obiska spletnega mesta zbira IP naslove omrežij, iz katerih so uporabniki dostopali do spletnega mesta, vendar pri tem ni mogoča identifikacija uporabnikov.

   Ponudnik na spletnem mestu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike, vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija uporabnikov.

   Obdelava podatkov

   Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene:

   - omogočanje prijave na spletnem mestu ter podeljevanje določenih pravic in omogočanje dostopa do določenih delov spletnega mesta registriranim uporabnikom / strankam;
   - statistične in marketinške analzile ter raziskave v zvezi z obiskovalci spletnega mesta; analize in raziskave lahko ponudnik pošilja oglaševalcem, vendar pri tem ne sme razkriti nobenega podatka, ki se nanaša na konkretnega uporabnika;
   Lastnik spletnega mesta se obvezuje, da pridobljenih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (z izjemo podatkov, ki se prenašajo preko spodnjih piškotov).

   Varovanje podatkov in čas hrambe

   Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko. Ponudnik redno izvaja varnostno kopiranje podatkov, poleg tega je povezava med obiskovalci in spletnim mestom šifrirana s pomočjo SSL certifikata.

   Uporabnik je seznanjen in soglaša, da lahko ponudnik podatke hrani, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati.

   Uporaba piškotkov

   – Kaj so piškotki?
   So tekstovne datoteke, ki omogočajo, da ob ponovnem obisku na spletno stran ohranite nastavitve, ki ste jih že uporabili (npr. enkratna prijava brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla). Piškotke uporablja večina spletnih mest. S tem stran ponuja boljšo uporabniško izkušnjo, prav tako pa s pomočjo pridobljenih statističnih podatkov, ponujamo boljšo in bolj relevantno vsebino.

   Za večjo preglednost uporabe piškotkov, ki jih potrdite, smo te zapisali v tabelo, dodali jasen namen in trajanje. Pri tem upoštevamo zakon in predpise, predvsem Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1).

   – Kaj so nujni piškotki?
   To so tisti piškotki, ki se morajo prenesti, da lahko stran pravilno deluje in da ima uporabnik čim boljšo uporabniško izkušnjo. Prvi so piškotki, ki omogočajo pravilno funkcionalnost in delovanje strani (npr. PHPSESSID). Omogočajo zagotavljanje varnosti in učinkovitost. Drugi so piškotki (npr. wordpress_HASH), ki zagotavljajo storitev, ki jo uporabniki izrecno zahtevajo, to je prijava in registracija.

   IME PIŠKOTKA NAMEN TRAJANJE
   PHPSESSID - Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

   Seja
   wordpress_HASH - Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

   Seja
   wordpress_logged_in_HASH - Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

   Seja
   WordPress_test_cookie - Piškotek služi preveranju, ali brskalnik lahko sprejme piškotke ali ne. - 1 leto

   – Piškotki, za katere potrebujemo vaše izrecno dovoljenje

   To so tisti, ki nam pomagajo, da stran posodabljamo, ponujamo relevantne in uporabne informacije ter vam omogočamo uporabo naše spletne strani v povezavi z družbenimi omrežji. Prvi so piškotki vezani na spremljanje statistike. Statistika, ki jo pridobimo, ni vezana na IP računalnika in se zbira anonimno. Z njo lahko izboljšamo vsebine na spletni strani in pridobimo statistične informacije, ki omogočajo, da spletno stran prilagodimo vašim potrebam. Statistiko uporabljamo le za lastne namene. Drugi piškotki so vezani na oglaševanje. Te zbiramo za lastno statistiko in za tretjo stran. Tretji piškotki so piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, npr. Facebook Like okno.

   Ime piškotka - Opis - Trajanje - Izbira
   Piškotki za namen analiziranja prometa (Google Analytics)
   utma - Statistika ogledov spletne strani. Podatke, ki jih pridobimo, Google ne uporablja za svoje namene - 2 leti
   Če želite onemogočiti spremljanje vašega obiska preko Google Analytics, potem si namestite orodje Google Analytics Opt-out browser, ki ga lahko dobite na https://tools.google.com/dlpage/gaoptoutali pa spodaj označite, da se ne strinjate z uporabo. Vsi piškotki so v lasti podjetja Google.

   utmb - 30 minut
   utmc - Do zaprtja brskalnika
   utmz - 6 mesecev

   Piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, kadar so ti uporabljeni kot sledilni piškotki
   fbm - Piškotki, uporabljeni pri Facebook Like oknu. - 2 leti
   Če ne želite, da Facebook zbira vaše piškotke, obiščite našo spletno stran, brez da ste prijavljeni na Facebook. Vsi piškotki so v lasti podjetja Facebook.
   fbsr - 5 dni

   Pravice uporabnikov

   Kljub temu, da preko podatkov, ki jih zbiramo na spletni strani, ni mogoče identificirati posameznega uporabnika, pa lahko uporabnik od ponudnika z zahtevo, ki jo pošlje na naš e-mail naslov, zahteva:
   – da mu ponudnik potrdi, ali zbira ali obdeluje podatke, ki se nanašajo na uporabnika, ter katere podatke zbira in obdeluje,
   – da ponudnik dopolni in popravi podatke, ki se nanašajo nanj,
   – da ponudnik pošlje elektronsko kopijo podatkov, ki se nanašajo na uporabnika,
   – da ponudnik trajno izbriše vse podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

   O vsaki spremembi glede zbiranja osebnih podatkov vas bomo jasno obvestili.

   Priporočila za varovanje zasebnosti

   Priporočamo vam, da za varovanje vaše zasebnosti in osebnih podatkov poskrbite tudi sami. Vsak posameznik je dogovoren, da poskrbi za:
   – varnost uporabniškega imena in gesel, ki naj ga ustrezno hrani ter razkrije le tistim osebam, ki jim popolnoma zaupa,
   – varnost svojega elektronskega naslova,
   – ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika oziroma drugih naprav za dostop do različnih vsebin.

   Končna določba

   Neveljavnost katerekoli določbe te politike, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti te politike kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ta politika pa velja naprej brez te določbe.

   Kontakt

   Naše kontaktne podatke lahko najdete na podstrani Kontakt ali na dnu naše spletne strani.

   Zapri