Slive 0,5kg

3.29

Te slive so neverjetno okusne! Dodajte jedem ščepec sladkosti – solatam, sladicam ali karkoli želite!

  • Te slive so tako okusne in sočne, da se bodo topile v vaših ustih!
  • Slive so must-have v vsaki kuhinji! Niso samo lepe na pogled, temveč bo njihov okus zadovoljil vsakogar.

Neto količina: 0,5kg
Poreklo: Hrvaška

Slive Sadje
Slive 0,5kg 3.29

 

Brezplačna dostava v Ljubljani nad 39€

  • Odprema naročila v istem dnevu v kolikor je naročilo oddano do 12:00 ure.
  • 100% garancija na zadovoljstvu
  • Plačilo možno preko PayPal, kreditne kartice, Valu, GoCrypto ali po predračunu.

 

Image 2

Slive so mati modrosti

Še več! Na Kitajskem so tudi simbol sreče! No, če pa to nista dve muhi na en mah … Nekaj sliv v žep in že te srečata tako pamet kot sreča. To je treba poskusiti!

Če so slive res povezane s srečo in modrostjo, bo to najbrž razlog, da so jih znanstveniki raziskali podolgem in počez. In kaj vse so ugotovili! Slive so resnično modra izbira za prigrizek, saj naša telesa in predvsem možgane v trenutku oskrbijo z vsem potrebnim!

In zato nas še toliko bolj čudi, da so slive zelo pogosto spregledane. Je že tako, da dozorijo v sezoni, ko imamo na voljo še toliko drugih raznovrstnih sadežev. Zato se velikokrat znajdejo v senci češenj, lubenic, melon, breskev in podobnih priljubljenih, osvežujočih poletnih zalogajčkov. 

Ampak nič zato … Slive lepo potrpežljivo počakajo, pridno zorijo do oktobra in pridejo takrat na vrsto, da jih zmažemo kilo za kilo 😁 Ali pa se s suhimi slivami sladkamo pozimi. 

Ena zate, ena zame, ena za cmoke!

Vsepovsod rastejo, na vseh kontinentih tega sveta (no, razen na mrazu 😉) in poznamo jih kakšnih 2000 vrst različnih barv, velikosti in okusov. Seveda se ne bomo kregali o tem, katera je najboljša. Tista, ki raste na vrtu tvoje babi, jasno. Takoj na 2. mestu pa so te, ki jih najdeš pri nas. O tem ni debate. 

Zdaj, ko smo to razčistili, lahko raziščemo načine, kako se teh slastnih sliv lotimo. Poleg tega, da jih pojemo kar takoj. Ali da iz njih naredimo cmoke (po babičinem receptu, kakopak😊).

Ena krasna možnost je zagotovo pita. S sladoledom ali brez. Potem je tu slivov drobljenec. Navsezadnje pa se slive krasno prilegajo mesnim jedem … Slivova omaka, prelita čez pečenko, je ena tistih “uau” kuharskih potez. Lahko pa slivo uporabimo kot nadev – za pečeno raco ali za svinjsko ribico. Oboje se sliši kot slasten prazničen obrok.

Še kaj?

Naštevanju ni konca … Nič še nismo povedali o tem, kaj se s slivami počne zjutraj. 

Doda se jih na vrh dišeče skodelice ovsene kaše ali pa zrezane na koščke potresemo po granoli. Če dodamo še grški jogurt, mandlje in cimet, se pred nami pojavi zajtrk zmagovalcev! Pa še vsaj ena možnost obstaja. Na kruh namažemo ricotto ali skuto in čez položimo narezane slive. Kaj se vam zdi, dodamo še listič ali dva mete

In zdaj solata. Kako?! Točno tako. Solata iz sliv. Znana je variacija caprese solate, ko namesto paradižnika uporabimo slive. Lahko pa jih vmešate tudi med zeleno solato, špinačo in dodate avokado, morda celo koščke pečenega piščanca ter svežega belega sira. Vse skupaj začinite z limoninim sokom in olivnim oljem. To so nori okusi!

Okus davnine

Slive so resnično prava sadna klasika … Saj so z nami že od neolitika! In skupaj s figami, oljkami in grozdjem tvorijo dragoceno skupino prvih gojenih sadežev. To je še eno od zagotovil, da s slivami res ne moreš zgrešiti. 

Ko si jih nekaj privoščiš zase, pa nesi kakšno slivo še svoji babici. Sploh če na njenem vrtu ne raste nobena. Znano je namreč, da slive pridejo babicam zelo prav. Morda je to zopet kako povezano z modrostjo.😉

Dodatne informacije

Teža 1 kg