Zdravje in produktivnost na delovnem mestu.

Skrita pa noro poceni fora, ki spravlja managerje v šok...

DAVID ŽALEC

zdravje na delovnem mestu

 

 Ne morejo verjet kako lahko je odpravit kar 4 tihe ubijalce produktivnosti v pisarni...

Večina lastnikov podjetij in direktorjev se zaveda pomembnosti dobrega počutja zaposlenih.  

 

Pravzaprav jim je to jasno in zato stalno vlagajo ogromno sredstev za izboljšanje počutja in produktivnosti osebja. Zato, ker res ni hujšega občutka, kot da si na sestanku, kot ”prfoks” v srednji šoli – 20 jih spi 1 pa dosledno posluša in je aktiven :)…

 

 Večina tudi ve, kako velik vpliv nato ima hrana kljub temu kar naprej prevečkrat ponujajo hitro in predelano hrano kot prigrizke v pisarni.

Glej ni fora v dragih HR delavnicah za produktivnost ali v motivacijskih gurujih…

Ne rabiš vlagat leta in leta v reorganizacijo ali ne vem kakšne stroške za nove kadre..

Zamenjaš malico.. 

Začneš nudit hudo sadje, ki te pride par €.. 

In kar naenkrat se začne dogajat to…

 

” Happy employees ensure happy customers. And happy customers ensure happy shareholders -in that order. “
-Simon Sinek

Kar najbolj pogosto izpostavijo podjetja, ki jim priskrbimo sveže in okusno sadje na delovno mesto

 

 1. Zdravje zaposlenih se izboljša

 

 Vsi poznajo pomen mikrohranil.  Kljub temu večina od nas svojemu telesu ne zadosti niti dnevih potreb.  Razlog je preprost.  Obstaja toliko vrst mikrohranil, da jih je res težko zadostiti.

 Dobra novica je, da je sadje bogato z vitamini in drugimi zdravimi hranili, vključno z:

 

 ● Vitamin C

 ● Vitamin A

 ● vitamin E.

 ● Kalij

 ● Vlaknine

 ● Antioksidanti

 ● Minerali

 zaposleni lahko dobijo pravo količino vseh tistih življenjsko pomembnih hranil, če jedo nekaj svežega sadja na dan.  Zato so zaposleni manjkrat na bolniški, saj jim ta življenjsko pomembna hranila pomagajo pri boju proti sezonski gripi in drugim boleznim.

 

 2. Zaposleni so bolj srečni

 Veliko organizacij ima oddelek, ki skrbi za zadovoljstvo zaposlenih in nas opisujejo, da smo njihov najljubši dobavitelj ker pa skoraj vsakič, ko dostavimo potrdi tudi osebje z raznimi komentarji, da so nas res, res pogrešali in pa končno ste prišli – no te dve sta najbolj pogoste :).. 

Ni večjega veselja, kot ko pride svež paket sadja v kuhinjo…  

Veseli zaposleni ostanejo v podjetju dlje Če boste lahko zaposlene ohranili srečne, bodo z vami ostali dlje časa in tako boste prihranili veliko denarja, ki se ga porabi pri  menjavi kadra.

 

 Čeprav lahko veliko naredite, da bodo zaposleni zadovoljni, je sadje eden najbolj cenovno dostopnih načinov za dvig njihovega razpoloženja, ker je res okusno, poteši lakoto in ker so encimi in antioksidanti, prisotni v sadju je znanstveno dokazano, da se z uživanjem sadja počutimo bolje.

 

 Tako za izboljšanje razpoloženja v obliki svežega sadja in povečanja morale pri delu, ne rabite zapraviti ogromno denarja.

 

.

 

 3. Zaposleni so bolj zbrani.

 

 Verjetno ste kdaj zaužili energijsko pijačo in veste, kako močan je lahko ta energijski boost.  Po zaužitju se ti zdi vse mogoče.  Kar pa se pogosto dogaja je, da energijske pijače sčasoma privedejo do miselnih blokad in naredijo vaše razmišljanje nejasno.

 

 Zato je sadje odličen vir dodatne energije v pisarni.  Ti naravni energijski pospeševalci lahko ekipi pomagajo, da razmišlja bolj osredotočeno, se počuti dobro, ne da bi na koncu padli.

 

 No, kdo sploh potrebuje energijsko pijačo ali skodelico kave, ko okusno jabolko lahko da enako dober energijski zagon! 😀

 

 

 4. Zaposleni so bolj produktivni

 

 Nenazadnje je pa povečanje produktivnosti, ki jo bodo imeli zaposleni z uživanjem svežega sadja neprecenljiva.

 

 Sadje vsebuje veliko vlaknin, ki lahko zadovoljijo željo po prigrizkih le z nekaj grižljaji.  Posledično se bodo vaši zaposleni pozneje počutili polni, ne da bi se kasneje prenajedali in se zato počutili utrujene.

 

 Sadje ima tudi veliko antioksidantov in drugih zdravih hranil, ki lahko pomagajo zaposlenim, da imajo jasne misli in se lažje osredotočijo na projekt.

 

 Skratka, sadeži lahko zaposlene naredijo bolj zdrave, srečnejše, energičnejše in bolj produktivne kot kdajkoli prej.

 

 A ni to nekaj najbolj kulskega, da ti sveže in najbolj zdrave sadeže dostavimo naravnost v vaše pisarniške kuhinje po meri vašega podjetja?

 

 Dejansko ti izbrano sadje lahko pravočasno dostavimo v vašo pisarno, ne glede na promet ali vreme.  Naroči svoj paket že danes in zaposlenim bomo dali energijsko darilo svežega sadja. 

Garantiram, da vam bo va
ša ekipa za to hvaležna! 

Dostavljamo po čisto vsej Sloveniji. Cena dostave izven Ljubljane je 5€ (z  DDV). V Ljubljani je pa načeloma brezplačno v kolikor imate znesek nakupa nad 20€ :). Aja pa.. Dostavimo v 24h urah od prejema naročila, noro ane? 🙂

Sadje, ki je sezonsko je v večini lokalno pridelano. Jabolka so vedno slovenska, banane in ostalo sadje pa žal ne rastejo v Sloveniji in jih moramo uvozit iz Ekvadorja ali pa Kolumbije :)..
Lej brez skrbi, če rečemo, da so slovenske so slovenske, če bodo pa grške pa prav tako povemo - garantiramo ti pa vedno najboljšo kakovost.

Ekipo sestavljamo mladi, zagnani ''hardworkerji'', ki jemljemo svoje delo tako resno, da boste prijetno presenečeni.

Imamo vrsto let izkušenj pri delu z ljudmi in vemo kaj pomeni odličen customer service.

Poleg tega se pa že polovico življenja ukvarjamo s svetovanjem o zdravi prehrani in to tudi brezplačno implementiramo v storitev poleg dostave zdravih prigrizkov v podjetje.

 

Deli z drugimi 😉

Spletna stran uporablja anonimne piškotke za spremljanje statistike in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Z nadaljnim brskanjem se strinjate z uporabo. Politika zasebnosti

POLITIKA ZASEBNOSTI

Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vse obiskovalce spletne strani sadjevpisarni.si

Ta politika velja za uporabnika, ko prvič obišče spletno mesto in pri vseh kasnejših obiskih. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o piškotkih in politike zasebnosti uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.

Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Ponudnik vljudno prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s to politiko ali njenimi spremembami ali dopolnitvami, da bodisi odklonijo obvestilo o piškotkih ali zapustijo spletno mesto in ga tudi v bodoče ne uporabljajo več.

Ponudnik v okviru statistike obiska spletnega mesta zbira IP naslove omrežij, iz katerih so uporabniki dostopali do spletnega mesta, vendar pri tem ni mogoča identifikacija uporabnikov.

Ponudnik na spletnem mestu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike, vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija uporabnikov.

Obdelava podatkov

Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene:

- omogočanje prijave na spletnem mestu ter podeljevanje določenih pravic in omogočanje dostopa do določenih delov spletnega mesta registriranim uporabnikom / strankam;
- statistične in marketinške analzile ter raziskave v zvezi z obiskovalci spletnega mesta; analize in raziskave lahko ponudnik pošilja oglaševalcem, vendar pri tem ne sme razkriti nobenega podatka, ki se nanaša na konkretnega uporabnika;
Lastnik spletnega mesta se obvezuje, da pridobljenih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (z izjemo podatkov, ki se prenašajo preko spodnjih piškotov).

Varovanje podatkov in čas hrambe

Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko. Ponudnik redno izvaja varnostno kopiranje podatkov, poleg tega je povezava med obiskovalci in spletnim mestom šifrirana s pomočjo SSL certifikata.

Uporabnik je seznanjen in soglaša, da lahko ponudnik podatke hrani, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati.

Uporaba piškotkov

– Kaj so piškotki?
So tekstovne datoteke, ki omogočajo, da ob ponovnem obisku na spletno stran ohranite nastavitve, ki ste jih že uporabili (npr. enkratna prijava brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla). Piškotke uporablja večina spletnih mest. S tem stran ponuja boljšo uporabniško izkušnjo, prav tako pa s pomočjo pridobljenih statističnih podatkov, ponujamo boljšo in bolj relevantno vsebino.

Za večjo preglednost uporabe piškotkov, ki jih potrdite, smo te zapisali v tabelo, dodali jasen namen in trajanje. Pri tem upoštevamo zakon in predpise, predvsem Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1).

– Kaj so nujni piškotki?
To so tisti piškotki, ki se morajo prenesti, da lahko stran pravilno deluje in da ima uporabnik čim boljšo uporabniško izkušnjo. Prvi so piškotki, ki omogočajo pravilno funkcionalnost in delovanje strani (npr. PHPSESSID). Omogočajo zagotavljanje varnosti in učinkovitost. Drugi so piškotki (npr. wordpress_HASH), ki zagotavljajo storitev, ki jo uporabniki izrecno zahtevajo, to je prijava in registracija.

IME PIŠKOTKA NAMEN TRAJANJE
PHPSESSID - Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

Seja
wordpress_HASH - Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

Seja
wordpress_logged_in_HASH - Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

Seja
WordPress_test_cookie - Piškotek služi preveranju, ali brskalnik lahko sprejme piškotke ali ne. - 1 leto

– Piškotki, za katere potrebujemo vaše izrecno dovoljenje

To so tisti, ki nam pomagajo, da stran posodabljamo, ponujamo relevantne in uporabne informacije ter vam omogočamo uporabo naše spletne strani v povezavi z družbenimi omrežji. Prvi so piškotki vezani na spremljanje statistike. Statistika, ki jo pridobimo, ni vezana na IP računalnika in se zbira anonimno. Z njo lahko izboljšamo vsebine na spletni strani in pridobimo statistične informacije, ki omogočajo, da spletno stran prilagodimo vašim potrebam. Statistiko uporabljamo le za lastne namene. Drugi piškotki so vezani na oglaševanje. Te zbiramo za lastno statistiko in za tretjo stran. Tretji piškotki so piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, npr. Facebook Like okno.

Ime piškotka - Opis - Trajanje - Izbira
Piškotki za namen analiziranja prometa (Google Analytics)
utma - Statistika ogledov spletne strani. Podatke, ki jih pridobimo, Google ne uporablja za svoje namene - 2 leti
Če želite onemogočiti spremljanje vašega obiska preko Google Analytics, potem si namestite orodje Google Analytics Opt-out browser, ki ga lahko dobite na https://tools.google.com/dlpage/gaoptoutali pa spodaj označite, da se ne strinjate z uporabo. Vsi piškotki so v lasti podjetja Google.

utmb - 30 minut
utmc - Do zaprtja brskalnika
utmz - 6 mesecev

Piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, kadar so ti uporabljeni kot sledilni piškotki
fbm - Piškotki, uporabljeni pri Facebook Like oknu. - 2 leti
Če ne želite, da Facebook zbira vaše piškotke, obiščite našo spletno stran, brez da ste prijavljeni na Facebook. Vsi piškotki so v lasti podjetja Facebook.
fbsr - 5 dni

Pravice uporabnikov

Kljub temu, da preko podatkov, ki jih zbiramo na spletni strani, ni mogoče identificirati posameznega uporabnika, pa lahko uporabnik od ponudnika z zahtevo, ki jo pošlje na naš e-mail naslov, zahteva:
– da mu ponudnik potrdi, ali zbira ali obdeluje podatke, ki se nanašajo na uporabnika, ter katere podatke zbira in obdeluje,
– da ponudnik dopolni in popravi podatke, ki se nanašajo nanj,
– da ponudnik pošlje elektronsko kopijo podatkov, ki se nanašajo na uporabnika,
– da ponudnik trajno izbriše vse podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

O vsaki spremembi glede zbiranja osebnih podatkov vas bomo jasno obvestili.

Priporočila za varovanje zasebnosti

Priporočamo vam, da za varovanje vaše zasebnosti in osebnih podatkov poskrbite tudi sami. Vsak posameznik je dogovoren, da poskrbi za:
– varnost uporabniškega imena in gesel, ki naj ga ustrezno hrani ter razkrije le tistim osebam, ki jim popolnoma zaupa,
– varnost svojega elektronskega naslova,
– ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika oziroma drugih naprav za dostop do različnih vsebin.

Končna določba

Neveljavnost katerekoli določbe te politike, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti te politike kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ta politika pa velja naprej brez te določbe.

Kontakt

Naše kontaktne podatke lahko najdete na podstrani Kontakt ali na dnu naše spletne strani.

Zapri