Tukaj imam število ljudi, ki ne mara ugriznit v čvrsto in sočno sveže sadje: NIČ.

 Vprašajva kogarkoli in vsi nama bodo povedali kakšnega okusa je zdolgočasen sadež, ki leži na mizi že 3 dni… Grozno ane.. 

Ne samo, da te sadeži nimajo več dobrega okusa ampak predstavljajo tudi velik odstotek letno zavržene hrane.

Ampak glej, nič ne skrbi…  

Z nasveti, o katerih bom razpravljal v tej objavi, boste v podjetju imeli  poleg vseh koristi za zdravje tudi dalj časa sveže in okusno sadje.  

Poleg tega boste prihranili nekaj denarja, ker bo manj zgnilo.  

Pogovoriva se o tej win-win zadevi.

 

 Komaj čakaš, da prebereš ane?  No pa začniva :)..

 

1. Postavi sadje v posode.

Vem da to že veš ampak vseeno, začet je treba pri osnovah :)..

Če boste sadje postavili v posode boste preprečili, da bi se prevrnil iz mize oz. da bi se med seboj poškodoval.  Verjetno je že vsak od nas kdaj poskusili poškodovano sadje in opazil, da videz ni edina stvar, ki se spremeni.

 V nekaterih primerih so poškodovani sadeži v celoti drugačnega okusa.  Zato je vedno dobro položit sadje v posodo.

Sadje za zaposlene

2. Sadje Izogibajte neposredni sončni svetlobi

Če hranite sadje zunaj hladilnika (o čemer bomo govorili čez minuto), se prepričajte, da ga ne postavljate neposredno pod sončno svetlobo.

To je zato, ker sončni žarki segrevajo, toplota pa seveda pospeši postopek zorenja in tako skrajša življenjsko dobo vašega sadja.. Za najboljše rezultate poiščite hladno mesto v svoji pisarni brez neposredne sončne svetlobe in tam shranite vaše sadje.

3. Sadja ne vedno hraniti v hladilniku.

Verjetno si misliš, da bodo sadeži ostali sveži in trajali dlje v hladilniku, predvsem v poletni vročini…

Resnica je, da so nekateri sadeži bolj primerni za hranjenje na sobni temperaturi.

Na primer, banane, ananas, mango in breskve so le nekateri od mnogih sadežev, ki zorijo zunaj hladilnika. Da bi ohranili svoj bogat okus in čudovito teksturo, potrebuje to sadje sobno temperaturo.

Vendar takoj, ko kateri od teh sadežev začne zoreti, ga morate prestaviti v hladilnik, da upočasnite postopek zorenja.

Ker sem to omenil moram pa tudi to, nikoli ne shranjujte različnih vrst jagodičja zunaj hladilnika.

Ti sočni sadeži zorijo hitreje kot kateri koli drug in bodo gnili, če jih ne hranimo v hladnem prostoru.

4. Naročite toliko sadja, kot ga potrebujete.

Razlog, da sadje začne gniti in je samo še za na kompost, je zato ker podjetja naročajo veliko več, kot dejansko potrebujejo.

Torej samo z zmanjšanjem količine naročenega sadja lahko zagotovite, da bo vaša ekipa pojedla sadje, preden bo prezrel ali gnil.

 

 Če želite to narediti, začnite spremljati, koliko sadja običajno poje vaša ekipa v enem tednu in šele nato toliko naročite.  

 

Od takrat naprej je samo temu primerno prilagajanje naročil.

5. Naroči sveže sadje po meri vašega podjetja

 Čeprav lahko marsikaj naredite, da podaljšate življenjsko dobo sadja (kot sem poudaril zgoraj), je najlažji in najučinkovitejši način sodelovati s sodobnim podjetjem za dostavo sadja, ki vam lahko sveže sadje pošlje točno takrat, ko ga potrebujete, kjerkoli v Sloveniji.

 

 Pri SADJEVPISARNI smo specializirani za dostavo najbolj svežih in najbolj zdravih sadežev naravnost do vrat naših naročnikov.

 Jemlji nas kot Uber, sam da ne dostavljamo ljudi temveč sveže sadje.

“Sveže sadje dobiš, kadar hočeš, kjerkoli želiš.”

To je tako preprosto, da samo oddate naročilo za zdrav paket, preostanek pa prepustite naši ekipi.

Tukaj naroči svoj paket zdravja in opazuj kako pozitivno bo ta promocija zdravja na delovnem mestu vplivala na vaše podjetje

Zelo različno vendar sem tukaj pripravil za vas ''plonk'' listek :)..

Jabolka

3-4 tedne

Marelice (zrele)

4-5 dni

Avokado (zrel)

3-5 dni

Borovnice

1-2 tedna

Češnje

4-7 dni

Brusnice

3-4 tedne

Grenivke

2-3 tedne

Grozdje

5-7 dni

Guava (zrela)

3-4 dni

Kivi (zrel)

5-7 dni

Mango (zrel)

5-7 dni

Melone (zrele)

7-10 dni

Nektarine (zrele)

3-5 dni

Pomaranče

2-3 tedne

Breskve (zrele)

3-5 dni

Hruška (zrela)

5-7 dni

Ananas

3-5 dni

Slive (zrele)

3-5 dni

Granatna jabolka

1-2 meseca

Hruška (zrela)

1-3 dni

Maline

2-3 dni

Jagode

3-5 dni

Lubenica

2 tedna

Obstaja več različnih načinov kako se tega lotit. Lahko jih zamrzneš cele ali pa razrežeš na koščke.

Ta metoda deluje dobro za zamrzovanje jagod:

1) Jagode nežno sperite z vodo, odcedite ter posušite.

2) Jagode razporedi v enem sloju na peki papir in jih daj v zamrzovalnik. To pomaga, da se jagode ne zlepijo.

3) Ko so jagode trde jih preloži v posodice/vrečke.

  • Zdrava pisarna, Storitve za podjetja, David Žalec s.p. DŠ: SI 11794585
  • Polanškova ulica 26, 1231 Ljubljana - Črnuče
  • 040 688 881
  • info@sadjevpisarni.si
  • Vsak delovni dan med 5:00 - 19:00

Spletna stran uporablja anonimne piškotke za spremljanje statistike in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Z nadaljnim brskanjem se strinjate z uporabo. Politika zasebnosti

POLITIKA ZASEBNOSTI

Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vse obiskovalce spletne strani sadjevpisarni.si

Ta politika velja za uporabnika, ko prvič obišče spletno mesto in pri vseh kasnejših obiskih. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o piškotkih in politike zasebnosti uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.

Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Ponudnik vljudno prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s to politiko ali njenimi spremembami ali dopolnitvami, da bodisi odklonijo obvestilo o piškotkih ali zapustijo spletno mesto in ga tudi v bodoče ne uporabljajo več.

Ponudnik v okviru statistike obiska spletnega mesta zbira IP naslove omrežij, iz katerih so uporabniki dostopali do spletnega mesta, vendar pri tem ni mogoča identifikacija uporabnikov.

Ponudnik na spletnem mestu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike, vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija uporabnikov.

Obdelava podatkov

Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene:

- omogočanje prijave na spletnem mestu ter podeljevanje določenih pravic in omogočanje dostopa do določenih delov spletnega mesta registriranim uporabnikom / strankam;
- statistične in marketinške analzile ter raziskave v zvezi z obiskovalci spletnega mesta; analize in raziskave lahko ponudnik pošilja oglaševalcem, vendar pri tem ne sme razkriti nobenega podatka, ki se nanaša na konkretnega uporabnika;
Lastnik spletnega mesta se obvezuje, da pridobljenih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (z izjemo podatkov, ki se prenašajo preko spodnjih piškotov).

Varovanje podatkov in čas hrambe

Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko. Ponudnik redno izvaja varnostno kopiranje podatkov, poleg tega je povezava med obiskovalci in spletnim mestom šifrirana s pomočjo SSL certifikata.

Uporabnik je seznanjen in soglaša, da lahko ponudnik podatke hrani, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati.

Uporaba piškotkov

– Kaj so piškotki?
So tekstovne datoteke, ki omogočajo, da ob ponovnem obisku na spletno stran ohranite nastavitve, ki ste jih že uporabili (npr. enkratna prijava brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla). Piškotke uporablja večina spletnih mest. S tem stran ponuja boljšo uporabniško izkušnjo, prav tako pa s pomočjo pridobljenih statističnih podatkov, ponujamo boljšo in bolj relevantno vsebino.

Za večjo preglednost uporabe piškotkov, ki jih potrdite, smo te zapisali v tabelo, dodali jasen namen in trajanje. Pri tem upoštevamo zakon in predpise, predvsem Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1).

– Kaj so nujni piškotki?
To so tisti piškotki, ki se morajo prenesti, da lahko stran pravilno deluje in da ima uporabnik čim boljšo uporabniško izkušnjo. Prvi so piškotki, ki omogočajo pravilno funkcionalnost in delovanje strani (npr. PHPSESSID). Omogočajo zagotavljanje varnosti in učinkovitost. Drugi so piškotki (npr. wordpress_HASH), ki zagotavljajo storitev, ki jo uporabniki izrecno zahtevajo, to je prijava in registracija.

IME PIŠKOTKA NAMEN TRAJANJE
PHPSESSID - Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

Seja
wordpress_HASH - Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

Seja
wordpress_logged_in_HASH - Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

Seja
WordPress_test_cookie - Piškotek služi preveranju, ali brskalnik lahko sprejme piškotke ali ne. - 1 leto

– Piškotki, za katere potrebujemo vaše izrecno dovoljenje

To so tisti, ki nam pomagajo, da stran posodabljamo, ponujamo relevantne in uporabne informacije ter vam omogočamo uporabo naše spletne strani v povezavi z družbenimi omrežji. Prvi so piškotki vezani na spremljanje statistike. Statistika, ki jo pridobimo, ni vezana na IP računalnika in se zbira anonimno. Z njo lahko izboljšamo vsebine na spletni strani in pridobimo statistične informacije, ki omogočajo, da spletno stran prilagodimo vašim potrebam. Statistiko uporabljamo le za lastne namene. Drugi piškotki so vezani na oglaševanje. Te zbiramo za lastno statistiko in za tretjo stran. Tretji piškotki so piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, npr. Facebook Like okno.

Ime piškotka - Opis - Trajanje - Izbira
Piškotki za namen analiziranja prometa (Google Analytics)
utma - Statistika ogledov spletne strani. Podatke, ki jih pridobimo, Google ne uporablja za svoje namene - 2 leti
Če želite onemogočiti spremljanje vašega obiska preko Google Analytics, potem si namestite orodje Google Analytics Opt-out browser, ki ga lahko dobite na https://tools.google.com/dlpage/gaoptoutali pa spodaj označite, da se ne strinjate z uporabo. Vsi piškotki so v lasti podjetja Google.

utmb - 30 minut
utmc - Do zaprtja brskalnika
utmz - 6 mesecev

Piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, kadar so ti uporabljeni kot sledilni piškotki
fbm - Piškotki, uporabljeni pri Facebook Like oknu. - 2 leti
Če ne želite, da Facebook zbira vaše piškotke, obiščite našo spletno stran, brez da ste prijavljeni na Facebook. Vsi piškotki so v lasti podjetja Facebook.
fbsr - 5 dni

Pravice uporabnikov

Kljub temu, da preko podatkov, ki jih zbiramo na spletni strani, ni mogoče identificirati posameznega uporabnika, pa lahko uporabnik od ponudnika z zahtevo, ki jo pošlje na naš e-mail naslov, zahteva:
– da mu ponudnik potrdi, ali zbira ali obdeluje podatke, ki se nanašajo na uporabnika, ter katere podatke zbira in obdeluje,
– da ponudnik dopolni in popravi podatke, ki se nanašajo nanj,
– da ponudnik pošlje elektronsko kopijo podatkov, ki se nanašajo na uporabnika,
– da ponudnik trajno izbriše vse podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

O vsaki spremembi glede zbiranja osebnih podatkov vas bomo jasno obvestili.

Priporočila za varovanje zasebnosti

Priporočamo vam, da za varovanje vaše zasebnosti in osebnih podatkov poskrbite tudi sami. Vsak posameznik je dogovoren, da poskrbi za:
– varnost uporabniškega imena in gesel, ki naj ga ustrezno hrani ter razkrije le tistim osebam, ki jim popolnoma zaupa,
– varnost svojega elektronskega naslova,
– ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika oziroma drugih naprav za dostop do različnih vsebin.

Končna določba

Neveljavnost katerekoli določbe te politike, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti te politike kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ta politika pa velja naprej brez te določbe.

Kontakt

Naše kontaktne podatke lahko najdete na podstrani Kontakt ali na dnu naše spletne strani.

Zapri