https://sadjevpisarni.si/
https://sadjevpisarni.si/
https://sadjevpisarni.si/

Kako v podjetju preprečiti zastrupitev s hrano?

Če skrbite, da so v vašem podjetju omare in hladilnik polni, nosite veliko odgovornost.

Ne samo, da morate svojim sodelavcem izbrati preproste in zdrave prigrizke, morate poskrbeti tudi, da so ti prostori ustrezno negovani, če želite preprečiti zastrupitev s hrano.

Čeprav vaše delo ni enostavno, je lahko s sprejemom pravih varnostnih ukrepov povsem preprosto.

Tu je pet varnostnih ukrepov, ki jih morate zagotoviti, da bodo vaši zaposleni zdravi:

1. Pravilno umivanje rok.

Začnimo z najpomembnejšim ukrepom.

Neustrezno umivanje rok pred ali po ravnanju s hrano je glavni vzrok zastrupitve s hrano.

Za pravilno umivanje rok je potrebno namiljene roke držati pod tekočo vodo vsaj 20 sekund, pri tem pa poskrbeti, da je milo na vsakem delu roke, vključno z območjem med prsti in okoli nohtov. Raje ne tvegajte in se prepričajte, da to pravilo vsi upoštevajo.

Spodbujajte sodelavce naj storijo enako, skupaj preprečite širjenje bakterij po prostoru in uživajte v jedi na urejenem delovnem mestu.

https://sadjevpisarni.si/

2. Prekrijte ureznine in odrgnine.

Verjetno se vam dozdeva, da hrana, ki je izpostavljena krvi ali drugim telesnim tekočinam, lahko širi nevarne okužbe.

Ni potrebno nositi obleke za biološko nevarnost, če se nekdo ureže ali malo odrgne – imamo bolj enostavno rešitev. Urez ali odrgnino prekrijte z obližem. Če je odrgnina prevelika, da bi jo prekrili z obližem, ponudite gumijasto rokavico. Problem rešen!

3. Naj bo vroča hrana vroča in hladna hrana hladna.

Večina ljudi ne ve, da uživanje vroče hrane hladne oz. hladne hrane vroče lahko privede do zastrupitve.

Če želite postreči hrano na pravi temperaturi, si priskrbite mikrovalovno pečico in hladilnik. 

Ne zanašajte se na izolirane vrečke, da bi vzdrževali idealno temperaturo svoje hrane – ne le, da boste razočarani nad okusom, ampak boste tudi tvegali zastrupitev.

https://sadjevpisarni.si/

4. Hladilnik redno čistite.

Kadar isti hladilnik deli večje število ljudi, se lahko hitreje spremeni v žarišče virusov. Še posebej, če se hrana ne poje še isti dan oz. ni takoj zavržena.

Ampak …

… imam dobro novico. Če sledite trem preprostim korakom, lahko ohranite vaš hladilnik čist kot solza.

 • – Zavrzite vse izdelke, ki predstavljajo tveganje za širjenje bakterij.

 • – Vsak izdelek označite z imenom lastnika in datumom, ko je bil shranjen v hladilniku.

 • – Ko hladilnik izpraznete, ga tedensko temeljito očistite. 
 •  

Čiščenje naj se ne ustavi pri hladilniku. Vsak del pisarniške kuhinje, vključno s stenami, tlemi in pripomočki očistite vsaj enkrat na teden.

5. Naj bo na mizi košarica svežega sadja. 

Nenazadnje, naj bo zdrav prigrizek v pisarni vedno svež.

Sveže sadje na mizi vaše pisarne bo s svojo aromo osvežilo cel prostor. 

Če želite, da se sveži in sočni sadeži vsak teden pošiljajo v vaše podjetje, naročite svoj zabojček zdravja tukaj!

Za to idejo se vam bodo zahvalili vaši zaposleni, vaše telo in brbončice. 

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino

   Spletna stran uporablja anonimne piškotke za spremljanje statistike in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Z nadaljnim brskanjem se strinjate z uporabo. Politika zasebnosti

   POLITIKA ZASEBNOSTI

   Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vse obiskovalce spletne strani sadjevpisarni.si

   Ta politika velja za uporabnika, ko prvič obišče spletno mesto in pri vseh kasnejših obiskih. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o piškotkih in politike zasebnosti uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.

   Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

   Ponudnik vljudno prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s to politiko ali njenimi spremembami ali dopolnitvami, da bodisi odklonijo obvestilo o piškotkih ali zapustijo spletno mesto in ga tudi v bodoče ne uporabljajo več.

   Ponudnik v okviru statistike obiska spletnega mesta zbira IP naslove omrežij, iz katerih so uporabniki dostopali do spletnega mesta, vendar pri tem ni mogoča identifikacija uporabnikov.

   Ponudnik na spletnem mestu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike, vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija uporabnikov.

   Obdelava podatkov

   Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene:

   - omogočanje prijave na spletnem mestu ter podeljevanje določenih pravic in omogočanje dostopa do določenih delov spletnega mesta registriranim uporabnikom / strankam;
   - statistične in marketinške analzile ter raziskave v zvezi z obiskovalci spletnega mesta; analize in raziskave lahko ponudnik pošilja oglaševalcem, vendar pri tem ne sme razkriti nobenega podatka, ki se nanaša na konkretnega uporabnika;
   Lastnik spletnega mesta se obvezuje, da pridobljenih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (z izjemo podatkov, ki se prenašajo preko spodnjih piškotov).

   Varovanje podatkov in čas hrambe

   Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko. Ponudnik redno izvaja varnostno kopiranje podatkov, poleg tega je povezava med obiskovalci in spletnim mestom šifrirana s pomočjo SSL certifikata.

   Uporabnik je seznanjen in soglaša, da lahko ponudnik podatke hrani, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati.

   Uporaba piškotkov

   – Kaj so piškotki?
   So tekstovne datoteke, ki omogočajo, da ob ponovnem obisku na spletno stran ohranite nastavitve, ki ste jih že uporabili (npr. enkratna prijava brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla). Piškotke uporablja večina spletnih mest. S tem stran ponuja boljšo uporabniško izkušnjo, prav tako pa s pomočjo pridobljenih statističnih podatkov, ponujamo boljšo in bolj relevantno vsebino.

   Za večjo preglednost uporabe piškotkov, ki jih potrdite, smo te zapisali v tabelo, dodali jasen namen in trajanje. Pri tem upoštevamo zakon in predpise, predvsem Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1).

   – Kaj so nujni piškotki?
   To so tisti piškotki, ki se morajo prenesti, da lahko stran pravilno deluje in da ima uporabnik čim boljšo uporabniško izkušnjo. Prvi so piškotki, ki omogočajo pravilno funkcionalnost in delovanje strani (npr. PHPSESSID). Omogočajo zagotavljanje varnosti in učinkovitost. Drugi so piškotki (npr. wordpress_HASH), ki zagotavljajo storitev, ki jo uporabniki izrecno zahtevajo, to je prijava in registracija.

   IME PIŠKOTKA NAMEN TRAJANJE
   PHPSESSID - Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

   Seja
   wordpress_HASH - Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

   Seja
   wordpress_logged_in_HASH - Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

   Seja
   WordPress_test_cookie - Piškotek služi preveranju, ali brskalnik lahko sprejme piškotke ali ne. - 1 leto

   – Piškotki, za katere potrebujemo vaše izrecno dovoljenje

   To so tisti, ki nam pomagajo, da stran posodabljamo, ponujamo relevantne in uporabne informacije ter vam omogočamo uporabo naše spletne strani v povezavi z družbenimi omrežji. Prvi so piškotki vezani na spremljanje statistike. Statistika, ki jo pridobimo, ni vezana na IP računalnika in se zbira anonimno. Z njo lahko izboljšamo vsebine na spletni strani in pridobimo statistične informacije, ki omogočajo, da spletno stran prilagodimo vašim potrebam. Statistiko uporabljamo le za lastne namene. Drugi piškotki so vezani na oglaševanje. Te zbiramo za lastno statistiko in za tretjo stran. Tretji piškotki so piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, npr. Facebook Like okno.

   Ime piškotka - Opis - Trajanje - Izbira
   Piškotki za namen analiziranja prometa (Google Analytics)
   utma - Statistika ogledov spletne strani. Podatke, ki jih pridobimo, Google ne uporablja za svoje namene - 2 leti
   Če želite onemogočiti spremljanje vašega obiska preko Google Analytics, potem si namestite orodje Google Analytics Opt-out browser, ki ga lahko dobite na https://tools.google.com/dlpage/gaoptoutali pa spodaj označite, da se ne strinjate z uporabo. Vsi piškotki so v lasti podjetja Google.

   utmb - 30 minut
   utmc - Do zaprtja brskalnika
   utmz - 6 mesecev

   Piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, kadar so ti uporabljeni kot sledilni piškotki
   fbm - Piškotki, uporabljeni pri Facebook Like oknu. - 2 leti
   Če ne želite, da Facebook zbira vaše piškotke, obiščite našo spletno stran, brez da ste prijavljeni na Facebook. Vsi piškotki so v lasti podjetja Facebook.
   fbsr - 5 dni

   Pravice uporabnikov

   Kljub temu, da preko podatkov, ki jih zbiramo na spletni strani, ni mogoče identificirati posameznega uporabnika, pa lahko uporabnik od ponudnika z zahtevo, ki jo pošlje na naš e-mail naslov, zahteva:
   – da mu ponudnik potrdi, ali zbira ali obdeluje podatke, ki se nanašajo na uporabnika, ter katere podatke zbira in obdeluje,
   – da ponudnik dopolni in popravi podatke, ki se nanašajo nanj,
   – da ponudnik pošlje elektronsko kopijo podatkov, ki se nanašajo na uporabnika,
   – da ponudnik trajno izbriše vse podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

   O vsaki spremembi glede zbiranja osebnih podatkov vas bomo jasno obvestili.

   Priporočila za varovanje zasebnosti

   Priporočamo vam, da za varovanje vaše zasebnosti in osebnih podatkov poskrbite tudi sami. Vsak posameznik je dogovoren, da poskrbi za:
   – varnost uporabniškega imena in gesel, ki naj ga ustrezno hrani ter razkrije le tistim osebam, ki jim popolnoma zaupa,
   – varnost svojega elektronskega naslova,
   – ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika oziroma drugih naprav za dostop do različnih vsebin.

   Končna določba

   Neveljavnost katerekoli določbe te politike, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti te politike kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ta politika pa velja naprej brez te določbe.

   Kontakt

   Naše kontaktne podatke lahko najdete na podstrani Kontakt ali na dnu naše spletne strani.

   Zapri