https://sadjevpisarni.si/
https://sadjevpisarni.si/

DVIG MOTIVACIJE ZAPOSLENIH

Se tudi pri vas sprašujete, kako učinkovito dvigniti motivacijo vaših zaposlenih na delovnem mestu? In kar je še pomembneje – pri tem se zavedate pasti, ki jih prinaša nezdravo delovno okolje v življenja vaših zaposlenih? V spodnji vsebini vam ponujamo nekaj predlogov, kako na zdrav način zagotoviti motivirano in pozitivno naravnano delavno okolje v vašem podjetju.

PREPOZNAJTE NJIHOV TRUD IN GA NAGRADITE

Eden izmed ključnih gradnikov motivacije vaših zaposlenih je to, da prepoznate njihov trud in kvalitetno opravljeno delo. Različne raziskave namreč kažejo na to, da 70% zaposlenih po tem, ko je bil njihov trud in njihovo delo prepoznano, dela še z večjim zagonom, rezultati pa se še izboljšajo.

VZPOSTAVITE SMART CILJE

Vzpostavite SMART cilje. Zelo frustrirajoče zna biti, kadar delamo na nečem, česar rezultata ali celo cilja pravzaprav ne poznamo. Takšno delo se vleče, vsekakor pa zaposlene navdaja z dolgočasjem in brezvoljem. Kratica SMART v angleščini pomeni specific measurable, attainable, relevant in time-based. S pomočjo SMART ciljev boste natančno opredelili, zakaj se vaši zaposleni z določeno nalogo ukvarjajo, koliko časa jim bo ta naloga vzela in kakšen outcome naj pričakujejo. Vse to bo pri vaših zaposlenih vzbudilo zaupanje, s tem pa se bo dvignila tudi njihova motivacija in pripravljenost za delo. Ko dosežete enega izmed določenih ciljev, ga z ekipo skupaj proslavite. Tudi to bo pripomoglo k izboljšanju motivacije v vašem podjetju.

NE POZABITE NA ZDRAVJE

Poskrbite, da vaš kolektiv ostane poln energije, pozivno naravnan …in… ZDRAV!

Če ostanemo pozitivni tudi v negativnih situacijah, smo jih že vsaj do polovice premagali. Res pa je, da je v razmeroma stresnem okolju precej težko ostati pozitiven. Vsaj ves čas. Zato je nujno, da kot vodje kolektiva poskrbite za pozitiven odnos vaših zaposlenih do izzivov s katerimi se soočajo. Osredotočite se na vsak izziv posebej. Če se bodo vaši zaposleni potopili v kopico izzivov, jih bodo ti pogoltnili, počutili se bodo, kot da situacije ni več moč obvladati, vse skupaj pa bo vodilo v veliko mero slabe volje.

Da lahko vaši zaposleni ostanejo motivirani, poskrbite za njihovo energijo. To lahko storite v obliki zdravih prigrizkov. Poskrbite, da jim bo na voljo sadje in oreščki, ki ga lahko zaužijejo med krajšimi odmori. Odmorov naj bo več, le-ti pa naj bodo aktivni. Odmori, kjer se iz gledanja v ekran računalnika od le-tega za trenutek odlepimo in naslednjih par minutk gledamo v ekran mobilnega telefona,.. to niso odmori, ki bi posameznika napolnili z energijo. Poskrbite, da bodo vaši zaposleni tudi vstali, se razgibali, se morda sprehodili po dvorišču. Ko bodo sedli nazaj za delovno mizo, bodo lažje zbrali misli, delo pa bo opravljeno veliko kvalitetneje, kot bi bilo sicer.

https://sadjevpisarni.si/

DELITE SVOJO VIZIJO

Motivacija zaposlenih bo bliskovito narasla, če boste z njimi delili vizijo, ki jo imate za svoje podjetje. Ne samo, da z njimi delite svojo vizijo – vključite jih v ustvarjanje vizije celotnega podjetja. Zaposleni bodo tako precej bolj prizadevni in veliko bolj motivirani, saj se bodo počutili pomemben člen pri ustvarjanju celotne podobe družbe. Pri tem jim ne pozabite pokazati rezultatov, ki jih je njihovo delo doprineslo.

Pri vsem skupaj pa je zelo pomembno, da ostanete transparentni. Vsak odnos bi moral temeljiti na jasno zastavljenih pričakovanjih, medsebojnem spoštovanju in predvsem zaupanju. Zaposleni morajo zaupati vam, vi pa se morate naučiti zaupati njim. Samo tako boste lahko v odnosu vzpostavili transparentnost, ki jo v želji po izboljšanju motivacije vaših zaposlenih tako nujno potrebujete. Če je transparentno vodstvo podjetja, se bodo tega zaposleni navadili in sledili vzgledu, ki ga vodstvo ponuja. To nujno vodi tudi v izboljšanje odnosov v samem kolektivu.

 

 

 

 

 

 

https://sadjevpisarni.si/
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino

   Spletna stran uporablja anonimne piškotke za spremljanje statistike in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Z nadaljnim brskanjem se strinjate z uporabo. Politika zasebnosti

   POLITIKA ZASEBNOSTI

   Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vse obiskovalce spletne strani sadjevpisarni.si

   Ta politika velja za uporabnika, ko prvič obišče spletno mesto in pri vseh kasnejših obiskih. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o piškotkih in politike zasebnosti uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.

   Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

   Ponudnik vljudno prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s to politiko ali njenimi spremembami ali dopolnitvami, da bodisi odklonijo obvestilo o piškotkih ali zapustijo spletno mesto in ga tudi v bodoče ne uporabljajo več.

   Ponudnik v okviru statistike obiska spletnega mesta zbira IP naslove omrežij, iz katerih so uporabniki dostopali do spletnega mesta, vendar pri tem ni mogoča identifikacija uporabnikov.

   Ponudnik na spletnem mestu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike, vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija uporabnikov.

   Obdelava podatkov

   Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene:

   - omogočanje prijave na spletnem mestu ter podeljevanje določenih pravic in omogočanje dostopa do določenih delov spletnega mesta registriranim uporabnikom / strankam;
   - statistične in marketinške analzile ter raziskave v zvezi z obiskovalci spletnega mesta; analize in raziskave lahko ponudnik pošilja oglaševalcem, vendar pri tem ne sme razkriti nobenega podatka, ki se nanaša na konkretnega uporabnika;
   Lastnik spletnega mesta se obvezuje, da pridobljenih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (z izjemo podatkov, ki se prenašajo preko spodnjih piškotov).

   Varovanje podatkov in čas hrambe

   Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko. Ponudnik redno izvaja varnostno kopiranje podatkov, poleg tega je povezava med obiskovalci in spletnim mestom šifrirana s pomočjo SSL certifikata.

   Uporabnik je seznanjen in soglaša, da lahko ponudnik podatke hrani, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati.

   Uporaba piškotkov

   – Kaj so piškotki?
   So tekstovne datoteke, ki omogočajo, da ob ponovnem obisku na spletno stran ohranite nastavitve, ki ste jih že uporabili (npr. enkratna prijava brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla). Piškotke uporablja večina spletnih mest. S tem stran ponuja boljšo uporabniško izkušnjo, prav tako pa s pomočjo pridobljenih statističnih podatkov, ponujamo boljšo in bolj relevantno vsebino.

   Za večjo preglednost uporabe piškotkov, ki jih potrdite, smo te zapisali v tabelo, dodali jasen namen in trajanje. Pri tem upoštevamo zakon in predpise, predvsem Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1).

   – Kaj so nujni piškotki?
   To so tisti piškotki, ki se morajo prenesti, da lahko stran pravilno deluje in da ima uporabnik čim boljšo uporabniško izkušnjo. Prvi so piškotki, ki omogočajo pravilno funkcionalnost in delovanje strani (npr. PHPSESSID). Omogočajo zagotavljanje varnosti in učinkovitost. Drugi so piškotki (npr. wordpress_HASH), ki zagotavljajo storitev, ki jo uporabniki izrecno zahtevajo, to je prijava in registracija.

   IME PIŠKOTKA NAMEN TRAJANJE
   PHPSESSID - Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

   Seja
   wordpress_HASH - Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

   Seja
   wordpress_logged_in_HASH - Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

   Seja
   WordPress_test_cookie - Piškotek služi preveranju, ali brskalnik lahko sprejme piškotke ali ne. - 1 leto

   – Piškotki, za katere potrebujemo vaše izrecno dovoljenje

   To so tisti, ki nam pomagajo, da stran posodabljamo, ponujamo relevantne in uporabne informacije ter vam omogočamo uporabo naše spletne strani v povezavi z družbenimi omrežji. Prvi so piškotki vezani na spremljanje statistike. Statistika, ki jo pridobimo, ni vezana na IP računalnika in se zbira anonimno. Z njo lahko izboljšamo vsebine na spletni strani in pridobimo statistične informacije, ki omogočajo, da spletno stran prilagodimo vašim potrebam. Statistiko uporabljamo le za lastne namene. Drugi piškotki so vezani na oglaševanje. Te zbiramo za lastno statistiko in za tretjo stran. Tretji piškotki so piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, npr. Facebook Like okno.

   Ime piškotka - Opis - Trajanje - Izbira
   Piškotki za namen analiziranja prometa (Google Analytics)
   utma - Statistika ogledov spletne strani. Podatke, ki jih pridobimo, Google ne uporablja za svoje namene - 2 leti
   Če želite onemogočiti spremljanje vašega obiska preko Google Analytics, potem si namestite orodje Google Analytics Opt-out browser, ki ga lahko dobite na https://tools.google.com/dlpage/gaoptoutali pa spodaj označite, da se ne strinjate z uporabo. Vsi piškotki so v lasti podjetja Google.

   utmb - 30 minut
   utmc - Do zaprtja brskalnika
   utmz - 6 mesecev

   Piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, kadar so ti uporabljeni kot sledilni piškotki
   fbm - Piškotki, uporabljeni pri Facebook Like oknu. - 2 leti
   Če ne želite, da Facebook zbira vaše piškotke, obiščite našo spletno stran, brez da ste prijavljeni na Facebook. Vsi piškotki so v lasti podjetja Facebook.
   fbsr - 5 dni

   Pravice uporabnikov

   Kljub temu, da preko podatkov, ki jih zbiramo na spletni strani, ni mogoče identificirati posameznega uporabnika, pa lahko uporabnik od ponudnika z zahtevo, ki jo pošlje na naš e-mail naslov, zahteva:
   – da mu ponudnik potrdi, ali zbira ali obdeluje podatke, ki se nanašajo na uporabnika, ter katere podatke zbira in obdeluje,
   – da ponudnik dopolni in popravi podatke, ki se nanašajo nanj,
   – da ponudnik pošlje elektronsko kopijo podatkov, ki se nanašajo na uporabnika,
   – da ponudnik trajno izbriše vse podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

   O vsaki spremembi glede zbiranja osebnih podatkov vas bomo jasno obvestili.

   Priporočila za varovanje zasebnosti

   Priporočamo vam, da za varovanje vaše zasebnosti in osebnih podatkov poskrbite tudi sami. Vsak posameznik je dogovoren, da poskrbi za:
   – varnost uporabniškega imena in gesel, ki naj ga ustrezno hrani ter razkrije le tistim osebam, ki jim popolnoma zaupa,
   – varnost svojega elektronskega naslova,
   – ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika oziroma drugih naprav za dostop do različnih vsebin.

   Končna določba

   Neveljavnost katerekoli določbe te politike, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti te politike kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ta politika pa velja naprej brez te določbe.

   Kontakt

   Naše kontaktne podatke lahko najdete na podstrani Kontakt ali na dnu naše spletne strani.

   Zapri