https://sadjevpisarni.si/
Nektarine 1kg

Nektarine 1kg

4.38

Količina: 1kg (cca. 5 sadežev)
Poreklo: ITA

  Olé!

  Lahko bi prišle s Kitajske, iz Čil, iz Amerike … Ampak ne! Prišle so od tam, kjer rastejo tiste prvovrstne nektarine. Olé, bravo! Naravnost iz Španije. Čvrste, polne soka in ognjenih barv za iskrive nasmehe in živo pozitivo!

  Pa se upaš nasmehniti takoj zatem, ko ugrizneš v nektarino? Dvomim. Zagotovo se ti je zataknila med zobe in sok ti kaplja po majici. Ampak brez skrbi. Nihče ne zna jesti nektarin prijetno na pogled. 🙂  

  Sestri ali slastno naključje

  Nemogoče je pisati o nektarini, ne da bi omenili breskve, tako zelo sta povezani. Pravzaprav ju ločuje le en gen. Nekatarina je breskev, ki je z naravno mutacijo izgubila dlakavost olupka. To je vsa razlika! Gledano s strogo biološkega vidika. Nekateri menijo, da so nekaterine ponavadi bolj čvrste, manjše, bolj sladke in bolj aromatične kot njihove sestre breskve. Poleg tega pa so tudi bolj občutljive. Ker nimajo dodatne zaščite dlačic, so bolj izpostavljene poškodbam zaradi vetra, insektov, transporta, hitreje izgubljajo vlago.

  Notranjost nektarine je bela ali rumena. Tiste svetlejše so bolj sladke, rumena sredica pa pomeni nekaj več prisotnih kislin, a v vsakem primeru se ti obetajo slastni grižljaji. Važno je le, da so obrane v trenutku, ko so najbolj zrele in posledično tudi najsladkejše. Kar pomeni, da je nektarina idealna kombinacija za tvojo malico. Dovolj sladkorja za nov zagon in ogromno vlaknin, da se energija lepo počasi sprošča in ti pomaga vzdržati. To je vedel že Aleksander Veliki, zagotovo. Drugače mu ne bi uspeli vsi tisti njegovi podvigi.

  “Jaz, Aleksander Veliki …”

  “… makedonski kralj in veliki osvajalec, sem vam prinesel … nektarino!” To najbrž ni bil stavek, ki so ga njegovi ljudje pričakovali. A zgleda, da se je zadeva dobro obnesla in od tistega dne je nektarina del evropskega jedilnika. Morda je k temu sčasoma pripomoglo tudi lepo zveneče in pomenljivo ime, ki izhaja iz besede “nectar”. Z različnim pomenom v latinščini in grščini, vendar je v obeh izredno mamljivo – sladki sok ali to, kar premaga smrt. Kakšen dvig morale! Dajmo, tri nektarine v torbo in gremo!

  Dodatne informacije

  Teža 1 kg
  Ocene kupcev
  5,0 Na podlagi 3 mnenja
  5 ★
  100% 
  3
  4 ★
  0% 
  0
  3 ★
  0% 
  0
  2 ★
  0% 
  0
  1 ★
  0% 
  0
  NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

  Thank you for submitting a review!

  Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

  Filter Reviews:
  A
  28. 06. 2022
  Anonymous
  https://sadjevpisarni.si/ SI

  Sadje v pisarno po izbiri

  Super je bilo, osvežitev za poletne dni :)

  A
  26. 09. 2021
  Anonymous
  https://sadjevpisarni.si/ SI

  Sadjevpisarni

  Sadje je odlično in vse ostalo kar spada zraven👍🤩

  KP
  21. 05. 2021
  katja p.
  https://sadjevpisarni.si/ SI

  sadje,vse kar dobimo

  definitivno vredno nakupa