https://sadjevpisarni.si/
https://sadjevpisarni.si/
https://sadjevpisarni.si/
https://sadjevpisarni.si/

Kako v podjetju preprečiti zastrupitev s hrano?

Če skrbite, da so v vašem podjetju omare in hladilnik polni, nosite veliko odgovornost.

Ne samo, da morate svojim sodelavcem izbrati preproste in zdrave prigrizke, morate poskrbeti tudi, da so ti prostori ustrezno negovani, če želite preprečiti zastrupitev s hrano.

Čeprav vaše delo ni enostavno, je lahko s sprejemom pravih varnostnih ukrepov povsem preprosto.

Tu je pet varnostnih ukrepov, ki jih morate zagotoviti, da bodo vaši zaposleni zdravi:

1. Pravilno umivanje rok.

Začnimo z najpomembnejšim ukrepom.

Neustrezno umivanje rok pred ali po ravnanju s hrano je glavni vzrok zastrupitve s hrano.

Za pravilno umivanje rok je potrebno namiljene roke držati pod tekočo vodo vsaj 20 sekund, pri tem pa poskrbeti, da je milo na vsakem delu roke, vključno z območjem med prsti in okoli nohtov. Raje ne tvegajte in se prepričajte, da to pravilo vsi upoštevajo.

Spodbujajte sodelavce naj storijo enako, skupaj preprečite širjenje bakterij po prostoru in uživajte v jedi na urejenem delovnem mestu.

https://sadjevpisarni.si/

2. Prekrijte ureznine in odrgnine.

Verjetno se vam dozdeva, da hrana, ki je izpostavljena krvi ali drugim telesnim tekočinam, lahko širi nevarne okužbe.

Ni potrebno nositi obleke za biološko nevarnost, če se nekdo ureže ali malo odrgne – imamo bolj enostavno rešitev. Urez ali odrgnino prekrijte z obližem. Če je odrgnina prevelika, da bi jo prekrili z obližem, ponudite gumijasto rokavico. Problem rešen!

3. Naj bo vroča hrana vroča in hladna hrana hladna.

Večina ljudi ne ve, da uživanje vroče hrane hladne oz. hladne hrane vroče lahko privede do zastrupitve.

Če želite postreči hrano na pravi temperaturi, si priskrbite mikrovalovno pečico in hladilnik. 

Ne zanašajte se na izolirane vrečke, da bi vzdrževali idealno temperaturo svoje hrane – ne le, da boste razočarani nad okusom, ampak boste tudi tvegali zastrupitev.

https://sadjevpisarni.si/

4. Hladilnik redno čistite.

Kadar isti hladilnik deli večje število ljudi, se lahko hitreje spremeni v žarišče virusov. Še posebej, če se hrana ne poje še isti dan oz. ni takoj zavržena.

Ampak …

… imam dobro novico. Če sledite trem preprostim korakom, lahko ohranite vaš hladilnik čist kot solza.

  • – Zavrzite vse izdelke, ki predstavljajo tveganje za širjenje bakterij.

  • – Vsak izdelek označite z imenom lastnika in datumom, ko je bil shranjen v hladilniku.

  • – Ko hladilnik izpraznete, ga tedensko temeljito očistite. 
  •  

Čiščenje naj se ne ustavi pri hladilniku. Vsak del pisarniške kuhinje, vključno s stenami, tlemi in pripomočki očistite vsaj enkrat na teden.

5. Naj bo na mizi košarica svežega sadja. 

Nenazadnje, naj bo zdrav prigrizek v pisarni vedno svež.

Sveže sadje na mizi vaše pisarne bo s svojo aromo osvežilo cel prostor. 

Če želite, da se sveži in sočni sadeži vsak teden pošiljajo v vaše podjetje, naročite svoj zabojček zdravja tukaj!

Za to idejo se vam bodo zahvalili vaši zaposleni, vaše telo in brbončice. 

0
    0
    Vaš zabojček
    Vaš zabojček je prazenVrni se v trgovino
      paypal-iconCreated with Sketch.
      visa-iconCreated with Sketch.
      INFORMACIJE