Češnje 0,5kg

7.15

Ugrznite v sladko in sočno češnjo in uživajte v okusu, ki eksplodira v vaših ustih.

  • Ne glede na to, ali iščete lahek prigrizek ali pripravljate obrok, češnje so enostaven način za dodajanje barve in okusa.
  • Dodajte jih naslednji sadni solati ali smoothiju.

Neto količina: 500g
Poreklo: Italija

Ni na zalogi

 

Brezplačna dostava v Ljubljani nad 39€

  • Odprema naročila v istem dnevu v kolikor je naročilo oddano do 12:00 ure.
  • 100% garancija na zadovoljstvu
  • Plačilo možno preko PayPal, kreditne kartice, Valu, GoCrypto ali po predračunu.

 

Image 2

Ocene kupcev
4,8 Na podlagi 5 mnenja
5 ★
80% 
4
4 ★
20% 
1
3 ★
0% 
0
2 ★
0% 
0
1 ★
0% 
0
NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

Thank you for submitting a review!

Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

Filter Reviews:
LZ
02. 08. 2021
LIDIJA Z.
SI SI

Zabojček sadja

Super zadeva. Prijazni in ustrežljivi. Fantastičen pristop. Priporočam vsem.

MN
04. 06. 2021
Marjeta N.
SI SI

Sadje

Zelo okusno sadje, predvsem pa dostavljeno z veliko dobre volje!

A
29. 05. 2021
Anonymous
SI SI

Košarica sadja po lastni izbiri

Toplo priporočam storitev Sadnjevpisarni, ki se lahko pohvali z dobro odzivnostjo, kakovostjo in najpomembneje na delovno mesto ob zdravju prinese veliko dobre volje in in dobre energije. Velikokrat pozabimo, kako lahko na videz mala gesta, pozornost kot npr. košarica sadja v pisarni popestri dan in poleg bolezni odžene tudi slabo voljo stran.

A
10. 01. 2021
Anonymous
SI SI
I recommend this product

Dobre češnje

Češnje so bile zelo sladke in hrustljave, sicer se vidi da jih je potrebno hitro pojest da ne zgnijejo, ampak je enako tudi s svezimi pri nas.

A
26. 12. 2020
Anonymous
SI SI
I recommend this product

Great fruit

Great cherries. I don’t know how they find fruit like this but they taste great

Češnje hrustavke, privošči si jih en kup, preden se lotiš zahtevne naloge, za katero potrebuješ veliko koncentracije. Ali po intenzivnem treningu. Če imaš na voljo nekaj bolj kislih gospodičen, jih prihrani do večera in pojej tik pred spanjem. Kaj se bo zgodilo? Hm … Zgleda, da bo to poletje polno eksperimentov s češnjami! Za kar potrebuješ nekoliko večjo zalogo … 

S kom pa ti češnje hrustavke zobaš?

Verjameš, da poznamo več kot tisoč vrst češenj? V grobem jih lahko razdelimo na rdeče, črne, rumene in bele. Zdi se, da svetlejša barva pomeni manj sladkosti in nekoliko bolj kisel sadež. A vse so dobrega okusa! Mi ponavadi izberemo tiste sočne, sladke, hrustavke so naše najljubše! Te so v Sloveniji najpogostejše in najbolj iskane, zato jih imamo pripravljene na zalogo 🙂 Tudi tebe bo to sadje srčaste oblike navdušilo in ne bo dolgo, ko boste ti in tvoja družba hodili naokrog s češnjami, zataknjenimi za ušesa. Temu se reče prigrizek na poti! 🙂

Drevo mitov in legend

Cvetoča češnja … Ah. Na vrtu pred hišo ali na Japonskem. Pogled na bele in rožnate cvetove je dih jemajoč. Je mogoče drevo opisati kot elegantno in prefinjeno? Češnja se v svoji beli obleki zdi kot vila sredi travnika. In nato, ko se zbuja poletje, drevo nenadoma postane zapeljivo rdeče, polno plodov. Češnja dobro ve, kako vzbuditi našo pozornost. 

A na videz tako graciozna in krhka je v resnici simbol nečesa popolnoma nasprotnega. Na Japonskem je simbol samurajev, njihovega kratkega, a polnega, barvitega življenja. Ponazarja tudi ponovno rojstvo, obnovo, naravni cikel. Spomni nas na minljivost. Je nazorna učiteljica, ki pravi, da naj sprejmemo sladkosti in milosti življenja, vendar naj ne navezujemo svojega srca na zemeljske stvari.  

Ko so češnje cvetele …

Tudi v Sloveniji so češnje del našega izročila. Mnogo je pesmi, ki črpajo navdih, motive iz nežnih cvetov in njihove kratkotrajne lepote. In zagotovo so češnje del našega otroštva – Pogled in veselje na kup češenj hrustavk, rdečih, črnih sladkih  je znak za brezskrbno poletje. Pljuvanje koščic pa vir smeha in tekmovanja :). 

Češnje hrustavke – Kako najti pravo?

Pazi, da je lupina češenj cela, nepoškodovana. Naj se lesketa. Zelen pecelj mora biti čvrsto pritrjen na slastno rdečo (ali črno, rumeno …) kroglico. To kaže, da so plodovi sveži in takšne jih lahko hranimo v hladilniku še kakšna dva dni. Pazimo tudi, da češenj ne prelagamo preveč, saj tega, podobno kot maline, ne prenašajo dobro. Operemo jih tik pred uporabo, saj tako zdržijo dlje.

Ko so češnje hrustavke enkrat obrane, ne zorijo več, zato jih je potrebno nabrati na višku zrelosti. Preostaneta ti dve možnosti. Ali plezaš na veje in jih pridobiš bolj ali manj legalno … Kar ni v skladu s samurajskim kodeksom … Ali pa ti jih prinesemo mi. Hitro in elegantno! 🙂