https://sadjevpisarni.si/
Sveži šampinjoni 0,5kg

Sveži šampinjoni 0,5kg

2.63

Količina: 500g
Poreklo: Italija

(cena na kg 5,26€)

    Ocene kupcev
    5,0 Na podlagi 4 mnenja
    5 ★
    100% 
    4
    4 ★
    0% 
    0
    3 ★
    0% 
    0
    2 ★
    0% 
    0
    1 ★
    0% 
    0
    NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

    Thank you for submitting a review!

    Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

    Filter Reviews:
      A
      15. 02. 2021
      Anonymous
      https://sadjevpisarni.si/ SI

      Šampinjoni

      Kot piše v imenu - sveži. Brez težav zdržijo še več dni v hladilniku.

      A
      04. 02. 2021
      Anonymous
      https://sadjevpisarni.si/ SI

      Šampinjoni

      Okusni. V hladilniku so zdržali še cel teden.

      AV
      04. 01. 2021
      Andreja V.
      https://sadjevpisarni.si/ SI

      Zelo okusne gobe

      Zelo okusne gobe, sveže in cele (neobrezane) - zato še bolj sveže in dlje držijo... če jih ne bi takoj napadli ;)

      BT
      26. 12. 2020
      Brigita T.
      https://sadjevpisarni.si/ SI
      I recommend this product

      Šampinjoni

      Odlična izbira. Všeč mi je, da je poreklo iz Slovenije ( kar bi želela za večino izdelkov, seveda tiste, ki jih je možno pridelati v Slo). Uporabiti jih je možno na različne načine, priprava enostavna, zato jih pogosto uporabljam v svoji veganski prehrani.

      Ponašanje s fensi klobučki

      “Sveži Šampinjoni”, a jih mogoče poznaš 🤭? So majhne do srednje velike gobe, z okrnjenimi stebli in gladkimi belimi klobučki. No, barve variirajo med vsemi odtenki bele in rjave. So sočni, blagi s hrustljavo teksturo, pri kuhanju pa razvijejo zemeljski okus z nežno, žvečljivo teksturo. 

      V angleščini se imenujejo white button mushrooms – gobe beli gumbki. 🤭 So najbolj razširjene gobe na svetu, na kmetijah so gojene že od začetka 19. stoletja. Najraje jih uporabljamo sveže, lahko jih tudi zamrznemo, damo v slanico ali v kis. So vsestransko uporabne gobe in nič manj cenjene kot samonikle gobe. 

      Sveži šampinjoni – Domišljija ne pozna meja

      A jih ješ kje drugje kot na pici? Na priljubljenosti so pridobili zaradi enostavne priprave in shranjevanja. Dobro držijo svoj okus in so v receptu veliko bolj prizanesljivi kot nekatere druge gobe. Vsak dan ga je na milijone ljudi. In z malo kulinaričnega pridiha je lahko jed s šampinjoni vse prej kot dolgočasna. Pa si poglejmo kako jih pripravljajo po svetu. 

      V največji meri se ujamejo z ribami, bučkami, testeninami, perutnino, govedino, sirom, smetano, špinačo in z rdečim vinom. Za začetek priporočamo, da jih nežno zdrgneš s kuhinjsko brisačo, saj bi z umivanjem pod vodo izgubili značilen okus. Ker šampinjoni radi hitro potemnijo, jih pokapaj z limoninim sokom. 

      Na žaru lahko pripraviš polnjene šampinjone z mletim mesom in parmezanom, če pa ne ješ mesa, jih napolniš s feta sirom in pripraviš bovlo solate. Sicer jih lahko spečeš, ocvreš, dodaš v omleto ali v omako. Če imaš doma krušno peč pa pripravi pravo “Pica a la napoletana”, ki jo opremiš z vrhunskimi paradižniki in šampinjoni. Te jedi so enostavne za pripravo in se težko ponesrečijo. 

      Zdaj nam pa povej, a se ti še vedno zdi naključje, da njihovo ime vsebuje besedo šampioni? 😋