https://sadjevpisarni.si/
Fige 0,5kg

Fige 0,5kg

3.50

Količina: 0.5kg
Poreklo: Hrvaška

(cena na kg: 7€)

  Fige namesto sladkarij

  Fige so sladka poslastica. Sladkorju v sadju se nam res ni treba odrekati, saj nam ga je dala mati narava v naravni obliki. Ko se tako znajdeš v precepu ali za dvig energije pojesti sladkarije s predelanim sladkorjem ali kaj tako fantastičnega kot so fige, se spomni na ta zapis. Siceršnja sezona fig je poleti, suhe fige pa lahko ješ čez celo leto, kar tako kot prigrizek med obroki, saj vsaj za nekaj časa zmanjšajo lakoto. 

  Cvetim znotraj

  Fige na svojih vejah nimajo cvetov. Cvet je znotraj ploda! O ja … hrustljava majhna užitna semena, ki jih ješ, so semena številnih drobnih cvetov. Kar imenujemo sadje, so pravzaprav obrnjeni grozdi drobnih cvetov. Dejansko sadje je tisto, kar večina od nas imenuje semena. 🤨

  Figovo drevo je simbol obilja, plodnosti in sladkosti. V dolini Jordan so našli fosile fig, ki so stari najmanj 11.000 let, tako da je užitna figa ena prvih gojenih rastlin. Verjamejo, da so Feničani fige vnesli v Indijo in na Kitajsko, uporabljale pa so jih tudi rimske vojske. Platon jih je imel rad in o njih govori tudi Biblija. Španci so figo predstavili Kaliforniji v začetku 16. stoletja. 

  Brbončice ti bodo rekle hvala

  Prednost ustvarjanja s figami je, da je priprava preprosta in hitra. Tako imaš lahko v nekaj trenutkih na mizi dišeč kolač s figami, sadni kruh, sladko pito. V pečici pa se krasno ujamejo tudi s pečenim sirom brie, medom in orehi. Ali pa jih narahlo popečeš in ponudiš s sladoledom ali jogurtom. 

  Figov pire lahko uporabimo za nadomestitev maščobe v pecivu. Največje sladokusce pa prepričaš s figami pomočenimi v čokoladi. Tako da res ni priporočljivo prikrajšati sebe in svojih kolegov za ta sladki užitek.  😁

  Ocene kupcev
  4,7 Na podlagi 3 mnenja
  5 ★
  67% 
  2
  4 ★
  33% 
  1
  3 ★
  0% 
  0
  2 ★
  0% 
  0
  1 ★
  0% 
  0
  Customer Photos
  NAPIŠI MNENJE Postavite vprašanje

  Thank you for submitting a review!

  Your input is very much appreciated. Share it with your friends so they can enjoy it too!

  Filter Reviews:
  A
  11. 07. 2021
  Anonymous
  https://sadjevpisarni.si/ SI

  Fige

  Fige so bile ravno prav zrele, in dobrega okusa.

  A
  12. 10. 2020
  Anonymous
  https://sadjevpisarni.si/ SI
  I recommend this product

  lepe okusne, seveda pa ne morejo biti identične kot ko jo na morju odtgaš z drevesa

  https://sadjevpisarni.si/
  A
  30. 09. 2020
  Anonymous
  https://sadjevpisarni.si/ SI

  Fige

  Fige so ravno prav zrele, odličnega okusa.